VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Volley League Ανδρών: Το θολωμένο μυαλό του Ολυμπιακού και οι μνηστήρες του τίτλου

Volley League Ανδρών: Το θολωμένο μυαλό του Ολυμπιακού και οι μνηστήρες του τίτλου
INTIME SPORTS

Το SPORT24 κάνει τον απολογισμό όσων έχουμε δει μέχρι τώρα στη Volley League των ανδρών από τους μονομάχους του τίτλου και αναλύει τα δεδομένα που υπάρχουν για τη συνέχεια.

Έχουμε πια ένα ξεκάθαρο πρώτο δείγμα των ομάδων που θα μονομαχήσουν για τον τίτλο της Volley League των ανδρών το οποίο αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Φοίνικας ONEX αναμένεται να μας προσφέρουν πολλές συγκινήσεις στη συνέχεια του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και του League Cup και περιμένουμε να δούμε πως θα είναι οι τέσσερις ομάδες όταν φτάσουν τα κρίσιμα παιχνίδια.

Ωστόσο, ήδη έχουμε μια πρώτη εικόνα από τις ομάδες και το τι πρέπει να διορθώσουν ενόψει της συνέχειας. Πάμε να δούμε τα δεδομένα για κάθε ομάδα.

Ο θολωμένος Ολυμπιακός

Την πιο προβληματική εικόνα απ' όλους την έχει ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να είναι στη δεύτερη θέση πίσω από τον Παναθηναϊκό με μόλις ένα βαθμό διαφορά, ωστόσο ήδη έχει μείνει εκτός Ευρώπης και League Cup, ενώ η εικόνα του είναι προβληματική.

Ο Δημήτρης Καζάζης αποτελεί παρελθόν και οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν το διάδοχό του. Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός κράτησε τον κορμό του, ωστόσο οι προσθήκες που έκανε δεν έχουν κουμπώσει με την υπόλοιπη ομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν δύο κομβικές επιλογές το περασμένο καλοκαίρι. Η πρώτη ήταν να επενδύσουν στον δεδομένα ταλαντούχο Πάβλε Πέριτς. Ο Σέρβος έχει όλο το πακέτο για να αποτελέσει κεφάλαιο για το βόλεϊ της Σερβίας, ωστόσο χρειάζεται να δουλέψει κάποια πράγματα και κυρίως την υποδοχή του.

Ο Πέριτς με την φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Πέριτς με την φανέλα του Ολυμπιακού INTIME

Για να αποδώσει όπως μπορεί θα πρέπει οι Ζήσης και Μιγαΐλοβιτς να κρατήσουν μόνοι τους την υποδοχή βγάζοντας όσο περισσότερο γίνεται εκτός τον Πέριτς. Ωστόσο ο 32χρονος Σέρβος ακραίος δε γίνεται να παίζει συνεχώς στα κόκκινα, ενώ είναι δεδομένη και η κούραση από τα διαδοχικά ματς.

Μέσα σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και κάτι που έχει επισημάνει και στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Καζάζης. Ο Ολυμπιακός μόλις χάσει ένα σετ μοιάζει να καταρρέει. Με τον Φοίνικα γέμισε τα σετ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κανένα. Κόντρα στον Παναθηναϊκό μόλις οι πράσινοι έκαναν το 1-1 τα πάντα τελείωσαν, ενώ στο ματς με τον ΠΑΟΚ ήρθε μεν η ανατροπή από το 0-2 όχι όμως στα ματς που έκαιγαν στο League Cup.

Εάν η διακοπή και ο νέος προπονητής θα καταφέρουν να αλλάξουν την εικόνα θα το αποδείξει ο χρόνος.

Το βασικό ερώτημα για τον Παναθηναϊκό

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός βελτιώνεται αγωνιστική με αγωνιστική και φτάνει σε αυτό που περιμένουμε να δούμε από αυτόν.

Ένα σύνολο το οποίο θα παίζει καλό βόλεϊ και όσο θα παίρνει εύκολους πόντους είναι ικανό να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Για να συμβαίνει αυτό υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Να έχει καλή υποδοχή ο Γιάκομπσεν και ο Ντε Ντρις με τον Ράπτη να παίζουν κοντά στο 50% στην επίθεση.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν σε αναμέτρηση με τον Φοίνικα Σύρου | 20 Νοεμβρίου 2021
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν σε αναμέτρηση με τον Φοίνικα Σύρου | 20 Νοεμβρίου 2021 INTIME

Όταν συμβαίνει αυτό τότε ακόμα και το ρίσκο που παίρνουν οι πράσινοι στο σερβίς και προσφέρει εύκολους πόντους στους αντιπάλους τους μπορεί να καλυφθεί. Αυτό φάνηκε και στο ματς με τον Ολυμπιακό. Στα πρώτα δύο σετ οι πράσινοι έδωσαν 20 πόντους από λάθη τους στους ερυθρόλευκους, σχεδόν όλοι ήταν από χαμένα σερβίς, όμως η είσοδος του Ανδρεόπουλου αποδείχτηκε καθοριστική αφού άλλαξε τις ισορροπίες.

Εάν γίνουν όσα αναφέραμε παραπάνω τότε οι πράσινοι είναι ικανοί να φτάσουν στους στόχους της σεζόν, όμως υπάρχει ένα βασικό ερώτημα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καθόλου βάθος στο ρόστερ του. Ουσιαστικά παίζει με μία αλλαγή ακραίου ανάλογα με το ποιοι αρχίζουν σε κάθε ματς. Εάν δηλαδή μέσα είναι οι Ράπτης και Πρωτοψάλτης, τότε θα υπάρχει ο Ανδρεόπουλος στον πάγκο για να αλλάξει κάτι.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να γίνει εξαιρετική διαχείριση δυνάμεων αφού ο Παναθηναϊκός είναι μέσα σε όλες τις διοργανώσεις κάτι που σημαίνει ότι θα έχει δύο ματς την εβδομάδα για αρκετό διάστημα. Εδώ θα προσθέταμε και το κεφάλαιο Στάλεκαρ ο οποίος έχει το ύψος, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος για αυτό το επίπεδο, όμως ο πρέπει να δούμε εάν ο Ανδρεόπουλος θα προχωρήσει σε αλλαγή του.

Κουμεντάκης και Κουκλίνσκι λύνουν τα χέρια του Γουόλς

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που αποκτά ταυτότητα Καλμαζίδη. Για πρώτη φορά στα χρονικά ο Έλληνας κόουτς είχε στα χέρια του σχεδόν ολόκληρο το ρόστερ πριν καν βγει η Άνοιξη και βήμα - βήμα της δίνει τη μορφή που μας έχουν συνηθίσει να έχουν οι ομάδες του.

Το κέντρο γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα είναι ένα από τα μεγάλα χαρτιά του ΠΑΟΚ αφού τόσο ο Πετρέας, όσο και ο Μπράουν ήταν γνωστό τι μπορούσαν να προσφέρουν. Ο Ούντρις ήταν πάντοτε ένας σταθερός διαγώνιος και έμενε να αποδειχτεί ποιοι παίκτες θα έδιναν τη λύση στα άκρα για να βοηθήσουν τον Γουόλς να απλώσει το παιχνίδι του.

Volley League Ανδρών: Το θολωμένο μυαλό του Ολυμπιακού και οι μνηστήρες του τίτλου
INTIME SPORTS

Εδώ μπαίνουν στην εξίσωση οι Κουκλίνσκι και Κουμεντάκης. Ο πρώτος αρχικά ήταν σε ρηχά νερά παίζοντας όμως κομβικό ρόλο στην υποδοχή, μόλις ανέβηκε και στην επίθεση δικαίωσε τον "Κάλμα" που τον απέκτησε. Για τον Κουμεντάκη τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Το ζητούμενο ήταν η σταθερότητα στο παιχνίδι του.

Φέτος, ο "Ράφα" κάνει την πιο σταθερή χρονιά του και είναι εξαιρετικός. Όσο συνεχίζει να έχει τέτοια απόδοση τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι δεδομένα μέσα στους διεκδικητές του τίτλου.

Ο Φοίνικας ψάχνει την σταθερότητα

Για το τέλος αφήσαμε τον Φοίνικα Σύρου ο οποίος κατέκτησε με εμφατικό τρόπο το Super Cup. Οι Συριανοί διαθέτουν ρόστερ για πρωταθλητισμό, ωστόσο έχουν πολλές αυξομειώσεις στην απόδοσή τους.

Στον τελικό του Super Cup έπαιξαν με το μαχαίρι στα δόντια και ήταν πραγματικά εξαιρετικοί. Ο Τζούριτς με τον Κόστα δέσποσαν πάνω στο φιλέ και επικράτησαν κατά κράτος απέναντι στους κεντρικούς του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες του Φοίνικα πανηγυρίζουν τη νίκη απέναντι στην Κηφισιά
Οι παίκτες του Φοίνικα πανηγυρίζουν τη νίκη απέναντι στην Κηφισιά EUROKINISSI

Ο Ιερεθουέλο είναι ένας πασαδόρος ο οποίος δεδομένα έχει ποιότητα στο παιχνίδι του, αν και έχει πολλά σκαμπανεβάσματα ακόμα και μέσα σε ένα σετ, ενώ ο Μιχάλοβιτς είναι ένας σταθερός διαγώνιος.

Το μεγάλο ζητούμενο για τον Φοίνικα είναι η υποδοχή. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι τώρα των Συριανών αφού στα ματς που κρατάνε υποδοχή μπορούν να χτυπήσουν οποιαδήποτε ομάδα. Ο Γιόσκο Μιλενκόφσκι είναι δεδομένο πως έχει εντοπίσει τη συγκεκριμένη αδυναμία και μένει να δούμε εάν θα επιλέξει να κάνει κάποια διορθωτική κίνηση.

TAGS VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ