ΒΟΛΕΪ

O Νίκος Σμαραγδής στο SPORT 24

O Νίκος Σμαραγδής στο SPORT 24
σμαραγδης

Ο Νίκος Σμαραγδής απαντά μέσω του SPORT 24 σε όσους αψηφούν ως επιτυχία την παρουσία του Ηρακλή στον τελικό του Champions League.

Ο Ηρακλής μπορεί να μην τα κατάφερε ούτε χθες το απόγευμα στο "Ο2" της Πράγας αν και για τρίτη φορά σε τελικό Champions League, καθώς ηττήθηκε με 3-1 από την Πρωταθλήτρια Ιταλίας Τρεντίνο, μπροστά σε 5.000 φιλάθλους του ωστόσο ο Φλάβιο Γκουλινέλι και οι παίκτες του έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
Μία προσπάθεια που αναγνωρίστηκε και με το παραπάνω από τους φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Τσεχίας και μετά το τέλος του μεγάλου τελικού παρά την πικρία τους φρόντισαν να τους δώσουν ένα ζεστό χειροκρότημα ανταμείβοντάς τους με τον τρόπο αυτό για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Η αποστολή του Ηρακλή έφθασε στις 5:30 τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο "MΑΚΕΔΟΝΙΑ" της Θεσσαλονίκης με όλους να καλούνται πλέον όσο δύσκολο και αν θα είναι να κοιτάξουν την επόμενη μέρα. Το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς και να τα δώσουν όλα για την διατήρηση των σκήπτρων. Του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδος παρά το γεγονός ότι όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί να "σπάσουν" έδρα τόσο στους ημιτελικούς όσο και στους τελικούς των πλέι οφ.

Πως σχολίασε όμως την επόμενη μέρα της χθεσινής ήττας στον τελικό του Champions League στην Πράγα ο διεθνής κεντρικός του Ηρακλή Νίκος Σμαραγδής; Μιλώντας στο SPORT 24 τόνισε πως: "Καταρχήν δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα κατάφερε και έφθασε στον τελικό του Champions League αήττητη από το ξεκίνημα της πορείας της όπως και η Τρεντίνο. Πρόκειται για μία τρομερά μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι όλοι μας είχαν χρίσει ως αουτσάιντερ και ότι θα παίρναμε την 4η θέση στο Final Four.

Εμείς ωστόσο κόντρα στα προγνωστικά πήγαμε στον τελικό και θα είναι πολύ μεγάλο λάθος να χαρακτηριστεί ως αποτυχία το ότι δεν τον κερδίσαμε παρά το γεγονός ότι όλοι μας δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε"

.

Η αρχή του ξεσπάσματος του Σμαραγδή είχε και συνέχεια αναφερόμενος στην γενικότερη πορεία του ελληνικού βόλεϊ φέτος στους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεδομένου ότι εκτός του Ηρακλή σε τελικό έφθασαν επίσης οι Παναθηναϊκός στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας, η ΕΑΠ στο Final Four του Challenge Cup και η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού στον τελικό του Final Four του Challenge Cup.

" Έχουμε καταντήσει στο βόλεϊ εκπροσώπηση σε τελικούς και Final Four να θεωρείται αποτυχία. Δυστυχώς όμως αυτή είναι η νοοτροπία του Έλληνα να είναι αχάριστος", με τον διεθνή κεντρικό του Ηρακλή να αναφέρθηκε και στο πως αισθάνθηκε ο ίδιος μετά το τέλος του χθεσινού τελικού της Πράγας.

"Ακουμπήσαμε το όνειρο"



"Όσο και αν με πειράζει η ήττα από την πρωταθλήτρια Ιταλίας ακουμπήσαμε το όνειρο και αυτό δεν παύει να είναι επιτυχία. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει όλος ο κόσμος. Φέτος η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τέσσερις ομάδες σε τελικές φάσεις ευρωπαϊκών θεσμών και το μόνο που κάνουμε είναι να το υποβαθμίζουμε. Ο Ηρακλής έφθασε στον τελικό του Champions League αήττητοι και παίξαμε με μία πολύ δυνατή ομάδα".

Κι όσο για την μάχη του ημιτελικού με την Ίσκρα; " Εμείς καταφέραμε να κερδίσουμε στον ημιτελικό σχεδόν την Εθνική Ρωσίας έχοντας στο ρόστερ της τους Σεπς και Tσίμπα και βρεθήκαμε στον τελικό", όπου με αντίπαλο την Πρωταθλήτρια Ιταλίας Τρεντίνο είπε: "Με εξαίρεση κάποια κενά σημεία την παίξαμε στα ίσα και πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του Ηρακλή και σε μεγαλύτερο βαθμό της Ελλάδας".

Για την εμφάνιση στο χθεσινό ραντεβού ο Σμαραγδής είπε: " Δεν πήγαμε με τον καλύτερο τρόπο και χάσαμε το πρώτο σετ. Η Τρεντίνο στις δύσκολες στιγμές πήρε τον εύκολο πόντο από τον Καζίνσκι εκεί που η μπάλα «έκαιγε». Γενικότερα η Τρεντίνο είχε πιο εύκολες λύσεις επιθετικά από ότι εμείς που δεν καταφέραμε να τους σταματήσουμε στο μπλοκ".

"Οι οπαδοί μας έκαναν το εξωτερικό Ελλάδα"



Αναφερόμενος στην παρουσία του κόσμου του Ηρακλή ο διεθνής κεντρικός της ομάδας μίλησε με κολακευτικά σχόλια λέγοντας ότι: " Η παρουσία του κόσμου του Ηρακλή αποτέλεσε για μας την μεγαλύτερη δύναμη μας. Αυτήν που χρειαζόμασταν για να γυρίσουμε το παιχνίδι στο τέταρτο σετ του ημιτελικού με την Ίσκρα και να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό. Οι φίλαθλοι του Ηρακλή απέδειξαν περίτρανα ότι είναι δίπλα στην ομάδα και κάνανε το εξωτερικό Ελλάδα. Μακάρι να είχαμε πάρει την κούπα και να τους είχαμε κάνει ακόμα περισσότερο χαρούμενους", κι όσο για το ποια ήταν η αντιμετώπιση που εισέπραξε η ομάδα του Ηρακλή από τους φιλάθλους μετά το τέλος του χθεσινού τελικού στην Πράγα τόνισε: " Παρά την απογοήτευση που είχανε αναγνωρίσανε την προσπάθεια μας και τους δώσαμε την υπόσχεση ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το μέλλον".

"Δεν είμαστε αποτυχημένοι..."

Πως όμως αντιμετωπίζει το κουράγιο και την δύναμη που θα πρέπει να υπάρχει στην ομάδα ώστε να βρεθεί εκ νέου σε Final Four Champions League; "Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι ο Ηρακλής βρέθηκε για 5η φορά σε Final Four. Σε καμία περίπτωση δεν αποδυναμώνεται η ομάδα και συνεχίζει με τους ίδιους στόχους. Το ίδιο συνέβη τόσο μετά τον τελικό της Θεσσαλονίκης όσο και της Ρώμης και η ομάδα έφθασε ξανά σε τελικό", για να εκφράσει εκ νέου το παράπονό του ότι: "Αυτό που με έχει ενοχλήσει είναι ότι η ομάδα έφθασε για τρίτη φορά σε τελικό και δεν θα αφήσω σε κανέναν να το θεωρήσει αποτυχία και πόσο μάλλον για το άθλημα μας. Σίγουρα μας πειράζει που φθάσαμε τόσο κοντά. Με πονάει και με πειράζει αλλά δεν θα πρέπει να κατεβάσουμε το κεφάλι και να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας αποτυχημένους.

Πήγαμε στο Final Four του Champions League μετά από έναν μήνα με πολλά προβλήματα. Εγώ για παράδειγμα ήμουν μετά από έναν μήνα αποχής και με μόλις πέντε προπονήσεις. Παρόλα αυτά δείξαμε όπως έπρεπε ομαδικότητα απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας και όλοι είδαν ότι ήμασταν πολύ κοντά και αν είχαμε λίγο τύχη στο τέταρτο σετ όλα θα μπορούσανε να είναι διαφορετικά"

.

"Το μυαλό μας πλέον στο πρωτάθλημα"



Πως όμως αντιμετωπίζει ο Σμαραγδής την επόμενη μέρα του χθεσινού τελικού; " Το μυαλό μας στρέφεται στο πρωτάθλημα αν θα είναι δύσκολο να επαναφέρουμε το μυαλό μας σε αυτό. Η ομάδα ωστόσο έχει δείξει ότι έχει την δύναμη και θα είναι εκεί να διεκδικήσει τον τίτλο της. Έχουμε μία σειρά από δύσκολα παιχνίδια και θα είμαστε έτοιμοι. Πιστεύω στην ομάδα και με καλή παρουσία παρά τα όποια προβλήματα έχουμε αντιμετωπίσει από την προετοιμασία θα βρούμε τον τρόπο να τα καταφέρουμε".

Τέλος για το μήνυμα του Σμαραγδή προς τον κόσμο του Ηρακλή ήταν: "Θα συνεχίζουμε να πρωταγωνιστούμε και σε Ελλάδα και Ευρώπη και θέλουμε την βοήθεια του κόσμου δίνοντας ραντεβού στους τελικούς του πρωταθλήματος όπου δεν θα τους απογοητεύσουμε", ενώ σε όσους θέλανε να μειώσουν την πορεία στο φετινό Champions League είπε: " Σε καμία περίπτωση δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να την χαρακτηρίσουν ως αποτυχία".
























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ