ΒΟΛΕΪ

Ξέσπασε η Eθνική

Ξέσπασε η Eθνική
Ρουμελιώτης

Ηταν να μη συνέλθουν οι διεθνείς από την καταπόνηση του υπερσιβηρικού ταξιδιού και τη διαφορά ώρας... Απαξ και συνέβη αυτό, η ομάδα της Χιροσίμα δεν είχε καμμία τύχη στη σημερινή φιλική αναμέτρηση, τη δεύτερη κατά σειρά μεταξύ των δύο συγκροτημάτων.

"Καλά, άλλη ομάδα φέρατε σήμερα;", απορούσαν οι υπεύθυνοι των Θάντερς έχοντας κατά νου τον αγώνα που προηγήθηκε.

Καμμία σχέση όμως, αφού με αρκετή ενέργεια πλέον στις "μπαταρίες" της η εθνική ομάδα βόλεϊ νίκησε 3-0 τη Χιροσίμα, ενώ κατέκτησε και το έξτρα 4ο σετ που παίχθηκε.

Ο Κώστας Χαριτωνίδης άρχισε με βασική εξάδα τους Κουρνέτα, Χριστοφιδέλη, Ρουμελιώτη, Μπάεφ, Σμαραγδή, Πανταλέοντα, ενώ στη διάρκεια της συνάντησης πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής όλοι οι υπόλοιποι παίκτες.

Τα σετ: 25-22, 25-19, 25-20, 25-16.

"Σήμερα είχαμε ρυθμό. Τα παιδιά αγωνίστηκαν με διάθεση και ευελπιστώ ότι την Παρασκευή θα παίξουμε καλά εναντίον της Γαλλίας" σχολίασε για τον αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Χαριτωνίδης, και συμπλήρωσε: "Στα δύο φιλικά που παίξαμε, μπήκαν όλοι οι παίκτες και όλοι έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν. Το πιο βασικό όμως είναι ότι επανέρχονται, ότι ανακτούν τις δυνάμεις τους και συνέρχονται, κάτι που με κάνει να αισιοδοξώ ενόψει της πρεμιέρας με τη Γαλλία".



ΕΛΛΑΔΑ: Χριστοφιδέλης 11, Κουρνέτας 2, Ρουμελιώτης 9, Σμαραγδής 8, Πανταλέων 10, Μπάεφ 6, Στεφάνου (λίμπερο, 73%), Προύσαλης 1, Κυριακίδης 4, Ανδρεάδης 4, Λάππας 6, Κράβαρικ 7.

ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΘΑΝΤΕΡΣ: Μασαχίρο 9, Γιουκίτο 4, Σατόρου 1, Λεάντρο 10, Χιρονόρι 8, Χιτόσι 4, Νταϊσούκε (λίμπερο, 59%), Κάτο 9, Ουτένα, Χιτόσι 4, Χιρογιούκι.

* Τα παιδάκια που παρακολούθησαν την αναμέτρηση, η οποία, όπως και χθες, διεξήχθη στο σχολείο Σεϊνάν, δέχθηκαν από τους ανθρώπους της ελληνικής αποστολής αναμνηστικά και αυτοκόλλητα.

** Προπονητής των Χιροσίμα Θάντερς είναι ο Ρώσος Ολεγκ Αντρόποφ, παλιός γνώριμος του Αντρέι Κράβαρικ, αφού είχε διατελέσει προπονητής στη Μπρατισλάβα, όταν ο άσος του Ηρακλή αγωνιζόταν εκεί. Επίσης, στο ιαπωνικό συγκρότημα ανήκει ο Γιοϊκι Κάτο, που πέρασε για ένα μικρό διάστημα από τον ΠΑΟΚ.

Ρουμελιώτης: "Κάθε μέρα και καλύτεροι"

Ικανοποιημένοι από την πρόοδο της προσαρμογής τους στις συνθήκες που συνάντησαν στην Ιαπωνία (κλίμα, αλλαγή ώρας) και αισιόδοξοι ενόψει της πρεμιέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ, το οποίο αρχίζει την Παρασκευή, δήλωσαν οι Ελληνες διεθνείς μετά τον σημερινό φιλικό αγώνα εναντίον των Χιροσίμα Θάντερς.

"Κάθε μέρα που περνάει θα γινόμαστε και καλύτεροι. Ηδη από σήμερα φαίνεται ότι μπήκαμε σε καλύτερο ρυθμό» υπογράμμισε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Νίκος Ρουμελιώτης, ο οποίος συνέχισε: «Ημασταν πιο αποτελεσματικοί και συγκεντρωμένοι σήμερα, ενώ τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά αύριο και μεθαύριο. Την Παρασκευή θα είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε στη διοργάνωση όσο το δυνατόν καλύτερα, δηλαδή με νίκη".


Αναφερόμενος στο πρώτο "εμπόδιο" που καλείται να υπερκεράσει η εθνική, τη Γαλλία, ο διαγώνιος του Ολυμπιακού δήλωσε: "Εως και πριν από μία εβδομάδα πίστευα ότι θα έρχονταν κομπλέ, όμως τελικά ο διαγώνιός τους (σ.σ. Ρουέτ) δεν θα είναι στην αποστολή και αυτό είναι σημαντικό για μας, ώστε να πάρουμε τη νίκη. Θεωρώ πως πρόκειται για μια ομάδα στα μέτρα μας και ότι το παιχνίδι της ταιριάζει με το δικό μας. Στο World League έδειξε δείγματα συγκροτημένης ομάδας, όμως εγώ είμαι αισιόδοξος".

Ο πασαδόρος της "γαλανόλευκης" ομάδας, Βασίλης Κουρνέτας, υπογράμμισε: "Πάμε καλά... Δεν απομένει παρά να ρυθμίσουμε τις τελευταίες αγωνιστικές λεπτομέρειες και αυτό θα γίνει σε χαλαρούς ρυθμούς μέσα από τις προπονήσεις, ώστε να παρουσιαστούμμε όπως πρέπει εναντίον της Γαλλίας. Η απουσία του Ρουέτ είναι πλήγμα για τους αντιπάλους μας, όμως ακόμη κι έτσι πρόκειται για μια ικανή ομάδα που πάντοτε χρειάζεται προσοχή".


Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Πανταλέων εστίασε στην προσαρμογή των παικτών στα νέα δεδομένα: "Η αντίδρασή μας στον χθεσινό φιλικό ήταν φυσιολογική, όμως το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και όλες οι ομάδες του ομίλου μας, αφού και οι έξι προερχόμαστε από διαφορετικές ηπείρους. Από σήμερα μπήκαμε στο σωστό "ωράριο". Τα φιλικά, όμως, δεν έχουν σχέση με τις συνθήκες ενός κανονικού αγώνα. Απλώς γίνονται για να έρθει ο αθλητής στην κατάλληλη κατάσταση. Πιστεύω ότι την Παρασκευή θα είμαστε όπως πρέπει, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα".




























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ