ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σκινδήλιας σε Γιαννακόπουλο στη ΚΕΔ: "Περάστε έξω"

Σκινδήλιας σε Γιαννακόπουλο στη ΚΕΔ: "Περάστε έξω"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Σκινδήλιας ζήτησε την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την κλήρωση της ΚΕΔ, τονίζοντας πως δεν έχει θεσμικό ρόλο, αλλά ο Μάνος Παπαδόπουλος σχολίασε πως "είναι εδώ σαν φίλος μου, υπό την προστασία μου".

Το μεσημέρι της Παρασκευής (5/6) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔ η κλήρωση των διαιτητών για τον πρώτο τελικό των playoffs ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή (7/6, 19:30) στο ΣΕΦ. Η διαδικασία ήταν σχετικά ήσυχη, αλλά δεν έλειψαν οι ατάκες, αλλά και αφίξεις που σχολιάστηκαν, όπως η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, γνωστού φιλάθλου των πρασίνων, όπως αποκαλείται, η οποία προκάλεσε την αντίδραση των Πειραιωτών.

Η αντίδραση Σκινδήλια για την παρουσία Γιαννακόπουλου

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη κλήρωση της ΚΕΔ, ζητώντας την αποχώρηση του από την αίθουσα. "Περάστε έξω, δεν έχετε θέση εδώ", σχολίασε μεταξύ άλλων, τονίζοντας στη συνέχεια τα εξής: " Ο κ. Γιαννακόπουλος δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο για να παρευρίσκεται στη διαδικασία, ας αποχωρήσει από την αίθουσα”.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, αιτιολόγησε την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη κλήρωση της ΚΕΔ, λέγοντας πως: “Ο κ. Γιαννακόπουλος είναι εδώ σα φίλος μου και ήρθε για την προστασία μου, μετά απ' όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό", με τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδη, να παίρνει τον λόγο αναφέροντας τα εξής:

"Ας μη μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Δ. Γιαννακόπουλος και τι έχει προσφέρει η οικογένειά του. Όπως και η οικογένεια Αγγελόπουλου. Αν δεν υπήρχαν αυτές, ίσως να μη βρισκόμασταν όλοι μας εδώ, σε αυτή την αίθουσα”, θέλοντας να ρίξει τους τόνους.

Στη συνέχεια, ο στενός συνεργάτης των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, οι οποίοι απουσίασαν από την κλήρωση της ΚΕΔ, Γιώργος Σκινδήλιας, θύμισε σε όλους ότι η ΚΑΕ Ολυμπιακός, πριν μερικές εβδομάδες, είχε καταγγείλει την εικονική παραχώρηση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, περιμένοντας την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αντιδράσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος απάντησε δηλώνοντας τα εξής: “Βάλτε κι αυτό το στοιχείο (σ.σ δηλαδή την παρουσία του στην κλήρωση) στον ογκώδη φάκελλο, που έχετε καταθέσει”.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε μόνο διεθνείς διαιτητές, αλλά πήρε αρνητική απάντηση

Στο κομμάτι της επιλογής των ρέφερι ενόψει των τελικών, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρη: ζήτησε από την ΚΕΔ να σφυρίξουν τους τελικούς μόνο διεθνείς διαιτητές. Η Επιτροπή όμως ήταν αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο και είπε "όχι", βάζοντας δεκαπέντε διαιτητές όλους μαζί, εκ των οποίων ο Τζαφλέρης θα σφυρίζει μόνο στους μικρούς τελικούς.

Αυτό, λοιπόν, σημαίνει, πως στη σειρά Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός θα σφυρίζουν συνολικά δεκατέσσερις. Να τονίσουμε πως στα δυο πρώτα ματς της σειράς των μεγάλων τελικών (Κυριακή ΣΕΦ, Τετάρτη ΟΑΚΑ), εξαιρέθηκαν οι ρέφερι Σχοινάς, Παπαπέτρου και Γ. Πουρσανίδης.

Στη συνέχεια η διαδικασία που έβγαλε τους διαιτητές των δυο πρώτων αγώνων έγινε σε τρία γκρουπ: Στο πρώτο, τοποθετήθηκαν οι Γκόντας, Χριστοδούλου, Αναστόπουλος, στο δεύτερο οι Κορομηλάς, Καρακατσούνης, Πηλοΐδης και στο τρίτο οι Παναγιώτου, Φούφης, Ταβουλαρέας, Ψαριανός και Μητσόπουλος.

Οι δυο τελευταίοι από κάθε γκρουπ, κληρώθηκαν για τα δυο πρώτα παιχνίδια. Αυτή η διαδικασία είχε την επιλογή του διαιτητή Μητσόπουλου, έναν ρέφερι τον οποίο έχει σε εκτίμηση η ΚΕΔ, ο οποίος θα σφυρίξει για πρώτη φορά σε ματς Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός σε τελικούς πρωταθλήματος.

Για τον Παναγιώτου: "H αφορμή δεν ήταν αθλητική, αλλά κάτι άλλο"

Να αναφέρουμε, επίσης, πως ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας, λίγο πριν την διαδικασία της κλήρωσης, ρώτησε αν ήταν προτιμότερο να εξαιρεθεί από την διαδικασία ο διαιτητής Χρ. Παναγιώτου, λόγω των τελευταίων γεγονότων, καθώς πρόσφατα, για αδιευκρίνιστους λόγους, κάηκε το αυτοκίνητο του.

Ο Στέλιος Συμεωνίδης στη συνέχεια πήρε τον λόγο, απαντώντας τα εξής στον Γιώργο Σκινδήλια: “Το εξετάσαμε, αμφιταλλαντευτήκαμε, αλλά κρίναμε σωστό να μπει στην κλήρωση γιατί διαφορετικά, θα υποκύπταμε στη βία”, με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός ακολούθως να λέει πως: “όταν έπεσαν πέτρες σε άλλους διαιτητές, είχατε κάνει το ακριβώς αντίθετο”.

Eίχε πάντως ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Στέλιου Συμεωνίδη, καθώς ουσιαστικά αποκάλυψε ότι “από τις πληροφορίες, που έχουμε η αφορμή δεν ήταν αθλητική, αλλά κάτι άλλο”, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, αφού ως τώρα γινόταν λόγος για “στοχοποίηση του διαιτητή”.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Σκινδήλιας, θύμιζε στον Μάνο Παπαδόπουλο περιστατικά και γεγονότα από το παρελθόν, όπως ότι στους εμπρησμούς που είχαν σημειωθεί στα καταστήματα του Ν. Ζαβλανού και του γιου του Κ. Ρήγα, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα όσο και την Euroleague. Ο νέος πρόεδρος των "πρασίνων" του απάντησε το εξής: "Πάντα παίρνουμε τους τίτλους”.

Ο δικαστής δεν έβγαλε ακόμη απόφαση

Η υπόθεση της καταγγελίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός, για τα μέτρα ασφαλείας στο ΟΑΚΑ, στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας μεταξύ των δύο ομάδων, στο οποίο έκαναν το "διπλό" οι Πειραιώτες, εκδικάστηκε.

Ο λόγος για το περίφημο ματς στο οποίο ο Βασίλης Σπανούλης, κατά την διάρκεια της διακοπής, δέχτηκε ύβρεις και απειλές στα αποδυτήρια των ερυθρολεύκων, θέμα για το οποίο υπάρχει και ντοκουμέντο σε βίντεο, το οποίο και δημοσιοποίησαν οι άνθρωποι των ερυθρολεύκων. Απόφαση δεν βγήκε, έστω κι αν υφίσταται περίπτωση τιμωρίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ