Οι αθλητικές κουβέντες θέλουν παρέα, φαγητό και Τσίπουρο Δεκαράκι

Ζήσαμε το τέλειο Σαρακοστιανό γεύμα με τα Μονοποικιλιακά Αποστάγματα Δεκαράκι και guest stars τους Δημήτρη Κωνσταντινίδη και Ευάγγελο Μίχο στο Σπίτι της 24MEDIA.

Τι χρειάζεσαι για να περάσεις ένα όμορφο απόγευμα στο σπίτι; Νούμερο ένα: καλή παρέα. Νούμερο δύο: νόστιμο φαγητό. Νούμερο τρία: τσίπουρο Δεκαράκι. Και τα τρία μαζί συνθέτουν το τέλειο σκηνικό. Και τα τρία τα είχαμε στο Σπίτι της 24MEDIA.

Το ραντεβού δόθηκε στο House Twenty Four με τέσσερις τυχερούς αναγνώστες του Sport24.gr, οι οποίοι κέρδισαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα υπέροχο Σαρακοστιανό γεύμα, παρέα με δύο αγαπημένους αθλητικογράφους και την οικογένεια Μονοποικιλιακών Αποσταγμάτων Δεκαράκι.

 

Το Δεκαράκι, που δίνει νέα διάσταση ποιότητας στο τσίπουρο. Το Δεκαράκι που "φωνάζει" και μυρίζει Ελλάδα, που αποτελεί το σύμβολο της παρέας και ξέρει πώς να στέκεται δίπλα μας κάθε στιγμή και να ενώνει στο ίδιο τραπέζι γνωστούς και αγνώστους. Που με τα τρία αποστάγματα που διαθέτει (Μαλαγουζιά, Ροδίτης και Μοσχάτο) μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα, να συνοδεύσει εκλεκτούς μεζέδες και να σταθεί η αφορμή για στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης της παρέας.

Όλα αυτά που περιγράψαμε πιο πάνω, τα είδαμε να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας στο Σπίτι της 24MEDIA. Hosts της βραδιάς ήταν δύο αγαπημένοι αθλητικογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Sport24 Radio 103,3, τους οποίους ακούμε καθημερινά (12:00 - 14:00) στην εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι".

 

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης και ο Ευάγγελος Μίχος άφησαν για λίγο το γραφείο και το στούντιο, τα πληκτρολόγια και τα μικρόφωνα και έδωσαν το "παρών" στο House Twenty Four για να υποδεχθούν τους καλεσμένους μας, να φάνε, να πιουν μαζί τους και να μιλήσουν για κάτι που πάντα ένωνε και πάντα θα ενώνει τους άντρες: μπάλα.

Η βραδιά ξεκίνησε κάπως έτσι. Οι τέσσερις καλεσμένοι και οι δύο αθλητικογράφοι κάθισαν αναπαυτικά στο σαλόνι, με το πρόγραμμα του Sport24 Radio 103,3 να παίζει στο background. Η ποικιλία στις οπαδικές προτιμήσεις των καλεσμένων μας ήταν η τέλεια αφορμή για να ξεκινήσει η κουβέντα για τα αθλητικά. Δημήτρης Κωνσταντινίδης και Ευάγγελος Μίχος ήταν εκεί για να συντονίσουν την κουβέντα, να εκφράσουν την άποψή τους πάνω σε θέματα που "καίνε" στο ποδόσφαιρο και φυσικά να δώσουν παρασκήνια. Άλλωστε γι' αυτό ο Ευάγγελος Μίχος είναι ο πλέον κατάλληλος.

Την ίδια ώρα, στην κουζίνα, ο σεφ μας, Αλμπέρτο Σιμμιλίδης ετοίμαζε τα πιο απολαυστικά Σαρακοστιανά πιάτα, τα οποία θα έκαναν την εμφάνισή τους στην τραπεζαρία ξετρελαίνοντας hosts και καλεσμένους. Άλλωστε, οι μυρωδιές που είχαν κατακλύσει όλο το σπίτι είχαν δώσει μια πρώτη "γεύση" γι' αυτό που θα ακολουθούσε.

 

Αυτό ήταν μόνο το "πρώτο πιάτο" της βραδιάς. Η συνέχεια δόθηκε στην τραπεζαρία, εκεί που οι καλεσμένοι μας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δημιουργίες του σεφ, συντροφιά με τα μονοποικιλιακά αποστάγματα Δεκαράκι.

 

Κάθε πιάτο συνοδευόταν και από ένα διαφορετικό απόσταγμα. Η αρχή έγινε με τη Μαλαγουζιά, για να ακολουθήσει ο Ροδίτης και η βραδιά να ολοκληρωθεί με το Μοσχάτο Τυρνάβου. Σε κάθε άνοιγμα φιάλης Δεκαράκι, το εκλεκτό άρωμα είχε συνεπάρει τους καλεσμένους, ενώ η κρυστάλλινη καθαρότητα του αποστάγματος τους προδιέθετε για τη γευστική εμπειρία που θα ακολουθούσε. Και τα τρία αποστάγματα είναι ξεχωριστά σε κάθε γουλιά.

 

Τις μοναδικές αυτές ιδιότητες, η οικογένεια Δεκαράκι τις οφείλει στον Μονοποικιλιακό χαρακτήρα των μελών του που αναδεικνύεται και ενισχύεται αριστοτεχνικά μέσα από την τέχνη και τα μυστικά της διαδικασίας της απόσταξης, καθώς πρόκειται για αποστάγματα στεμφύλων αποκλειστικά από Μοσχάτο, Μαλαγουζιά και Ροδίτη. Αποστάγματα με ξεχωριστές γεύσεις, διαφορετικές αρωματικές ιδιότητες, αλλά αδιαμφισβήτητα, εξαιρετική ποιότητα.

Η κουβέντα "κυλούσε", τα γέλια και τα τσουγκρίσματα έδιναν και έπαιρναν και την εμφάνισή τους στο τραπέζι έκαναν τα πρώτα πιάτα.

Μικρή διακοπή για selfie.

Χταπόδι με μελιτζανοσαλάτα και τσιπς πατάτας μαζί με γαύρο μαρινάτο με Carpaccio παντζάρια και καβουρδισμένα καρύδια.

* ΤΟ ΠΡΙΝ

* ΤΟ ΜΕΤΑ

Χόρταινες και μόνο που τα έβλεπες. "Οργασμός" αρωμάτων και γεύσεων. Το Δεκαράκι Μαλαγουζιά ταίριαξε απόλυτα με τα πιάτα αυτά.

Αν θες να το απολαύσεις κι εσύ στο σπίτι, έχε υπόψιν σου ότι συνοδεύεται άριστα από νόστιμα ξινά ή λιπαρά πιάτα, ενώ μπορείς να το συνδυάσεις ευχάριστα με θαλασσινά και ψάρια σχάρας. Δοκίμασε επίσης να το απολαύσεις με καπνιστά, παστά ψάρια, αρωματισμένα με λεμόνι.

Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Τα πιάτα άδειασαν, το ίδιο και τα ποτήρια για να δώσουν τη θέση τους στον επόμενο γύρο. Πράσινη σαλάτα, ταραμοσαλάτα και μπακαλιαροκροκέτες με aioli και ψιλοκομμένο τουρσί καρότο.

Λαχταριστά πιάτα που συνοδεύτηκαν από το Δεκαράκι Ροδίτης, το Δεκαράκι που μπορεί να συνδυαστεί με κάθε φύσεως μεζέ και προσφέρει αμέτρητους συνδυασμούς με φαγητό. Τηγανητά, μαριναρισμένα θαλασσινά, ελαφριές σαλάτες, καθώς και με φίνα ψητά της ώρας.

Και αυτά τα πιάτα έγιναν "καπνός" μέσα σε πολύ λίγα λεπτά, για να έρθει αυτό που λέμε "το κερασάκι στην τούρτα". Γι' αυτή τη φάση, φύγαμε από το "Σαρακοστιανό" και μεταφερθήκαμε στην Κυριακή του Πάσχα γιατί στο τραπέζι μας θα έκανε την εμφάνισή του και κρέας που συνδυάζεται άψογα με το Δεκαράκι Μοσχάτο.

Το συγκεκριμένο απόσταγμα μπορείς να το απολαύσεις παρέα με μανούρι ψητό, παραδοσιακές πίτες με κίτρινα τυριά, τηγανιές και πικάντικους κρεατικούς μεζέδες όπως απάκι και λουκάνικο, καθώς και καλομαγειρεμένα ψητά με σάλτσες.

Στην δική μας περίπτωση, το ταίριασμα έγινε με μοσχαρίσιο κεμπάπ σουβλάκι με ψητή ντομάτα και σως γιαούρτι, καθώς και με τυρί σαγανάκι σε φύλλο αέρος με μαρμελάδα σύκο και θυμάρι.

 

Αυτό ήταν και το "τελειωτικό χτύπημα". Οι καλεσμένοι και οι hosts της βραδιάς ενθουσιάστηκαν τόσο που ζητούσαν τον σεφ για να του δώσουν συγχαρητήρια. Τόσο οι γεύσεις στα πιάτα, όσο και το ταίριασμά τους με τα μονοποικιλιακά αποστάγματα Δεκαράκι έκλεψαν την παράσταση.

Εκτός από αρώματα, το Σπίτι μας γέμισε και με χαμόγελα. Τα χαμόγελα των ανθρώπων που πέρασαν μια υπέροχη βραδιά στο House Twenty Four, με φαγητό, τα μονοποικιλιακά αποστάγματα Δεκαράκι και πολλή κουβέντα. Μια "οικογενειακή" φωτογραφία ήταν το ιδανικό φινάλε.

 

Πριν το "αντίο", όμως, είχαμε μια ερώτηση για τους καλεσμένους μας. Ποιο απόσταγμα είναι αυτό που τους άρεσε περισσότερο. Ο Κώστας Μπάλκαμος ψήφισε Ροδίτη, ο Θοδωρής Καρανικόλας Μαλαγουζιά, ενώ οι Κώστας Παναγιωτόπουλος και Ορέστης Στρατής συμφώνησαν ότι το αγαπημένο τους ήταν το Δεκαράκι Μοσχάτο. Κλασική και σταθερή αξία.

 

Το σίγουρο είναι ότι και οι τέσσερις πέρασαν υπέροχα. Και αυτό είναι που στο τέλος της ημέρας έχει πάντα τη μεγαλύτερη σημασία.

Cheers και ραντεβού στο επόμενο!

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ