STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Αγγέλου: "Είμαι περήφανος"

Αγγέλου: "Είμαι περήφανος"

Ο κόουτς του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου τόνισε πώς οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν. Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε.

Ο Άρης επικράτησε εντός έδρας του Ικάρου Καλλιθέας με 70-60, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση το τέταρτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

" Το συμβάν είναι συγκλονιστικό (σ.σ. για τον Στρναντ), έξω από τα παιχνίδια. Εγώ ήθελα να πάρω τον Δημήτρη και δεν ήξερα τι να πω, αυτό δεν εξηγείται με λόγια. Είναι τρομερό σοκ, είναι συγκλονιστικό για τον αθλητή, μακάρι να το ξεπεράσει", είπε αρχικά και πρόσθεσε:

" Ο Δημήτρης τα είπε όλα. Ο Ίκαρος έχει έναν πολύ ικανό προπονητή και μέχρι τώρα τα παιχνίδια τα χτυπάνε στις αδυναμίες του αντιπάλου. Εμάς εκτός από τα μπασκετικά είναι και το θέμα της πίεσης, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν, εγώ είμαι περήφανος.

Ξεκινήσαμε να πιέσουμε, γύρισε αντίθετα, αλλά πήραμε λύσεις από την θέση 4 και την θέση 1, όπου ο Καραποστόλου μας έδωσε ασίστ και πολλά εύκολα καλάθια. Οι παίκτες όταν σουτάρουν είναι σαν να φοράνε γιλέκο 10-15 κιλών (από την πίεση) και αυτό μπορούμε να το ξεπεράσουμε μόνο μέσα από τη δουλειά και μέσα από την άμυνα. Κυνηγάμε μανιωδώς την σχέση ασίστ – λαθών. Αυτό που λέμε στους παίκτες είναι «κάντε όσα άστοχα σουτ θέλετε, δεν μπορείτε να μην παίζετε άμυνα".

Έπειτα δήλωσε: " Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας, από τη διοίκηση, στους παίκτες και το σταφ που δουλεύουν αθόρυβα και ελπίζω να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη συνέχεια που έχουμε μέσα από την ομαδικότητα και το οικογενειακό κλίμα".

Ειδικά για τον Ίκαρο Καλλιθέας σχολίασε: " Ο Ίκαρος έχει πολυδιάστατη σκέψη στην επίθεση. Του έλειπε ένας παίκτης που έχει 8 κερδισμένα φάουλ (Κυρίτσης), κάτι που σημαίνει ότι μετατοπίζουν την άμυνα… Εμείς διαλέξαμε ότι δεν μπορούμε να παίξουμε με την άμυνα του Ίκαρου. Ξεκινάμε από δύο πολύ απλούς κανόνες: α) Όσο μπορούμε ότι ενέργεια έχουμε να την χαλάσουμε στην άμυνα και β) η σχέση ασίστ – λάθη και τα ριμπάουντ.

Εγώ πιστεύω σε οποιοδήποτε περιβάλλον πίεσης είτε βαθμολογικής, είτε αποτελεσμάτων, μπορείς να το ξεπερνάς με την ομαδικότητα και αυτό το αντιμετωπίζουν οι παίκτες σιγά σιγά. Στον Άρη αν δεν παίξεις σε έναν μήνα φεύγεις, μπορεί όμως ο καθένας από την άμυνα να επιβιώσει".

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΚΑΟΔ είπε " κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, προσπαθούμε να κρατήσουμε κάποιες σταθερές. Κάποιοι μικροί δάκρυσαν στα αποδυτήρια από την ένταση. Αυτό θα μεγαλώσει στο μέλλον. Σε αυτή την ομάδα αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα, σε άλλες όχι".

Σε ερώτηση για ποιο λόγο έκανε αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο ενώ ο Άρης ήταν μπροστά στο σκορ απάντησε: "Αλλαγές για την άμυνα, για την ενέργεια! Να πάρουμε λίτρα ενέργειας με συχνότερες αλλαγές, στο τέλος έλειψε η ενέργεια από τον Ίκαρο. Η προσπάθεια είναι μυρμηγκοειδής στο μπάσκετ, χτίζεις σιγά σιγά".

Ο Κώστας Χαρίσης δήλωσε: " Σήμερα παίξαμε σε μια πολύ καλοδουλεμένη ομάδα, με καλά αποτελέσματα. Ως γνωστό εμείς δεν έχουμε καταφέρει να αποδώσουμε τα αναμενόμενα. Σήμερα μετά από αρκετό καιρό βρήκαμε ρυθμό, καταλάβαμε καλύτερα ο ένας τον άλλο μέσα στο γήπεδο, βγάλαμε αποτέλεσμα στην άμυνα, παίξαμε όλοι αν δεν κάνω λάθος και αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Δουλεύουμε σκληρά για να γυρίσουμε την άσχημη εικόνα που έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα"

Σε ερώτηση για την δική του απόδοση απάντησε: " Δεν πρέπει να σταθούμε στη δική μου απόδοση. Ένιωθα όπως κάθε παιχνίδι, έτοιμος να βοηθήσω, πρέπει να σταθούμε στην συλλογική προσπάθεια".

Κι όσο για τον παράγοντα της ψυχολογίας και αν πλέον οι ίδιοι έδωσαν απάντηση στους εαυτούς τους ότι μπορούν να παίξουν καλύτερα τόνισε: " Η ψυχολογία δεν είναι καλή τον τελευταίο καιρό, μπορούμε να ξεκινήσουμε από αυτό το Σάββατο να σκεφτόμαστε διαφορετικά και να πιστέψουμε στον εαυτό μας".

Τέλος για την πίεση που υπάρχει στον Άρη και πως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται δήλωσε: " Ο Άρης είναι τεράστια ομάδα, είμαστε όλοι περήφανοι που παίζουμε εδώ και φοράμε αυτή τη φανέλα και για αυτό το λόγο θέλει ο καθένας μας να αποδώσει τα καλύτερα ώστε να φέρουμε τον Άρη στο επίπεδο που του αναλογεί. Δεν θα έπρεπε να είναι τόσο χαμηλά".

Πρίφτης: "Κάναμε πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο"

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε: " Ο Άρης έπαιξε πολύ σκληρό αμυντικό παιχνίδι στο όριο του φάουλ σε αθλητικά πλαίσια. Εμείς αγωνιζόμασταν με δύο γκαρντ λιγότερα μετά τα τελευταία γεγονότα. Δεν ανταποκριθήκαμε, δεν προστατεύσαμε τη μπάλα. Κάναμε πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο και συνολικά.

Η πίεση δημιούργησε συνθήκες κούρασης και μας συνάντησε στο τέλος του παιχνιδιού σε παίκτες κλειδιά για μας και στο τέλος χάσαμε και την ηρεμία μας για αυτό και είχαμε χαμηλή συγκομιδή πόντων. Συγχαρητήρια στον Άρη, έχει γίνει καλή δουλειά. Είναι μια ομάδα με κατεύθυνση, έχει αμυντικογένεια και θα έρθουν και καλύτερα αποτελέσματα και στον κόουτς και στον Άρη".

Σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν πήρε τάιμ άουτ στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Άρης επέστρεψε στο παιχνίδι απάντησε: " Πολλές φορές στον πάγκο λειτουργείς με το ένστικτο και όχι με κανόνες. Πολλές φορές το ένστικτο κάνει λάθος, κάνει σωστό. Ένστικτο είναι… Δεν μου έφυγε το παιχνίδι, σκεφτόμουν και το τέλος".

Για το σοκ από την υπόθεση του Στρναντ είπε: " Ανθρώπινα μας επηρέασε, χάσαμε δύο μέρες προπόνησης γιατί κλονιστήκαμε συναισθηματικά. Μας έλειψε και ένας δεύτερος παίκτης σήμερα, ήμασταν με -2 γκαρντ. Αυτή είναι η ουσία. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε, ο αντίπαλος έπαιξε πάνω σε αυτό και εμείς δεν ήμασταν αρκετοί για να το ξεπεράσουμε".

Ο Ζόραν Βρκιτς είπε: " Ο Άρης ήταν σε πίεση, δεν είχε καλό ρυθμό, αλλά σήμερα ήταν πολύ σκληροί, ήξεραν πως να παίξουν, δεν μας άφησαν περιθώριο και δεν απαντήσαμε στην σκληράδα που έβγαλαν.

Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την άμυνά μας, είχαμε κάποιες καλές στιγμές, αλλά τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά δεν ήμασταν τόσο καλοί".

Σε ερώτηση για το αν οφείλεται στην άμυνα του Άρη ή στην κακή επίθεση του Ίκαρου το γεγονός ότι η ομάδα του έμεινε χωρίς πόντο για επτά λεπτά στο τέλος απάντησε: " Ίσως να οφείλεται και στα δύο. Χάσαμε πολλά λέι απ, ο Άρης έπαιξε σκληρά, έβαλε τρίποντα κρίσιμα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ