ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ: Χαρτοπόλεμος ΕΣΑΠ - ΠΑΣΑΠ με φόντο τους αθλητές του Ηρακλή

Ομαδική φωτογραφία του Ηρακλή πριν την αναμέτρηση με τον Φίλιππο Βέροιας για το League Cup
Ομαδική φωτογραφία του Ηρακλή πριν την αναμέτρηση με τον Φίλιππο Βέροιας για το League Cup EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣΑΠ ζήτησε από την ΕΣΑΠ να υπάρξει νέα μεταγραφική περίοδος μόνο για τους αθλητές του Ηρακλή που έμειναν άνεργοι με τη Λίγκα να απαντά ρίχνοντας ευθύνες στο συνδικαλιστικό φορέα των επαγγελματιών βολεϊμπολιστών.

Για μία ακόμα χρονιά το θέατρο του παραλόγου στο ελληνικό βόλεϊ συνεχίζεται. Όπως είναι γνωστό ο Ηρακλής τελικά δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα, οι ομάδες έγιναν οκτώ και πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά κλήρωση του πρωταθλήματος.

Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν το πρώτο σερβίς της χρονιάς. Την ίδια ώρα αργά το βράδυ της Τρίτης (21/10) ο ΠΑΣΑΠ με ανακοίνωσή του ζητά να υπάρξει τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος για να μπορέσουν να βρουν ομάδα οι παίκτες του Ηρακλή.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρει: "Μετά την αδυναμία συμμετοχής της ομάδας του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Volleyleague, ο ΠΑΣΑΠ, με άμεση έγγραφη παρέμβασή του προς την ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ, ζήτησε να υπάρξει τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, ώστε να δοθεί σε όλους τους αθλητές του Ηρακλή η δυνατότητα της μεταγραφής τους σε άλλες ομάδες.

Αναμένουμε οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης που τους αναλογεί και είμαστε σίγουροι ότι θα λειτουργήσουν άμεσα και υπεύθυνα.

Ο ΠΑΣΑΠ παραμένει σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των αθλητών, τα συμφέροντα των οποίων θα συνεχίσει να προασπίζει με συνέπεια".

Η απάντηση της ΕΣΑΠ ήρθε το μεσημέρι της Τετάρτης με την οποία ουσιαστικά επιρρίπτει ευθύνες στο συνδικαλιστικό φορέα των επαγγελματιών βολεϊμπολιστών.

Η ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρει: "Σε απάντηση σχετικής επιστολής σας, δηλώνουμε την έκπληξή μας αναφορικά με το γεγονός ότι ενόψει της ανεύρεσης αθλητικής στέγης για ορισμένους αθλητές-μέλη σας και κατόπιν των εξελίξεων στο ΤΑΑ ΗΡΑΚΛΗΣ, με ευκολία αναφέρεστε στην παράταση της μεταγραφικής περιόδου, αν και καλά γνωρίζετε ότι αυτή είναι επιτρεπτή μόνον κατόπιν της αλλαγής του σχετικού Κανονισμού (ΦΕΚ) και πως σε αντίστοιχη, κατά το παρελθόν, περίπτωση (ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ) επίσης δεν κατέστη δυνατή η εκτός μεταγραφικής περιόδου μετακίνηση αθλητών.

Από την άλλη πλευρά με αντίστοιχη ευκολία και κατ επίκληση αντίστοιχων νομικών προϋποθέσεων επίσης καλά γνωρίζετε το πώς τελικά ναυάγησε η επίτευξη συνολικής συμφωνίας αναφορικά με τον Κανονισμό Σχέσεων Αθλητών και ΤΑΑ.

Επειδή, εν τούτοις, από την πλευρά μας και ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο δεν επιθυμούμε την συντήρηση πνεύματος όξυνσης των σχέσεών μας, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε τα ζητήματα που θέσατε με πρόσφατη επιστολή σας, αναφορικά με τα φετινά συμβόλαια, τα οποία, επίσης δεν θα είχαν προκύψει, εάν τελικά είχε υπογραφεί ο μεταξύ μας Κανονισμός.

Για τον σκοπό αυτό ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ έχει εντολή να συνεννοηθεί με το νομικό σύμβουλο του ΠΑΣΑΠ για τις αναγκαίες τροποποιήσεις

Με αθλητικούς χαιρετισμούς".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEWSFEED

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ