ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Συγχρονισμένη κολύμβηση: Το grand finale της Ντιντιέ

Συγχρονισμένη κολύμβηση: Το grand finale της Ντιντιέ
Γαλλία (ομαδικό)

Mία νέα ομάδα παρουσιάζει η χώρα μας στη Μελβούρνη. Επιστρέφει η Βιρζινί Ντιντιέ για έναν τρίτο τίτλο

Η Βιρζινί Ντιντιέ, η αθλήτρια που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια, παίρνοντας τα σκήπτρα από τις Ρωσίδες στο σόλο, επιστρέφει στην ενεργό δράση για να κατακτήσει έναν τρίτο τίτλο στο σόλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Η 28χρονη Γαλλίδα, η μοναδική ενδεχομένως, που δεν φοράει το περίφημο κλιπ στη μύτη και πραγματοποιεί σειρά ασκήσεων κάτω από την επιφάνεια του νερού, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με υψηλή ελληνική επιρροή.

Έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό ότι θα χρησιμοποιήσει μία ηχογραφημένη άρια της Μαρίας Κάλλας, με σκοπό να "κλέψει την ενέργεια" της ντίβας της όπερας.

" Με τη Μαρία Κάλλας, μπορώ να εκφράσω διαφορετικά συναισθήματα και ενέργεια στο πρόγραμμα μου. Παρακολούθησα ταινίες και θεατρικές παραστάσεις της Κάλλας, άκουσα τη μουσική της για να καταλάβω ποιά ήταν", δήλωσε από τη Μελβούρνη η Ντιντιέ.

Ο παράγοντας Ελλάδα
Η χώρα μας δεν λείπει από κανένα μεγάλο ραντεβού τα τελευταία χρόνια. Η κατάκτηση δύο χάλκινων μεταλλίων σε σόλο και ντουέτο στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, δημιούργησε προσδοκίες για μία σπουδαία εμφάνιση.

Η αποχώρηση της Ελευθερίας Φτούλη από την ενεργό δράση σε συνδυασμό με τη ξαφνική αλλαγή πλεύσης από τη Ναταλία Ανθοπούλου, η οποία στράφηκε στην "κλασική" κολύμβηση έφερε τα πάνω κάτω.

Κατά τ'άλλα η ελληνική ομάδα με τρεις μόλις έμπειρες πρωταθλήτριες, την τρίτη στην Ευρώπη στο ντουέτο Εύη Μακρυγιάννη, την Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη και τη Δέσποινα Σολωμού θα διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη 10άδα σε σόλο (Μακρυγιάννη), ντουέτο (Σολωμού-Μακρυγιάννη), ομαδικό και κόμπο.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας:

Εύη Μακρυγιάννη (Σόλο, Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο), Δέσποινα Σολωμού (Σόλο, Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο), Νεκταρία-Γεωργία Ραμνιώτη (Ομαδικό, Κόμπο, αναπληρωματική Ντουέτο), Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη (Ομαδικό, Κόμπο, αναπληρωματική Ντουέτο), Μάγδα Μαυρογιαννάκη (Ομαδικό, Κόμπο), Αλεξάνδρα Τρακοσοπούλου (Ομαδικό, Κόμπο), Εύη Κοκκαλιάρη (Ομαδικό, Κόμπο), Ελένη Τζιράκη (Ομαδικό, Κόμπο), Κωνσταντίνα Γιαλιώτου (Κόμπο, αναπληρωματική Ομαδικό), Αμαλία-Μαρία Φανταουτσάκη (Κόμπο, αναπληρωματική Ομαδικό), Μαρία Ουρουτζόγλου (αναπληρωματική Κόμπο), Αλκηστη Λαγουδάκη-Καλογεράκη (αναπληρωματική Κόμπο).

Η Ρωσία δεν έχει χάσει ποτέ την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων και αναμένεται να μην γίνει αυτό ούτε και στη Μελβούρνη.

Η παρουσία της Ντιντιέ ανεβάζει ξανά τη Γαλλία ψηλά, η Ισπανία με τη Γκέμα Μενγκουάλ θα διεκδικήσει μετάλλιο και στους τέσσερις τελικούς, ενώ οι Γιαπωνέζες έχουν σπουδαία παράδοση στο συγκεκριμένο άθλημα, αφήστε δε που ο κόσμος το λατρεύει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πάντοτε μέσα στο κόλπο, αν και έχουν χρόνια να παρουσιάσουν μία σπουδαία ομάδα. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 17 Μαρτίου με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται με τους τελικούς (μέχρι τις 24 Μαρτίου). Μοναδικό "μελανό" σημείο αναμένεται να είναι οι άδειες εξέδρες, αφού τα εισιτήρια δεν παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση.






















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ