ΒΟΛΕΪ

Παίκτες βόλεϊ ΠΑΟΚ: "Δεν θα αγωνιστούμε αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στο 100%"

VOLLEY LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÇÑÁÊËÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
VOLLEY LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÇÑÁÊËÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Οι παίκτες του βόλεϊ ανδρών του ΠΑΟΚ εξέδωσαν ανακοίνωση και ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να αγωνιστούν αν δεν τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα συμφωνηθέντα στο 100%.

Επιθετική ανακοίνωση εξέδωσαν οι παίκτες του βόλεϊ ανδρών του ΠΑΟΚ, γνωστοποιώντας πως δεν πρόκειται να κατέβουν στο πρωτάθλημα αν δεν τηρηθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα συμφωνηθέντα στο 100%.

Οι "ασπρόμαυροι" κατηγορούν τη Λίγκα ότι προτείνει οριζόντιες μειώσεις, χωρίς καμία πρόβλεψη για τους χαμηλόμισθους αθλητές, αλλά και πως τα playoffs θα διεξαχθούν με διαφοροποιημένα ρόστερ, καθώς οι ξένοι παίκτες είτε δεν μπορούν είτε φοβούνται να ταξιδέψουν πίσω στην Ελλάδα λόγω του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση:

Για μία ακόμη φορά οι Έλληνες βολεϊμπολίστες βιώνουν μία παράλογη κατάσταση και παντελή έλλειψη σεβασμού από τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα και παίρνουν τις αποφάσεις στο επαγγελματικό βόλεϊ.

Δείξαμε τεράστια υπομονή, πιστέψαμε ότι η στάση όλων των αθλητών θα εκτιμηθεί, αλλά πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι στο ελληνικό βόλεϊ όλα τα παραπάνω θεωρούνται αδυναμίες και όχι πλεονεκτήματα.

Σε αντίθεση με ότι συνέβη στα άλλα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ) όπου οι αντίστοιχες λίγκες είχαν διεξοδικές συζητήσεις με τα συνδικαλιστικά όργανα των αθλητών πριν καν παρθούν οριστικές αποφάσεις για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων τους, η ΕΣΑΠ πρώτα αποφάσισε την επανέναρξη της Volleyleague και μετά από 10 ημέρες έστειλε τις «προτάσεις» της για τα συμβόλαια των αθλητών.

Προτάσεις που αναφέρουν οριζόντιες μειώσεις, χωρίς καμία πρόβλεψη για τους χαμηλόμισθους αθλητές, χωρίς καμία λογική εξήγηση γιατί πρέπει να συμβούν, παρά μόνο επικαλούμενοι γενικά και αόριστα τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Αυτή η ενέργεια της ΕΣΑΠ επιβεβαιώνει τις υποψίες που είχαμε για την επιλογή της διοργανώτριας αρχής να μην επιτρέψει στις πρόσφατες τηλεδιασκέψεις του διοικητικού της συμβουλίου την παρουσία εκπροσώπου των αθλητών, αλλά και να μην ακουστεί η ξεκάθαρη θέση μας (που είναι η θέση όλων των αθλητών των ομάδων): Εφόσον αποφασιστεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, τότε θα εξοφληθεί το 100% των συμβολαίων σε όλους.

Έχουμε ξεκινήσει τις προπονήσεις και δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το υγειονομικό πρωτόκολλο που πρέπει να εφαρμοστεί στις προπονήσεις του συλλόγου μας, πάρα μόνο μια πρόταση προς τα σωματεία για το πρωτόκολλο που επρόκειτο να εφαρμοσθεί εάν εγκριθεί!

Όσον αφορά την περίφημη επέκταση των συμβολαίων μας, όταν ερωτήθηκε η λίγκα, αυτό που απέστειλε στους συλλόγους ήταν μια φωτοτυπία της υπουργικής απόφασης για την παράταση της διάρκειας των συμβάσεων και το ζήτημα τακτοποιήθηκε.

Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούν και με ένα ακόμα σοβαρό θέμα που είναι η αξιοπιστία του πρωταθλήματος; Η πλειοψηφία των αλλοδαπών συναθλητών μας βρίσκεται στις πατρίδες τους, κάποιοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν, κάποιοι δικαιολογημένα φοβούνται να ταξιδέψουν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα playoffs θα διεξαχθούν με διαφοροποιημένα ρόστερ.

Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε άλλο, γιατί εμείς έχουμε κουραστεί από τον παραλογισμό που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά, ωστόσο οι αθλητές της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ τονίζουν ότι:

-δεν προτιθέμεθα να αγωνιστούμε αν δεν εξασφαλιστεί η υγεία μας και δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στο 100%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Volley League ανδρών: Ημιτελικοί στο ΟΑΚΑ, τελικοί στις έδρες των φιναλίστ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEWSFEED

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ