ΒΟΛΕΪ

Μίλκοβιτς: "Είμαι γαύρος"

Μίλκοβιτς: "Είμαι γαύρος"
μιλκοβιτς

Ο νέος αρχηγός του Ολυμπιακού, Ιβάν Μίλκοβιτς, δήλωσε... γαύρος σε συνέντευξη που παραχώρησε

Ο Σέρβος διαγώνιος των πρωταθλητών δήλωσε «γαύρος», εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει για μια ακόμη χρονιά στον Ολυμπιακό ενώ μίλησε για το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ, την Εθνική Σερβίας και την προσωπική του ζωή. Ο «Ιβάν ο τρομερός» κατά τη διάρκεια της εκπομπής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον κουμπάρο του Άντρια Γκέριτς.
Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του Μίλκοβιτς:

Για το αν νιώθει σταρ: Όταν ήρθα πέρσι στον Ολυμπιακό - και αυτή η μεταγραφή έγινε χάρη στις προσπάθειες του κ. Αγγελόπουλου - πολύ πίστευαν ότι εγώ έρχομαι σαν σταρ που θα έκανε την διαφορά στην ομάδα. Εγώ τους απάντησα ότι μπορώ να κάνω την διαφορά αλλά για να κερδίσουμε τους τίτλους μπορούμε μόνο όλοι μαζί.

Για τον ερχομό του στον Ολυμπιακό: Το 2006 είχα πάρει το πρωτάθλημα στην Ιταλία με την Ματσεράτα και μετά από τόσα χρόνια στην Ιταλία ήθελα να αποδείξω και σε άλλη χώρα ότι μπορώ να κάνω κάτι αντίστοιχο. Πιστεύω ότι μετά από έναν χρόνο δεν έχω κάνει λάθος που ήρθα αφού καταφέραμε να κερδίσουμε δίκαια και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Νομίζω ότι φέτος όμως θα είναι πιο δύσκολα να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας. Είναι πιο δύσκολο να επαναλάβεις κάτι παρά να το πετύχεις για πρώτη φορά.

Το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ: Έχω πάρει Τσάμπιονς Λιγκ με την Ματσεράτα. Νομίζω ότι αυτή τη χρονιά θα είναι χρονιά πρόκληση όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και για το ελληνικό βόλεϊ. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και να κρατήσουμε στα χέρια μας το νταμπλ. Δεν είναι εύκολη η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου αφού αντιμετωπίζουμε τις καλύτερες ομάδες. Πιστεύω όμως ότι φτιάχνουμε ένα σύνολο που σε δύο ή τρεις μήνες θα μπορεί να κερδίζει όλες τις ομάδες της Ευρώπης.

Για την περσινή του απόδοση: Έδειξα τον πραγματικό μου εαυτό στους αγώνες που έπρεπε να τον δείξω, στο τέλος δηλαδή. Οι φίλαθλοι βλέπουν όλους τους αγώνες, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, αλλά για εμάς τους παίκτες το σημαντικότερο είναι να δείξουμε την πραγματική μας αξία στα μεγάλα παιχνίδια.

Για τους αντιπάλους του: Να σας πω ειλικρινά ποτέ δεν σκέφτηκα τους αντιπάλους μου. Μόνο τους συμπαίκτες μου σκέφτομαι και το παιχνίδι. Ξέρω ότι οι αντίπαλοί μου πρέπει να με εμποδίσουν και εγώ πρέπει να πάρω τον πόντο. Σύμφωνα με την στατιστική ως τώρα τις περισσότερες φορές βγαίνω κερδισμένος.

Για τα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού: Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι εδώ τα ζουν περισσότερο και η ατμόσφαιρα είναι καλύτερη από τα ματς Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας στο Βελιγράδι.

Από τι θα εξαρτηθεί η παραμονή του στην Ελλάδα: Σίγουρα από πολλά πράγματα εξαρτάται. Τα χρήματα δεν είναι στην πρώτη γραμμή πάντως. Η ατμόσφαιρα και οι στιγμές που έζησα πέρσι είναι οι καλύτερες στη ζωή μου. Ο Ολυμπιακός και ο κ. Αγγελόπουλος ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να με κρατήσουν στην ομάδα. Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι γαύρος. Οι φίλαθλοι με έλεγαν έτσι και πλέον με τις στιγμές που έζησα εδώ νιώθω και εγώ ένας από αυτούς. Είμαι γαύρος.

Για το χρίσμα του αρχηγού: Πρώτα σκέφτηκα ότι θα είμαι σαν αρχηγός ο πρώτος που θα είμαι δίπλα στους διαιτητές. Σκέφτηκα πόσες κίτρινες και κόκκινες θα πάρω με τους Έλληνες διαιτητές, και πόσο ωραία θα νιώθω που θα είμαι ένας από τους σημαντικούς παίκτες αυτής της ομάδας. Θα ήταν ωραία σαν αρχηγός να κερδίσω όλες τις κούπες στην χρονιά. Βέβαια και να μην ήμουν αρχηγός πάλι θα παρουσίαζα τον πραγματικό μου εαυτό. Όλοι περιμένουν από μένα να επαναλάβω τα περσινά μου παιχνίδια. Και εγώ και οι συμπαίκτες μου περιμένουμε την συμπαράσταση των φιλάθλων και όταν δεν παίζουμε καλά.

Για τους διεκδικητές του τίτλου: Προσωπικά δεν φοβάμαι κανέναν και τίποτα. Σαν ομάδα αυτό θα το δείξουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Για τον Δημήτρη Τζούριτς: Πολύ νεαρός παίκτης που προόδευσε πάρα πολύ. Έχει την ευκαιρία να παίξει ένα ακόμη πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα μας αλλά και την Εθνική, Εξαρτάται πλέον από αυτόν.

Γιατί η Σερβία δεν κερδίζει την Βραζιλία: Αυτόν τον χρόνο φθάσαμε πολύ κοντά για να τους κερδίσουμε. Όταν παίζουμε εναντίον τους δεν σκεφτόμαστε ότι παίζουμε κόντρα στην Βραζιλία αλλά απέναντι σε έναν συνηθισμένο αντίπαλο που θέλουμε να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι υπάρχουν ομάδες που συνέχεια μπορούν να κερδίζουν την Βραζιλία αλλά εμείς δεν μπορούμε. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε την Εθνική του 2000, τότε που πήραμε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Χρειάζονται όλοι. Ο Γκέριτς, ο Μίγιτς, ο Βλάντι (Γκρμπιτς), ο Νίκολα (Γκρμπιτς), ο Μέστερ, όλοι. Μόνο έτσι σαν ομάδα θα τους κερδίσουμε και βέβαια με προπονητή οπωσδήποτε τον Ζόραν Γκάετς. Τώρα με αυτή την ομάδα που έχουμε είναι πολύ δύσκολο να τους νικήσουμε.

Γιατί η Σερβία είναι χωρίς χρυσό μετάλλιο τα τελευταία 8 χρόνια: Από το 2001 και μετά κάποιες ομάδες έγιναν καλύτερες, κάποιες πήγαν πίσω. Εμείς δεν προοδεύσαμε ικανοποιητικά γιατί μάλλον μας λείπει η προσωπικότητα σαν ομάδα.

Οι καλύτερες στιγμές στην καριέρα του: Στο Σίδνεϊ είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Εξίσου μεγάλη στιγμή ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο στο Προολυμπιακό του 2007.

Για το αποτέλεσμα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Κατακτήσαμε την πέμπτη θέση στην Τουρκία και πιστεύω ότι ήταν το πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Όλοι περίμεναν να παίξουμε τουλάχιστον τελικό αλλά εγώ πιστεύω ότι πήραμε αυτό που αξίζαμε τελικά.

Για τη Μύκονο: Πηγαίνω παντού, έχω πολλά μέρη που επισκέπτομαι εδώ στην Ελλάδα. Μου αρέσει πολύ η Μύκονος. Δυστυχώς φέτος το καλοκαίρι δεν είχα χρόνο να την επισκεφτώ. Πιστεύω ότι του χρόνου θα πάω περισσότερες μέρες για να αναπληρώσω την φετινή μου απουσία.

Για την προσωπική του ζωή: Τα αφήνω όλα πίσω και ξεκινάω από το μηδέν. Δεν ενοχλήθηκα ποτέ από αυτά που έγραφαν πέρσι γιατί απλά δεν καταλάβαινα τι γράφανε. Περισσότερο σκεφτόμουν την ομάδα και δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με τον Τύπο. Δεν έδωσα σημασία. Κανένας δεν μου μετέφραζε και ειλικρινά δεν με ενδιέφερε.

Τι κάνει τον ελεύθερο του χρόνο: Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και μου αρέσει να περπατάω. Τρελαίνομαι με την θάλασσα και το επόμενο καλοκαίρι σκέφτομαι να αγοράσω ένα μικρό σκάφος. Δεν θα είναι κότερο, άλλωστε δεν είμαι Μαρινάκης ή Αγγελόπουλος, αλλά ποιος ξέρει ίσως σε 10 ή 15 χρόνια μπορεί και εγώ να αγοράσω κάτι αντίστοιχο.

Πώς θα είναι ο Μίλκοβιτς μετά από 10 χρόνια: Θα φοράει κοστούμι, δεν θα ασχολείται με τον αθλητισμό, θα έχει επιχειρήσεις και μια μεγάλη οικογένεια δίπλα του. Ακόμη δεν έχω πραγματοποιήσει κάποια επιχειρηματική κίνηση. Έχω κάποιες καλές ιδέες και τώρα κάνω οικονομίες για να μπορώ να επενδύσω αργότερα.

Για το προσωνύμιο του «Ιβάν ο τρομερός»: Οι δημοσιογράφοι μου το έβγαλαν στην Ιταλία και μετά το συνέχισαν οι Σέρβοι αλλά και εσείς οι Έλληνες. Ρωτήστε τους αντιπάλους μου αν είμαι τρομερός… Πάντως αισθάνομαι ότι μπορώ να κερδίσω οποιοδήποτε και δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν.

Με ποιον πασσαδόρο θα ήθελε να παίξει: Έχω παίξει με τον Νίκολα Γκρμπιτς που είναι πολύ σπουδαίος Θα επιθυμούσα να παίξω με τον Βερμίλιο ή με τον Μπολ.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρενέβη τηλεφωνικά από την Ιταλία ο καλύτερος φίλος του Ιβάν Μίλκοβιτς, ο κουμπάρος του, Άντρια Γκέριτς.

Μίλκοβιτς: Τα τελευταία δέκα χρόνια που είμαι τόσο στην Εθνική όσο και σε ομάδες ήμουν συνέχεια με τον κουμπάρο μου. Τα καλοκαίρια περισσότερο κοιμόμουν με αυτόν και λιγότερο με τη γυναίκα μου.

Γκέριτς: Μην τον ακούτε. Η αλήθεια είναι ότι κοιμόταν περισσότερο με τη γυναίκα του και όχι με εμένα. Είναι ο καλύτερος μου φίλος από την ηλικία των 15 χρονών όταν ήρθε στην ομάδα των νέων. Ήμασταν τυχεροί γιατί παίξαμε πολλά χρόνια μαζί. Ελπίζω να παίξουμε ξανά μαζί κάποια χρονιά.

Μίλκοβιτς: Δεν μπορώ να πω δημοσίως τι θα μου λείψει από τον Άντρια. Πιστεύω ότι παρά το γεγονός ότι έφυγε από την Εθνική ομάδα θα εξακολουθήσουμε να έχουμε την καλύτερη επικοινωνία.

Γκέριτς: Ο φραπέ θα σου λείψει, είμαι σίγουρος. Φραπέ γλυκό με γάλα.

Μίλκοβιτς: Ο Άντρια εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που είχαν πει ότι θα φύγουν από την Εθνική ομάδα, ήταν ο μοναδικός στην συνάντηση που είχαμε που ανακοίνωσε δημοσίως ότι θα αποχωρήσει.

Γκέριτς: Έδωσα αρκετά στην Εθνική ομάδα και πλέον θέλω να αφοσιωθώ στην οικογένεια μου και στην ομάδα μου. Θέλω να δώσω την ευκαιρία να παίξουν νέα παιδιά στην Εθνική. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα σε τρία χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι θα έρθω για διακοπές σε έξι μήνες.

Μίλκοβιτς: Σου εύχομαι να έχεις λιγότερους τραυματισμούς και να τελειώσεις την καριέρα σου σε μια δεκαετία.

Γκέριτς: Εγώ από την πλευρά μου σου εύχομαι να κερδίσεις μόνο έναν τίτλο φέτος και τον άλλον να τον αφήσεις στον Παναθηναϊκό.

Μίλκοβιτς: Και πέρσι το ίδιο έλεγες αλλά εμείς πήραμε και τους δύο τίτλους.




























































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ