STOIXIMAN.GR BASKET LEAGUE

Αγγελόπουλοι και Μάνος Παπαδόπουλος στον Κοντονή

Αγγελόπουλοι και Μάνος Παπαδόπουλος στον Κοντονή

Με την παρουσία των αδελφών Αγγελόπουλων και του Μάνου Παπαδόπουλου συγκλήθηκε η σύσκεψη με τον Σταύρο Κοντονή στο γραφείο του Υφυπουργού, ενόψει των τελικών Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βασιλακόπουλο (videos).

Το πρωί του Σαββάτου (6/6) οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός και ΚΑΕ Παναθηναϊκός πέρασαν την πόρτα του Υφυπουργού Αθλητισμού ενόψει των τελικών της Basket League ΣΚΡΑΤΣ οι οποίοι αρχίζουν την Κυριακή στο ΣΕΦ. Τους ερυθρόλευκους εκπροσώπησαν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και ο Γιώργος Σκινδήλιας, ενώ τους πράσινους ο Μάνος Παπαδόπουλος και ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος.

Σε αντίθεση με την χθεσινή κλήρωση της ΚΕΔ όπου παρευρέθη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δεν βρέθηκε στο υπουργείο δίπλα στον πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Στην σύσκεψη βρέθηκαν και ο πρόεδρος του  ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, καθώς ο Αθλητικός Εισαγγελέας, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, οι οποίοι επίσης προσκλήθηκαν από τον κ. Κοντονή, που όπως ενημέρωσε είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Ο πρώτος που μίλησε κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος δήλωσε πως "κάναμε μία πολιτισμένη και παραγωγική συζήτηση με τους εκπροσώπους δύο μεγάλων ομάδων, που έχουν τιμήσει τη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρώτο που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Πρέπει να δούμε την ηρεμία στους αγώνες", για να εξηγήσει:

"Υπό αυτή την έννοια έγιναν καλοπροαίρετες αιτήσεις από τις δύο ομάδες. Σε αυτό που συμφωνήσαμε όλοι είναι πως πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας και ο νόμος. Από την πλευρά της Πολιτείας θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να κυλήσουν όλα ομαλά. Αν υπάρξει οποιαδήποτε παρεκτροπή, η τιμωρία θα είναι αυστηρή. Γι αυτό θα απευθυνθώ στους φιλάθλους που αγαπάνε την ομάδα τους να προσέχουν τη στάση τους".

 

Ενώ συνέχισε λέγοντας: "Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα πως βελτιωνόμαστε διαρκώς. Το μπάσκετ μας έχει δώσει μεγάλες χαρές, τις οποίες μπορούμε να ξαναζήσουμε στο μέλλον. Επαναλαμβάνω πως έγιναν καλόπιστα προτάσεις από τις ομάδες, αλλά σε αυτό που επιμένουμε είναι η πιστή τήρηση των κανονισμών και της προκήρυξης του πρωταθλήματος, στο οποίο έχουν άμεση ευθύνη η διοργανώτρια αρχή και η ομοσπονδία. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος".

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την παρουσία του στους τελικούς, απάντησε: "Έχω απαντήσει σε αυτό το ζήτημα και νομίζω δεν χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο. Εάν οι πρόεδροι των ομάδων κρίνουν ότι μπορούμε όλοι να παρακολουθούμε έναν αγώνα και να χαιρόμαστε γι αυτόν τον αγώνα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή υποψία ότι θα συμβεί κάτι αρνητικό, τότε να ξέρετε πως θα είμαι ο πρώτος που θα πάω στο γήπεδο. Μέχρι τότε αφήστε εμένα να επιλέγω σε ποιους αγώνες θα πηγαίνω να βλέπω από κοντά".

 

 

Παπαδόπουλος: "Κρίμα να υπάρχει τέτοια αντιπαλότητα"

Την ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσώπησε, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Μάνος Παπαδόπουλος, οο ποίος είπε πως "υπήρξαν διαφωνίες, αλλά θέλω να πιστεύω ότι αφορούν μόνο τα εκτός παρκέ. Εύχομαι να δούμε πολύ ωραίους αγώνες και να κερδίσει ο καλύτερος. Θα πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε ώστε το κλίμα να είναι καλό. Οι δύο καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες -δεν θα πω αν είναι οι καλύτερες ομάδες της πενταετίας, της δεκαετίας ή της εικοσαετίας- είναι κρίμα να έχουν τέτοια αντιπαλότητα", για να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα οι διοικούντες των ομάδων να δουν μαζί τους τελικούς:

"Αυτό είναι μία συζήτηση, αλλά νομίζω ότι ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Δεν είναι έτοιμοι οι φίλαθλοι, όχι οι διοικήσεις. Αν κάποια στιγμή καλλιεργηθεί αυτό, τότε θα πρέπει να γίνεται".

 

Γιώργος Αγγελόπουλος: "Ο Ολυμπιακός θα κάνει ό,τι είναι δυνατό..."

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αγγελόπουλος δήλωσε: "Υπάρχει μηδενική ανοχή σε παράνομες συμπεριφορές, οπότε θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί να μην γίνει το παραμικρό. Δεν πρέπει να γίνει το οτιδήποτε. Ηρεμία και όλα θα πάνε καλά. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τα πάντα, βλέπετε ποια είναι η στάση μας, τι λέμε και τι κάνουμε. Ό,τι ήταν να γίνει δυνατό έχει ήδη γίνει και θα γίνει. Ο Υπουργός μπορεί να φτιάξει το κλίμα και νομίζω πως το καταφέρνει", την ώρα που λίγο νωρίτερα τον λόγο είχε πάρει ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, εξαίροντας την κίνηση του Σταύρου Κοντονή να καλέσει τις δύο διοικήσεις στο γραφείο του, παραμονή των τελικών.

Ο έτερος διοικητικός ηγέτης των "ερυθρολεύλων" δήλωσε χαρακτηριστικά: "Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του υπουργού. Τόσα χρόνια δεν θυμάμαι τέτοια ενέργεια και δείχνει το ενδιαφέρον της πολιτείας να γίνουν οι τελικοί με σωστό τρόπο. Μπορεί να είχαμε τις αντεγκλήσεις μας με τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά η συζήτηση έγινε σε καλό επίπεδο. Ο νόμος έχει γίνει πιο σκληρός, δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις και θέλουμε το κλίμα να είναι αντάξιο του κόσμου μας και την πορεία μας, αφού είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Καλούμε τον κόσμο μας να διαφυλάξει την έδρα μας, ελπίζουμε να κερδίσει ο καλύτερος. Πιστεύω πως είμαστε εμείς. Εύχομαι και στο ΟΑΚΑ να γίνουν οι τελικοί σε καλό πλαίσιο".

 

Απορρίφθηκε το αίτημα του Παναθηναϊκού

Αυτό που προέκυψε -και έβαλε τέλος στην συζήτηση- από τη σημερινή σύσκεψη του Υφυπουργού με τις δύο διοικήσεις είχε να κάνει με τον έλεγχο ντόπινγκ. Οι "πράσινοι" επέμειναν σε ό,τι αφορά τον πλήρη έλεγχο των παικτών, την ώρα που ο Σταύρος Κοντονής "πέταξε το μπαλάκι" στους εμπλεκόμενους, με τον ΕΣΑΚΕ να στηρίζει την παρούσα μορφή του ελέγχου, όπου δίνουν δείγμα τρεις παίκτες κάθε ομάδας. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός τάχθηκε κατά του πλήρη ελέγχου, που προασπίζεται το "τριφύλλι".

Η ανακοίνωση Τύπου της Γραμματείας

"Σε καλό κι εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε στο γραφείο του ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής μεταξύ των διοικήσεων των φιναλίστ ομάδων των τελικών του πρωταθλήματος της A1 Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, παρουσία του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Γιώργου Χαλβατζάκη και του Αθλητικού Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.

Εκ μέρους του Ολυμπιακού παρέστησαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης (πρόεδρος) και Γιώργος Αγγελόπουλος, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Γιώργος Σκινδήλιας, ενώ εκ μέρους του Παναθηναϊκού ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ Μάνος Παπαδόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Τριαντόπουλλος.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των τελικών, χωρίς εκατέρωθεν εμπρηστικές δηλώσεις, τήρηση των κανονισμών που προβλέπονται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος και αυστηρούς ελέγχους των οπαδών τους στο βαθμό που τους αναλογεί". Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Κοντονή, με την ανακοίνωση να καταλήγει ως εξής: "Να σημειωθεί ότι ο κ. Κοντονής είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΝΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Περάστε έξω"

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Τι να κάνεις αν πάθεις κράμπα στο νερό

Πώς είναι να φοράς το μαγιό σου, να πηγαίνεις για δουλειά και να ξέρεις ότι έχεις περίπου 20'' για να σώσεις μια ζωή.

Ονομαστική εορτή, αυτό το κακό ανέκδοτο

Τυποποιημένες ευχές, βαρεμάρα και άνθρωποι που χαίρονται το όνομά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24