STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Αγγέλου: "Θέλει γερό στομάχι η σεζόν"

Αγγέλου: "Θέλει γερό στομάχι η σεζόν"

Ο Βαγγέλης Αγγέλου παραδέχτηκε ότι το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό, ήταν ένας τελικός για τον Άρη, σχολίασε πως το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και ότι θα χρειαστεί γερό στομάχι

Ο Άρης έστω και δύσκολα, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ηλυσιακού που έπαιξε παθιασμένα και λίγο έλειψε να αλώσει το Αλεξάνδρειο με 64-63.

Στον πάγκο του Άρη, έκατσε για πρώτη φορά ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος αντικατέστησε τον Βαγγέλη Αλεξανδρή μεσοβδόμαδα.

"Την Πέμπτη στις 2 το βράδυ είπα στον πρόεδρο ότι το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό είναι για μας τελικός. Ο Δημήτρης ήταν από τους πιο έξυπνους παίκτες. Δεν ξέρω περί τρένων, περί αεροπλάνων περί αλόγων… Αυτά αφορούν την πολιτική μιας ομάδας", σχολίασε ο Έλληνας προπονητής και συνέχισε:

"Εγώ ξέρω ότι με πήρε τηλέφωνο Αθηναίος δημοσιογράφος να μου πει ότι ο Ηλυσιακός ανεβαίνει με τρένο στην Θεσσαλονίκη. Δεν το καταλαβαίνω αυτό, δεν ξέρω πως γίνεται αυτό. Σέβομαι πολύ τον Δημήτρη. Το ξέρει.

Είδατε τι έκανε όταν κέρδισε φάουλ ο Χάμπτον και τον απέσυρε για να βάλει τον Χατζή να σουτάρει και το έκανε και πιο πριν με τον Τζόουνς και τον Χατζή. Δεν εκτίμησαν οι διαιτητές κάποιες καταστάσεις. Υπάρχουν 10-15 φάσεις που μπορούν να αναλυθούν.

Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, η χώρα περνάει μεγάλες δυσκολίες, υπάρχουν απίστευτα προβλήματα και στο μπάσκετ είναι τα ίδια πράγματα. Όσοι καταφέρουν να είναι ομάδα, να είναι μαζί και αντέξουν τα προβλήματα, γιατί θα είναι μεγαλύτερα όσο περνάει ο καιρός. Αυτή η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, θέλει μεγάλο στομάχι και εύχομαι να αντέξουμε.

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτό το παιχνίδι. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους κύριους Κουρόγλου, Αρβανίτη και Σαμολαδά για την… 166 κλήση που έκαναν! Δεν έχω κοιμηθεί δύο μέρες. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες, το σταφ και τους διαιτητές που άθελά τους μας βοήθησαν να βγάλουμε στο γήπεδο τον χαρακτήρα μας. Ευχαριστώ τον κόσμο για την συμπαράστασή του".

Κι όσο για το ενδεχόμενο της ενίσχυσης του ρόστερ υπογράμμισε: "Πριν από την ενίσχυση πρέπει να γνωρίσουμε τους παίκτες που ήδη υπάρχουν στην ομάδα. Υπάρχει περιορισμένος τρόπος ενίσχυσης, υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, έχουμε ένα πλάνο για τον επόμενο μήνα.

Πρέπει να δούμε αν θέλουμε επιθετικούς παίκτες, αν θέλουμε ανασταλτικούς παίκτες, αν θέλουμε ρολίστες. Δεν υπάρχει κάτι ακόμα», και κατέληξε για την απουσία του Τζέρεμι Χαντ από την αποστολή του σημερινού παιχνιδιού λέγοντας: «Παίρνω εγώ την ευθύνη. Με έναν καινούριο προπονητή στην ομάδα, είναι δύσκολο να μπει και ένας καινούριος παίκτης. Μίλησα με τον Χαντ, θα το δούμε από Δευτέρα".

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Μποχωρίδης υπογράμμισε: "Εμείς ξεκινήσαμε δυνατά, θέλαμε να κάνουμε ότι μας πει ο προπονητής μας, και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να κερδίσει η ομάδα. Παίξαμε για να κερδίσουμε τον σεβασμό που μας αξίζει απέναντι στον Ηλυσιακό.

Έπρεπε να πάρουμε τη νίκη απαραίτητα. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά δεν είχαμε την ίδια συνέχεια στο δεύτερο μέρος, βρήκαμε ωστόσο τις κατάλληλες λύσεις και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη".

Παπανικολάου: "Φτάσαμε μετά από οδύσσεια στη Θεσσαλονίκη"

Στην αντίπερα όχθη, ο Δημήτρης Παπανικολάου στάθηκε στο γεγονός ότι ο Ηλυσιακός έφτασε στη Θεσσαλονίκη μετά από ιδιαίτερα κοπιαστικό ταξίδι. "Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, όπως το περιμέναμε. Είμαι απίστευτα ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Φτάσαμε μετά από μια οδύσσεια στην Θεσσαλονίκη. Είχαμε 10 το πρωί προπόνηση και φτάσαμε στις 10 το βράδυ στο ξενοδοχείο", σχολίασε ο προπονητής του Ηλυσιακού και συνέχισε:

"Ξέραμε ότι θα μας πιέσει ο Άρης από την αρχή και ότι θα αλλάξει πολλούς παίκτες, αλλά τα παιδιά είχαν τα ψυχικά αποθέματα και σε πολλές περιπτώσεις αντικατέστησαν τα σωματικά. Αναγκαστήκαμε να δώσουμε ανάσες σε βασικούς μας παίκτες και γι΄ αυτό παίξαμε ζώνη, αλλά και γιατί είναι δεδομένο ότι ο κόουτς (Αγγέλου) χρειάζεται χρόνο για να περάσει την φιλοσοφία του. Παίξαμε μπροστά σε ένα από τα πιο μπασκετικά κοινά της Ευρώπης. Δεν είδε θέαμα ο κόσμος, αλλά το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον και ουσία".

Για την τελευταία φάση του αγώνα, όπου ο Αποστολίδης προτίμησε να πάει για δίποντο και όχι για τρίποντο, σχολίασε: "Θα το δούμε σε βίντεο του Αποστολίδη. Είναι τεχνικό θέμα και αφορά την ομάδα. Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ξένους που μπαίνουν στο κλίμα της ομάδας. Με ενδιαφέρει να παίζουν ομαδικά και άμυνα, όχι να σκοράρουν 25 πόντους. Δεν πήρα παίκτες για να σκοράρουν 25 πόντους".

Για το αν η ομάδα θα συνεχίσει τις μετακινήσεις με το τρένο είπε: "Δεν νομίζω να παγιωθεί, με μένα πάντως όχι. Επιτέλους πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτήν την ομάδα. Μιλάω για περίεργες συμπεριφορές, όχι για οικονομικά προβλήματα. Αναγκάζομαι να κάνω τον ψυχαναλυτή, εγώ ήρθα να κάνω τον προπονητή".

Τέλος, ο Μορίς Χάμπτον σχολίασε: "Ο Άρης έπαιξε πολύ καλά. Εμείς βρήκαμε κίνητρο και δύναμη και ήμασταν στη διεκδίκηση της νίκης για 40 λεπτά. Κάναμε την προσπάθειά μας, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ