STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Αλβέρτης: "Να μάθουμε το μάθημά μας"

Αλβέρτης: "Να μάθουμε το μάθημά μας"
INTIME SPORTS

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στάθηκε στην κακή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού και ξεκαθάρισε πως η ομάδα του έχει ακόμα πολύ δύσκολο μπροστά της

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε πως τα δύσκολα και τα σοβαρά παιχνίδια ξεκινούν τώρα, συνεπώς η ομάδα του έχει πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά της.

"Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω συγχαρητήρια στον κόουτς Μαρκόπουλο για το παιχνίδι της ομάδας του", είπε ο προπονητής των "πράσινων" και συμπλήρωσε:

"Για την δική μου ομάδα θέλω να πω πως κάθε ματς ξεκινάει από το πρώτο λεπτό και τελειώνει με το που ακουστεί η κόρνα της λήξης. Μας έλειπε η αυτοσυγκέντρωση αμυντικά. Κάναμε πολλά λάθη σε όσα είχαμε πει. Αν ένα παιχνίδι ξεφύγει οι ισορροπίες αλλάζουν. Να μάθουμε καλά το μάθημά μας και την Πέμπτη να μπούμε όπως ξέρουμε. Τα σοβαρά και κρίσιμα τώρα ξεκινάνε και έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας".

Από την πλευρά του, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης υπογράμμισε ότι οι συμπαίκτες του έπαιζαν γι' αυτόν και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βοηθάει τον Παναθηναϊκό: "Πρώτα απ όλα συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Έκανε εξαιρετική δουλειά. Εμείς ξεκινήσαμε χωρίς συγκέντρωση. Είμαστε αμυντική ομάδα. Εκεί είχαμε το πρόβλημα. Μας δυσκόλεψε πάρα πολύ Ο ΠΑΟΚ ευτυχώς είχαμε την συγκέντρωση στο τέλος και πήραμε το παιχνίδι. Και δεν φαντάζεστε πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι για εμάς.

Ήμουν εντάξει. Ήμουν σε καλή μέρα και η αλήθεια είναι πως η ομάδα έπαιζε για εμένα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθάω την ομάδα του. Αυτό έκανε και τώρα. Τίποτα παραπάνω. Αυτό που μετράει πάντα είναι η συνολική προσπάθεια όσο καλά και αν παίζει ο οποιοσδήποτε παίκτης".

Μαρκόπουλος: "Καταπληκτική δουλειά ο Μαυροκεφαλίδης"

Απογοητευμένος από την τελική έκβαση του αγώνα ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος ο οποίος σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα: "Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον Μαυροκεφαλίδη. Έκανε καταπληκτική δουλειά. Δεν μπορέσαμε να τον σταματήσουμε, μέσα στην ρακέτα.

Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ υψηλά ποσοστά. Στην αρχή αν το λέγαμε ότι θα πήγαινε έτσι το παιχνίδι δεν θα το πιστεύαμε. Παρʼ όλα αυτά είχαμε τόλμη, βάλαμε τα σουτ, πήραμε αυτοπεποίθηση, αλλά πληρώσαμε τα φάουλ των ψηλών μας. Ήταν μεγάλη ευκαιρία για εμάς, μήπως κάναμε δύο ματς στην έδρα μας. Δύσκολα μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο και πάλι στον Παναθηναϊκό και να τον προβληματίσουμε έτσι. Ο Παναθηναϊκός κάποιες φορές δεν μπόρεσε να βρει τόπους να μας σταματήσει σε κάποιες στιγμές".

Τέλος, ο Γιώργος Δέδας υπογράμμισε "Εμείς προετοιμάζοντας το ματς θέλαμε να προβληματίσουμε τον Παναθηναϊκό. Η επίθεσή μας πήγε αρκετά καλά ειδικά για εκτός έδρας ματς, αλλά στην άμυνα τα τρικ που χρησιμοποιήσαμε δώσανε στον Παναθηναϊκό δεύτερες επιθέσεις. Αυτό πρέπει να το δούμε εν όψει Πέμπτης. Ουσιαστικά από μία κατοχή κρίθηκε το ματς.

Το επόμενο παιχνίδι είναι άμεσα και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα όποια λάθη. Επιθετικά βάση αριθμών πιάσαμε ένα πολύ καλό επίπεδο. Φέτος ανεβάζουμε το σκορ στην επίθεση, κυρίως στην έδρα μας. Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας. Αλλιώς με τον Παναθηναϊκό θα έχουμε πρόβλημα. Είχαμε κενά στην ρακέτα λόγω των φάουλ των ψηλών μας και αυτό μας στοίχισε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ