ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης: Όποιος αντέξει, τον τερματισμό θα δει

Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης: Όποιος αντέξει, τον τερματισμό θα δει
Σεντ Κίλντα

O Σπύρος Γιαννιώτης θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της χώρας μας στο συγκεκριμένο άθλημα, αγωνιζόμενος σε 5 και 10 χλμ.

Ο 28χρονος πρωταθλητής προετοιμάζει το μέλλον του εκτός πισίνας και έτσι αποφάσισε εκτός από τα 1.500 μέτρα ελεύθερο που θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Γκραντ Χάκετ μεταξύ των άλλων, να συμμετάσχει και στο άθλημα της ανοιχτής θαλάσσης.
Sharktale
Η παραλία Σεντ Κίλντα (φωτό) της Μελβούρνης έχει συνδέσει το όνομα της με το συγκεκριμένο σπορ και φημίζεται για τα "άγρια" νερά της. Οι Αυστραλοί διοργανωτές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει φόβος για την ύπαρξη καρχαριών στην θαλάσσια περιοχή και έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ο Γιαννιώτης θα συμμετάσχει στα 5 και στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης, με τον πρώτο αγώνα να φιλοξενείται την Κυριακή (18/03) και τα 10 χλμ. την Τετάρτη (21/03). Υπάρχει και τρίτο αγώνισμα, τα 25 χλμ ανδρών και γυναικών, ο άτυπος μαραθώνιος της διοργάνωσης.

Η κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το 1991 στο Περθ και στο Πεκίνο, το άθλημα θα πραγματοποιήσει την Ολυμπιακή του πρεμιέρα με την κούρσα στα 10 χλμ.

Οι συμμετοχές και τα ρεκόρ
130 αιτήσεις συμμετοχών έχουν στα χέρια τους οι διοργανωτές. Στο άθλημα αυτό συμμετέχουν πρώην 1500άρηδες και 800άρηδες κολυμβητές, αλλά και πρώην αθλητές του τριάθλου.

Οι Αυστραλοί περιμενουν πολλά από τον 25χρονο τέσσερις φορές Ironman νικητή, πρώην σέρφερ και 1.500άρη κολυμβητή, και Χερστ που επιθυμεί να κοντράρει τον κορυφαίο εκπρόσωπο του αθλήματος, Γερμανό Τόμας Λούρτζ (ταχύτατος επίσης σε 800μ. και 1.500μ).

Ιστορία αναμένεται να γράψει στα 5 χλμ γυναικών η Ρωσίδα Λαρίσα Ιλτσένκο, η οποία διεκδικεί τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο της στη σειρά.













ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ