STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Έφτασε η ώρα του τίτλου!

Έφτασε η ώρα του τίτλου!
INTIME SPORTS

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τεθούν αντιμέτωποι για πέμπτη και τελευταία φορά στο ΣΕΦ (ΝΕΤ, 19:00, Live-Sport24.gr), με το νικητή να κερδίζει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας για τη σεζόν 2011-12! Δείτε τις προηγούμενες τρεις φορές που η σειρά κρίθηκε στα πέντε ματς (videos)...

Η σειρά των τελικών του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ βρίσκεται στην πέμπτη και τελευταία πράξη της με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο ομάδες είναι στο 2-2 και ο Ολυμπιακός, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας θα φιλοξενήσει την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Μέχρι στιγμής σε όλα τα παιχνίδι έχει... μιλήσει η έδρα με τους Πειραιώτες να κερδίζουν το πρώτο στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός να ισοφαρίζει, οι "ερυθρόλευκοι" να κάνουν το 2-1 και το "τριφύλλι" να φέρνει τη σειρά στα ίσια στο τέταρτο ματς στο ΟΑΚΑ.

Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, τραυματισμών, καθώς ο Στράτος Περπέρογλου ο οποίος είχε χτυπήσει στο δεξί πόδι και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία είναι έτοιμος να ενισχύσει την προσπάθεια του Παναθηναϊκού στον πέμπτο τελικό.

Οι δύο ομάδες γνωρίζουν ότι μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το παιχνίδι, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να τονίζει πώς οι παίκτες του θα πρέπει να παίξουν δυνατά και να έχουν την προσοχή τους στραμμένη για 40 λεπτά μόνο στον αγώνα.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός φέτος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει ηττηθεί μόλις μία φορά και εκείνη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη φάση του "Top-16" της Ευρωλίγκας. Απομένουν ακόμα 40 αγωνιστικά λεπτά για να μάθουμε τον φετινό πρωταθλητή...

2-1 στα πέντε ματς!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν τεθεί αντιμέτωποι τρεις φορές σε σειρά τελικών, η οποία έχει φτάσει στα πέντε παιχνίδια και κρίνεται στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός έχει πανηγυρίζει δύο φορές την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ οι "πράσινοι" στέφθηκαν πρωταθλητές το 1999, μετά το "μπρέικ" που έκαναν.

Η πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 1994-95, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο θετικό αποτέλεσμα με 45-44 και να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος...

Η δεύτερη φορά, ήταν τη σεζόν 1995-96, με τους Πειραιώτες να κερδίζουν τον πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό με 73-38.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει το "μπρέικ" και να στεφθεί πρωταθλητής για δεύτερη διαδοχική χρονιά τη σεζόν 1998-99, επικρατώντας στο ΣΕΦ του Ολυμπιακού με 62-53.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ