ΒΟΛΕΪ

Ο Β. Κουρνέτας στο SPORT 24

''Το Κύπελλο είναι μόνο η αρχή'' στέλνει μήνυμα ο Βασίλης Κουρνέτας μέσω SPORT 24 στον κόσμο του ΟΣΦΠ

Άλλωστε ο Έλληνας πασαδόρος είναι ο πλέον κατάλληλος για να αναφερθεί στην επιστροφή των "ερυθρολεύκων" στους τίτλους, αφού 11 χρόνια στο Λιμάνι έχει ζήσει πολλές χαρές αλλά και λύπες...
Η χρονιά ξεκίνησε με πολλές απαιτήσεις για επαναφορά στην κορυφη κι αυτό φάνηκε από τις σημαντικές προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι. Για άγχος και πίεση, ούτε λόγος από τον Βασίλη Κουρνέτα που είναι συνηθισμένος να ζει με πολλές ευθύνες. "Στον Ολυμπιακό υπάρχουν ευθύνες για όλους και όλοι ξέρουν τις απαιτήσεις. Οι παίκτες είναι έμπειροι και συνηθισμένοι για τις απαιτήσεις της ομάδας. Το γεγονός πως η διοίκηση επενδύει είναι καλό για τους παίκτες γιατί το επίπεδο στην προπόνηση είναι υψηλό κι αυτό βγαίνει στους αγώνες".

"Κρίθηκε στην ομαδικότητα"

Ποια ήταν όμως τα "κλειδιά" που άνοιξαν την... πόρτα στις επιτυχίες; Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρος: "Κλειδί ήταν η θέληση που δείξαμε ακόμα και όταν βρεθήκαμε να χάνουμε 2-1 σετ και η επιμονή να γυρίσουμε το ματς. Ήταν τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία. Φυσικά και το γεγονός πως ήρθαν παίκτες από τον πάγκο που βοήθησαν πολύ και έδωσαν φρεσκάδα στην ομάδα. Πιστεύω πως ήταν ένας τίτλος που κρίθηκε κυρίως από την ομαδικότητα που είχαμε".

Ο Άντερς Κρίστιανσον όπως και οι περισσότεροι παίκτες έπαιξαν το ρόλο τους στην κατάκτηση του Κυπέλλου, όμως ο Βασίλης Κουρνέτας δεν θέλησε να ξεχωρίσει κάποιον και επανέλαβε πως τα πάντα γίνονται με βάση την ομάδα: "Σίγουρα ο προπονητής παίζει το ρόλο του τόσο στις επιτυχίες όσο και στις αποτυχίες. Είναι συμμέτοχος και στα καλά και σ' ότι άλλο γίνεται. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη ή τον προπονητή, ότι γίνεται, γίνεται με βάση την ομάδα, τα πάντα και οι επιτυχίες. Η ομάδα κέρδισε προχθές και όχι μεμονωμένα κάποιος".

Η ατυχία χτύπησε για άλλη μια φορά την πόρτα του Ολυμπιακού με τον τραυματισμό του Χοφ, αλλά οι παίκτες αντέδρασαν άψογα αφού έχουν μάθει να ζουν μ' αυτά τα προβλήματα, όπως τόνισε ο πασαδόρος των Πειραιωτών στο SPORT 24: "Φέτος έχουμε συνηθίσει με τους τραυματισμούς. Και εγώ ήμουν αρκετές μέρες εκτός αγώνων και άλλοι παίκτες και για τον Χoφ ήταν ο τρίτος, τέταρτος τραυματισμός. Δυστυχώς μια ομάδα τα έχει αυτά μέσα στο πρόγραμμα. Το καλό είναι ότι έχουμε μάθει να αντιδράμε και να μην μας παίρνει από κάτω. Βοηθάει το γεγονός πως υπάρχουν 12 ισάξιοι αθλητές που βοηθάνε ανά πάσα στιγμή την ομάδα".

"Αδικαιολόγητοι οι διαιτητές"

Κι αν οι παίκτες του Ολυμπιακού πάλευαν πόντο πόντο με το τριφύλλι στο τάι μπρέικ, το διαιτητικό λάθος (όπου στο 6-5 ο κ. Λέκκας έδωσε πόντο στον ΠΑΟ, όταν στο σερβίς του Ριβέρα η μπάλα είχε ακουμπήσει στον Στεφάνου και κατέληξε άουτ) σ' ένα κρίσιμο σημείο, έφερε από το πουθενά το παιχνίδι στα ίσα. Ο Κουρνέτας ήταν κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει δικαιολογία, όμως ούτε αυτό στάθηκε εμπόδιο αφού η "ερυθρόλευκη" αντίδραση ήταν για άλλη μια φορά για σεμινάριο.

"Αντιδράσαμε σωστά, όσο κι αν μου φαίνεται αδιανόητο το γεγονός ότι ένας καταφανέστατος άσος δεν δίνεται σ' ένα τόσο κρίσιμο σημείο. Η ομαδα αντέδρασε σωστά. Δεν μπορείς να γυρίσεις το παιχνίδι πίσω. Οι διαιτητές έπρεπε να το δούνε αυτό. Ότι και να ακούσω, για μένα δεν είναι δικαιολογία. Από την στιγμή που δε το είδανε έπρεπε να κοιτάξουμε τον επόμενο πόντο", υπογράμμισε ο 33χρονος άσος.

Τα εύσημα εκτός από τους "ερυθρόλευκους" θριαμβευτές πήραν και οι φίλαθλοι που δημιούργησαν μια φανταστική και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα ατμόσφαιρα. Ο κάπτεν των Κυπελλούχων Ελλάδας -όπως και όλοι παίκτες- το χάρηκε, όμως θα ήθελε και οπαδούς. Προσοχή, οπαδούς, όχι επεισόδια! "Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή και μακάρι να γίνονται παιχνίδια σε τέτοια ατμόσφαιρα. Βέβαια επειδή είναι δύο ομάδες που έχουν οπαδούς, θελουμε και τους οπαδούς αλλά δεν θέλουμε σαφώς τα επεισόδια".



"Φτιαγμένη (η ομάδα) για τέτοια παιχνίδια"

Στον Πειραιά πάντως ελπίζουν οι επιτυχίες να έχουν και συνέχεια, άλλωστε η ομάδα είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα και για παιχνίδια όπως ο τελικός Κυπέλλου, σύμφωνα με τον Έλληνα πασαδόρο: "Από την αρχή της χρονιάς το λέμε ότι είμαστε δυνατή ομάδα που αξίζει να πρωταγωνιστήσει. Το κάναμε πράξη στο Κύπελλο ελπίζουμε και στο πρωτάθλημα. Βέβαια είναι δύσκολα, κάθε παιχνίδι είναι τελικός, αλλά η ομάδα είναι φτιαγμένη γι αυτά τα παιχνίδια και σίγουρα βοηθάει το γεγονός πως υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες που μπορούν να αναπληρώσουν και τα προβλήματα τραυματισμών σε κάθε παιχνίδι αλλά και να αντιμετωπίσουν τις ομάδες που είναι εξίσου καλές".

Τον Δεκέμβρη ο Βασίλης Κουρνέτας, είχε ζητήσει υπομονή από τον κόσμο και τα αποτελέσματα δείχνουν να τον δικαιώνουν: "Μετά το Δεκέμβρη, η ομάδα έχει δείξει το καλό της πρόσωπο, έχουμε χάσει ελάχιστα παιχνίδια παρά τα προβλήματα τραυματισμών. Έχουμε δείξει ένα καλό πρόσωπο και ο κόσμος το βλέπει και ανταποδίδει".

"Το Κύπελλο ήταν μόνο η αρχή..."

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να μην στείλει μήνυμα μέσω του SPORT 24 στον κόσμο της ομάδας που του δείχνει την αγάπη του σε κάθε ευκαιρία. Κι αν χρειάστηκε να περάσουν 4 ολόκληρα χρόνια για να προστεθεί ένα τρόπαιο στην "ερυθρόλευκη" συλλογή αυτό ήταν μόνο η αρχή όπως δήλωσε ο Κουρνέτας που ζήτησε παράλληλα στήριξη με... αντάλλαγμα τίτλους: "Αυτό είναι μόνο η αρχή δεν σταματάμε στο κύπελλο. Πλέον κοιτάμε το πρωτάθλημα και θέλουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας για να μας δώσει στήριξη και εμείς να του δώσουμε χαρές κατακτώντας κι άλλους τίτλους".
























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ