VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Μίλωνας - Ολυμπιακός 3-0: Η Νέα Σμύρνη κατάπιε ξανά τους "ερυθρόλευκους" και επήλθε η απόλυτη ισορροπία στη σειρά

Μίλωνας - Ολυμπιακός 3-0: Η Νέα Σμύρνη κατάπιε ξανά τους "ερυθρόλευκους" και επήλθε η απόλυτη ισορροπία στη σειρά
Μίλωνας εναντίον Ολυμπιακός για τους ημιτελικούς της Volley League ανδρών INTIME SPORTS

Ο Μίλωνας έκανε την τέλεια εμφάνιση για ακόμα ένα ματς στη Νέα Σμύρνη. Κέρδισε με 3-0 σετ τον Ολυμπιακό, ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και πλέον η πίεση είναι στην πλευρά του πρωταθλητή Ολυμπιακού. Την Καθαρά Δευτέρα (18/03) το τρίτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης.

Η Νέα Σμύρνη δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό και αυτό αποδείχθηκε για δεύτερη φορά φέτος, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν ξανά με 3-0 σετ από τον εκπληκτικό Μίλωνα.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης με όπλο το σερβίς και τους πρώην Πειραιώτες, Δημήτρη Χαραλαμπίδη και Μπόγιαν Ιορντάνοφ, να πραγματοποιούν μοναδική εμφάνιση, κέρδισε με 3-0, ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά και την έστειλε σε τουλάχιστον τέταρτο ματς.

Επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τους ημιτελικούς της Volley League ανδρών είναι την ερχόμενη Δευτέρα (18/03) στο "Μελίνα Μερκούρη".

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει ένα μικρό προβάδισμα δύο πόντων (1-3 και 5-7), με τον Μίλωνα όχι μόνο να απαντάει και στις δύο περιπτώσεις, αλλά να παίρνει και κεφάλι στο σκορ με 12-9 και 14-10 βασιζόμενος στα καλά τους σερβίς.

Οι "ερυθρόλευκοι" απάντησαν σε αμφότερες τις φορές, έφεραν το ματς στα ίσια (17-17) και έκτοτε το σετ πήγαινε χέρι χέρι μέχρι το 21-21.

Σε αυτό το σημείο ο Ιορντάνοφ και ο Χαραλαμπίδης, δύο παίκτες με "ερυθρόλευκο" παρελθόν, βγήκαν μπροστά, δεν λύγισαν στην ισοφάριση του Ολυμπιακού από 23-21 σε 23-23, ο Μίλωνας έκανε ένα μίνι σερί 2-0 και έκλεισε νικηφόρα το πρώτο σετ.

Ο Μίλωνας με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά το πρώτο κερδισμένο σετ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο, παίρνοντας από το ξεκίνημα προβάδισμα με τρεις πόντους (4-1 και 7-4).

Με τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού, ο Μίλωνας συνέχισε να τον πιέζει στην υποδοχή, να του χαλάει επιθέσεις και μυαλό και έφτασε να προηγείται για πρώτη φορά με πέντε πόντους (15-10).

Σε εκείνο το σημείο οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με όπλο τους τα ποιοτικά τελειώματα και το σέρβις κατάφεραν να μειώσουν αρχικά σε 15-14 και ύστερα σε 18-17.

Ωστόσο, οι Νανόπουλος και Μπάσης δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, πήραν τρεις άσους και σε συνδυασμό με τους πόντους του Δημήτρη Χαραλαμπίδη από το κέντρο έδωσαν και το δεύτερο σετ στον Μίλωνα (25-21).

Στο τρίτο σετ ο Μίλωνας στηρίχθηκε ξανά στα μεγάλα του όπλα, ήτοι το σερβίς, τις χαλασμένες υποδοχές, το εξαιρετικό μπλοκ και φυσικά τους Χαραλαμπίδη και Ιορντάνοφ, με τον Μολίνα να είναι ο απρόβλεπτος παράγοντας που στο τέλος καθόρισε το αποτέλεσμα υπέρ της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη.

Το γρήγορο προβάδισμα του Μίλωνα (5-2 και 6-3) έγινε 8-9 και 9-10 από τον Ολυμπιακό. Το ματς πήγαινε στον πόντο μέχρι και το 20-20. Εκεί βγήκε μπροστά ο Μολίνα, δυσκόλεψε τους "ερυθρόλευκους" από το σερβίς, πήρε τον 14ο άσο της ομάδας του και με ένα σερί τεσσάρων πόντων έδωσε τέσσερα match ball στον Μίλωνα (24-20).

Το σετ έκλεισε όπως και το δεύτερο με 25-21 και πλέον ο Μίλωνας πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη επί του Ολυμπιακού στην ιστορία του, στέλνοντας παράλληλα τη σειρά σε τουλάχιστον τέταρτο ματς.

Τα σετ: 25-23, 25-21, 25-21

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

1ος Ημιτελικός: Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

  • Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη Ρέντη 17:00 (ΕΡΤ-3 H.D.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων 3-0
  • Γυμναστήριο Μετς, Αθήνα, 19:00 (P.A.O. T.V. Live Streaming): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ. 3-1

2ος Ημιτελικός: Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

  • Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο. 1-3
  • Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 3-0

3ος Ημιτελικός: Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

  • Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ.
  • Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

4ος Ημιτελικός: Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 (αν χρειαστεί)

  • Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
  • Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

5ος Ημιτελικός: Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 (αν χρειαστεί)

  • Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ.
  • Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
TAGS VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ