STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Αλεξανδρής: "Είναι λογικά τα σκαμπανεβάσματα"

Αλεξανδρής: "Είναι λογικά τα σκαμπανεβάσματα"

Παρά τη νίκη του Άρη επί του ΚΑΟΔ, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του. Τι είπε επίσης για τον Μποχωρίδη και τον Τύπο

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με σκορ 77-70 του ΚΑΟΔ για την 17η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, όμως ο Βαγγέλης Αλεξανδρής παραδέχτηκε πως η ομάδα του δεν ήταν καλή σήμερα.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής υπογράμμισε ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς για την ομάδα του λόγω και των σκαμπανεβασμάτων στην απόδοση του Άρη.

"Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, γιατί και το μυαλό και όλη μας η σκέψη είναι στο παιχνίδι της Τρίτης. Είναι τα ευρωπαϊκά μας όνειρα και θέλουμε να έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο.

Έχουμε μείνει λίγοι και είναι και άπειρα τα παιδιά και λογικό να έχουμε σκαμπανεβάσματα. Δεν ήμασταν καλοί σήμερα, δεν παίξαμε καλή άμυνα, δεν ακολουθήσαμε το πλάνο. Έπαιξε καλά ο ΚΑΟΔ, ξέραμε ότι θα μας παίξει ζώνη, δεν είχαμε σουτ, αλλά το ότι κερδίσαμε είναι θετικό", τόνισε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και συνέχισε:

"Για σας που ξέρω ότι αγαπάτε τον Άρη, κάποια δημοσιεύματα μπορούν να τους κάνουν κακό τους μικρούς μας παίκτες. Τους δίνουμε την ευκαιρία να παίξουν και να δείχνουν το ταλέντο τους, αλλά μετά είναι δύσκολο να βρουν ισορροπίες. Το να παίζει 10 λεπτά σε ένα παιχνίδι ευρωπαϊκό και να είναι πολύ καλός, τέλειος, δεν σημαίνει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε βάθος χρόνου και να παίζει Τρίτη και Σάββατο. Εδώ μεγαλύτερα παιδιά που έχω και τους λέω ότι θα γίνουν καλοί παίκτες όταν τα στάνταρ μιας κακής βραδιάς θα είναι πάνω από το μέτριο".

Για την συνέχεια της προσπάθειας του Άρη σχολίασε: "Είμαστε λίγοι, δύσκολο να αντιμετωπίσουμε όλο αυτό και να ανταποκριθούμε σε αυτό το επίπεδο, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε με το σωματείο. Αν μας πει ο πρόεδρος να συνεχίσουμε έτσι, θα συνεχίσουμε έτσι, αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι με αυτά τα παιδιά. Και οι τραυματισμοί θα έρθουν και το ξέρουμε και δεν έχουμε βάθος πάγκου".

Για τον αγώνα της Τρίτης με την Βιλερμπάν στην Λυών της Γαλλίας δήλωσε: "Στόχος μας είναι να πάμε να παλέψουμε για 40 λεπτά και να πάρουμε τη νίκη, έστω και με έναν πόντο. Είμαστε σίγουροι ότι σε όποια μέρα κι αν βρεθούμε, από πλευράς προσπάθειας θα είναι όλοι ινδιάνοι μέσα στο γήπεδο".

Σε ερώτηση για το πως πρέπει να διαχειρίζεται ο Τύπος τα μικρά παιδιά απάντησε: "Τα καλά λόγια τα χρειάζονται για να συνεχίσουν να δουλεύουν. Δεν θέλω να κάνετε συγκρίσεις, με έναν έμπειρο παίκτη που έχει προσφέρει. Όταν γίνονται συγκρίσεις, είναι καλό. Ο Μποχωρίδης, ο Βεζένκοφ, ο Βασιλειάδης είναι παιδιά που τα έχουμε από την προετοιμασία. Δεν θέλουμε να τα χάσουμε. Θέλουμε να καθιερωθούν. Θέλουμε αυτά τα παιδιά να μπουν και να είναι πρότυπο και κίνητρο για τους μικρότερους αθλητές στις ακαδημίες, για να έχει μια συνέχεια ο Άρης, γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα ήδη κι αν δεν έχουμε παραγωγική διαδικασία, θα είναι ακόμα δυσκολότερα".

Από την πλευρά του, ο Σαμ Μάλντροου υπογράμμισε: "Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι όπου παλέψαμε για 40 λεπτά. Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή για να πάρουμε τη νίκη και τα καταφέραμε".

Σε ερώτηση για τον αγώνα της Τρίτης με την Βιλερμπάν στην Λυών ο Αμερικανός σέντερ του Άρη απάντησε: "Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θα πρέπει να δώσουμε μάχη για 40 λεπτά, να παίξουμε ομαδικά και να μείνουμε ενωμένοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης".

Καλαφατάκης: "Τον κοιτάξαμε στα μάτια"

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιώργος Καλαφατάκης ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του κόντρα στον Άρη και τόνισε μάλιστα πως είναι περήφανος για αυτούς.

"Δουλέψαμε καλά, ήρθαμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι και θεωρώ ότι κοιτάξαμε στα μάτια τον Άρη. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας και παρά την σημαντική απώλεια του πρώτου σκόρερ μας, του Χαραλαμπίδη, και τα προβλήματα που είχαμε με τον Χαντ, τον Μπάβτσιτς και τον Τσέρανιτς σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε", υπογράμμισε ο Γιώργος Καλαφατάκης και συνέχισε:

"Είχαμε πρόβλημα στο αμυντικό μας ριμπάουντ γι' ακόμα ένα παιχνίδι, μας πήρε 14 επιθετικά σήμερα ο Άρης, 16 ο Κολοσσός στο προηγούμενο. Στο τέλος δύο καλάθια του Ταπούτου έκριναν το παιχνίδι προς την πλευρά του Άρη. Είπα και στα παιδιά ότι είμαι ευχαριστημένος και περήφανος.

Αξίζαμε τη νίκη, χάσαμε πολύ άδικα. Δείξαμε χαρακτήρα, παίξαμε σε ένα γήπεδο τόσο ιστορικό και για μία νεοφώτιστη ομάδα και παρά τα προβλήματα δείξαμε καλό πρόσωπο και ήμασταν ανταγωνιστικοί. Πρέπει να έχουμε στόχο, κίνητρο, να μην κοιτάμε τις άλλες ομάδες και να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Χάρηκα και για το βάθος που είδα στην ομάδα. Έδειξαν ότι κι άλλα παιδιά μπορούν να ανταποκριθούν".

Τέλος, ο Κώστας Κακαρούδης επισήμανε: "Προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα για ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πολύ καλά τον αγώνα αλλά μας έλειψε πολύ ο Χαραλαμπίδης που τραυματίστηκε (σ.σ. υπέστη τράβηγμα) και είναι ο φυσικός ηγέτης μας. Βρήκαμε όμως λύσεις που ήρθανε από τον πάγκο και κυρίως από Έλληνες παίκτες που είναι σημαντικό και στο τέλος χάσαμε σημαντικά ριμπάουντ και χάσαμε το παιχνίδι".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ