Τι λένε οι μυρωδιές του σώματός σου για την υγεία σου

Οι μυρωδιές του σώματος είναι κάτι φυσικό. Από ένα σημείο και μετά όμως μπορεί να είναι ένα σημάδι πως πρέπει να εξετάσει κάποιος το ζήτημα περισσότερο προκειμένου να σιγουρευτεί ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

Ένα σώμα μυρίζει. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτό δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικό. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες μυρωδιές που μπορεί να είναι σημάδι ότι κάποιος ενδέχεται να πρέπει να ανησυχήσει και να εξετάσει το θέμα.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι πλέον ενδεικτικές περιπτώσεις:

Άσχημη οσμή στα πόδια

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα. Συνήθως δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Όταν όμως αυτή η οσμή εξακολουθεί να υπάρχει, τότε ενδέχεται να οφείλεται σε έναν συνδυασμό μύκητα και βακτηρίων. Αν μάλιστα δεν προσεχθεί, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε λοίμωξη του μαλακού ιστού του δέρματος.

Άσχημη οσμή στα ούρα

Αν είναι κάτι που συμβαίνει σποραδικά δεν είναι ανησυχητικό, αφού μπορεί να σχετίζεται και με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων. Αν ωστόσο αυτό είναι ένα επαναλαμβανόμενο γεγονός, τότε δεν αποκλείεται να σημαίνει ότι υπάρχει λοίμωξη του ουροποιητικού και να χρειάζονται εξετάσεις.

Κακή αναπνοή

Ακόμα ένα είδος άσχημης μυρωδιάς που ενδέχεται να είναι ανησυχητικό αν είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο και δεν σχετίζεται με την διατροφή. Όταν συμβαίνει αυτό τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν βακτήρια στα ούλα ή κάποια μόλυνση.

Δυσοσμία σώματος

Δεν πρόκειται απλώς για μία άσχημη μυρωδιά που έρχεται από τις μασχάλες, αλλά γενικότερα με το σώμα. Αν υπάρχει μία μόνιμη δυσοσμία σώματος τότε το πρώτο σενάριο που πρέπει να εξεταστεί είναι αν πρόκειται για δερματικό πρόβλημα. Αν τελικά δεν είναι αυτό, τότε ενδέχεται να υπάρχει κάποια πάθηση σε εσωτερικό όργανο (νεφρά, ήπαρ).

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

O Tάκης Τσουκαλάς δεν είναι καλτ, είναι ένας καθημερινός ρατσιστής

Λίγες ψύχραιμες σκέψεις μετά τη στερεοτυπική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο.

H Nina Senicar βάζει φωτιά στο Αιγαίο (SOS)

H πολυτάλαντη Σέρβα, που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες, μας μιλάει για την ελληνική και την Χολιγουντιανή εμπειρία της και το πόσο σκληρό καρύδι είναι τελικά στην πραγματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24