Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τα θαυματουργά μωρά της Κηφισιάς

Τα θαυματουργά μωρά της Κηφισιάς

Η συνέντευξη του Ζόραν Κόβαζιτς μετά το θρίαμβο του Ηρακλή Κηφισιάς επί του Παναθηναϊκού.

Προσγειωμένος και προσηλωμένος στον μελλοντικό στόχο του ελληνικού Ηρακλή Κηφισιάς(παίζει χωρίς ξένες και μόνο με διεθνείς της Εθνικής γυναικών και κορασίδων) ο Ζόραν Κόβαζιτς μας είπε κατηγορηματικά μετά τη νίκη 3-1 επί του Παναθηναικού " στόχος μας δεν είναι οι νίκες, αλλά να βγάζουμε παίκτριες. Εδώ και δυο μήνες δουλεύουμε σκληρά και παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα γίνεται καλύτερη. Πάμε βήμα-βήμα στην τεχνική και ταυτόχρονα δουλεύουμε στην τακτική".

Ο Σερβοκροάτης τεχνικός είπε για το ματς με τον Παναθηναϊκό "είχαμε σερβίς τακτικής, διαφορετικό για κάθε παίκτρια. Σημαδεύαμε αρχικά τη Δηλαβέρη και μετά τη Μαλουσάρη, ενώ στήσαμε το μπλοκ πάνω στις κορυφαίες επιθετικούς του. Οι παίκτριες έμειναν προσηλωμένες στην τακτική, εκτός από το τέλος των σετ που έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους. Είναι θέμα εμπειρίας , κι όταν την αποκτήσουν θα αντέχουν στην πίεση".

-Ποιός είναι ο στόχος της ομάδας;
"Να βγάλουμε παίκτριες και να μείνουμε στην κατηγορία".


-Πότε θα λυθεί το πρόβλημα σας (δεν κάθεται στον πάγκο γιατί δεν έχει βγει ακόμη το κοινοτικό(κροάτικο) διαβατήριο του);


" Απ ότι μου είπαν στην πρεσβεία, σε ένα μήνα θα έχω το διαβατήριο. Η απουσία μου από τον πάγκο αποτελεί πρόβλημα. Αν είμαι στον πάγκο οι παίκτριες μου θα έχουνε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μόνο που θα με βλέπουν δίπλα τους".


-Συνεργάζεσθε με τον ομοσπονδιακό προπονητή Τζιάνι Καπράρα;

" Βεβαίως. Μιλήσαμε όταν ήρθε στην Ελλάδα και έχουμε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων για τις διεθνείς παίκτριες".


-Τα Χριστούγεννα θα πάτε σε τουρνουά του εξωτερικού όπως συνηθίζετε;


" Όχι. Φέτος θέλουμε να δουλέψουμε περισσότερο στις προπονήσεις, αφού τα παιδιά δεν θα έχουν σχολείο και θα διαθέτουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Δεν έχουμε γενικά πρόβλημα με τις σπουδές τους, γιατί ο Ηρακλής είναι οργανωμένο σωματείο και φροντίζει τα πάντα. Θα διοργανώσουμε και καμπ, για να αναδείξουμε νέες αθλήτριες, ενώ μπορούν να έρθουν και οι προπονητές να δουν το ασκησιολόγειο μας".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ