ΒΟΛΕΪ

"Πράσινες" ελπίδες στην πρώτη

"Πράσινες" ελπίδες στην πρώτη
παναθηναικος

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας βόλεϊ αντρών του "τριφυλλιού" στο κλειστό της Γλυφάδας

Το λόγο πήρε πρώτος ο νέος τεχνικός της ομάδας Αλέκος Λεώνης, ο οποίος είπε: " Οι ομάδες οι μεγάλες φαίνονται όταν διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις. Αν τις ξεπερνάμε σωστά θα έχουμε αποτελέσματα και πρέπει να διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος. Εμείς απ΄ έξω τα κοιτούσαμε ως αντίπαλοι και μεν κάποια πράγματα μας άρεσαν και θα μείνουν έτσι, όμως κάποια άλλα πρέπει να αλλάξουν. Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι, παιδιά, δεν σας κρύβω.

Η συνεργασία με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού έγινε προς τα τέλη Ιουλίου και από εκεί και πέρα έπρεπε να ληφθούν κάποιες αποφάσεις. Με ανθρώπους που έχουν όρεξη να είναι στον Παναθηναϊκό και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι κάτι που το είχα συναντήσει παλιά σε κάποιους συγκεκριμένους παράγοντες και αυτή είναι η δίψα για διάκριση. Δεν θέλω να λέμε τα αυτονόητα ότι πάμε για πρωτάθλημα, αυτά είναι αυτονόητα. Σύλλογοι τέτοιοι θα πάνε για πρωτάθλημα αλλά και δεν θέλω κουβέντες που ως αντίπαλος τις άκουγα (ότι θα πάρουμε Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ) και… γελούσα. Αυτό δεν το έχει καταφέρει καμιά ομάδα, ούτε η Σίσλεϊ στην καλή της εποχή.

Μακάρι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πετύχει. Για να γίνουν όμως αυτά πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε ως ομάδα και μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από το γήπεδο. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό ότι πρέπει να λειτουργούμε και έξω από το γήπεδο. Είναι αυτό που είπα στην αρχή για την διαχείριση κρίσεων. Τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε καλούς παίκτες, είχε φίρμες, είχε καλούς προπονητές. Πρέπει να σκεφτούμε όμως μέσα στο μυαλό μας και σίγουρα έχετε σκεφτεί και εσείς τί δεν πήγε καλά προκειμένου να το διορθώσουμε.

Αγωνιστικά δεν θα πρέπει να γίνουν συγκρίσεις με πέρυσι ή με ομάδες του παρελθόντος. Αυτό είναι άδικο και για εσάς αλλά και για εκείνους που έφυγαν. Η αγωνιστικότητα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Το παραμικρό πρόβλημα να έχει κάποιος τίμια και ωραία το λέει αλλά όσοι μπαίνουμε μέσα τα δίνουμε όλα. Αυτό δεν είναι σοβαροφάνεια αλλά σοβαρότητα. Οι σωστές σχέσεις δεν δημιουργούνται με το να πιούμε έναν καφέ αλλά μέσα στο γήπεδο. Θα ΄μάστε πολλές ώρες μαζί και όλα αυτά διαμορφώσουν την ομάδα. Και ομάδα χωρίς κλίμα σωστό δεν γίνεται.

Με ορισμένους τα έχουμε πει και στην Εθνική αλλά και σε περασμένες ομάδες όπως με τον Χρύσανθο για παράδειγμα. Άρα πρέπει να βρούμε ακριβώς την ισορροπία για να λειτουργήσουμε καλά. Θα πληροφορηθήκατε σίγουρα ότι ο Λεώνης κάποια πράγματα δεν τα συζητάει. Θα έχουμε όλο το χρόνο για να τα συζητήσουμε αυτά και να μάθει ο ένα καλύπτρα τον άλλο. Νομίζω ότι θα πάμε καλά. Το βασικότερο είναι η διάθεση και ο ενθουσιασμός που υπάρχει να μη… ξεφτίσει. Για εκείνο που είμαι σίγουρος και το έχω συζητήσει με τους ανθρώπους της διοίκησης είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα γίνει ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως.

Ομάδα όχι στην Ελλάδα αλλά ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική και στην Ευρώπη. Αυτό για να γίνει χρειάζεται ο Παναθηναϊκός να έχει μια αγωνιστική ταυτότητα. Τότε αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα έχετε άγχος εσείς. Κάθε ομάδα αγωνιστικά είναι διαφορετική. Αυτά που λένε ότι ο Λεώνης στηρίζεται στο σερβίς είναι βλακείες. Με βάση το υλικό παίζουμε το αντίστοιχο βόλεϊ. Τους συνεργάτες τους γνωρίζετε ίσως καλύτερα από μένα είτε μιλάτε με αυτούς είτε με εμένα είναι το ίδιο πράγμα









".

"Πράσινος" ο Χατζηαντωνίου


Το ΤΑΑ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Άκη Χατζηαντωνίου. Ο Έλληνας κεντρικός υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με το "τριφύλλι" με οψιόν ανανέωσης. Ο Χατζηαντωνίου στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας δήλωσε: " είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στον Παναθηναϊκό. Εύχομαι να συμβάλλω ώστε η ομάδα να κατακτήσει τους στόχους της".

Στην πρώτη συγκέντρωση ήταν από το τεχνικό επιτελείο πέραν του προπονητή Αλέκου Λεώνη, οι Δημήτρης Βαλσαμίδης (βοηθός προπονητή), Τάσος Τεντζέρης (τεχνικός διευθυντής) Ρούλης Αγραπιδάκης (τιμ μάνατζερ), Αντώνης Βουρδέρης (στατιστικολόγος), Τάσος Μάρας (γυμναστής), Ναπολέων Χαρίσης (φυσικοθεραπευτής), Σάλτσο Χαλίντοφ (φροντιστής), Πένυ Ροντογιάννη (υπεύθυνη Τύπου).

Από την πλευρά των παικτών οι Σωτήρης Πανταλέων, Γιώργος Στεφάνου, Ανδρέας Ανδρεάδης, Σάκης Ψαρράς, Χρύσανθος Κυριαζής, Ηλίας Λάππας, Στάθης Ντονάς, Άκης Χατζηντωνίου, Ρενό Ερπ, Λίμπερμαν Αγκάμεζ και ο Ντίμα Φιλίποφ.









ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ