CEV CUP

CEV Cup: Ολυμπιακός και Μίλωνας ψάχνουν τον εμφύλιο που στέλνει τελικό

Ο Σαλβαδόρ Ιντάλγκο του Ολυμπιακού πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε κόντρα στη ΖΑΚΣΑ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2023-2024 στο "Μελίνα Μερκούρη" | Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024
Ο Σαλβαδόρ Ιντάλγκο του Ολυμπιακού πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε κόντρα στη ΖΑΚΣΑ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2023-2024 στο "Μελίνα Μερκούρη" | Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 ΝΙΚΟΣ ΒΗΧΟΣ/INTIME SPORTS

Ολυμπιακός και Μίλωνας συμμετέχουν στα προημιτελικά του CEV Cup κι αν προκριθούν, δίνουν ελληνικό "εμφύλιο" που στέλνει στον τελικό.

Ολυμπιακός και Μίλωνας βρίσκονται στα προημιτελικά του CEV Cup και βήμα βήμα κυνηγούν το όνειρο της όσο το δυνατόν καλύτερης πορείας στη διοργάνωση.

Οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση καταλαμβάνοντας την 3η θέση στον όμιλό τους στο Champions League, όπου μέχρι τελευταία αγωνιστική διεκδικούσαν ακόμα και την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Εν τέλει υποβιβάστηκαν κατά μία διοργάνωση έπειτα από την ήττα τους στην Τουρκία από την (αήττητη) Ζιράτ Μπανκάσι και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν άλλη μια τουρκική ομάδα. Η Αρκάς βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος έπειτα από 15 αγωνιστικές με 8 νίκες και 7 ήττες.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει ξεπεράσει τον εαυτό της, αρχίζοντας από τη φάση των 64 του CEV Cup και αποκλείοντας κατά σειρά τις Σένενβερντ, Ζαντρούγκα, Ντίρεν και στα playoffs τη Ναντ Μετροπόλ.

Η μοίρα την έφερε απέναντι σε άλλη μια γερμανική ομάδα, τη Λίνεμπουργκ, η οποία έπειτα από 14 αγωνιστικές στο εγχώριο πρωτάθλημα έχει μία νίκη παραπάνω από την Ντίρεν και βρίσκεται στην 4η θέση.

Ο "εμφύλιος" και ο τελικός

Στο σημείο που βρίσκονται οι δύο ελληνικές ομάδες, ο στόχος είναι αυτονόητος, αφού δεν έχουν κάτι να χάσουν. Αμφότερες θα παλέψουν για την πρόκριση, ανεξαρτήτως δυναμικότητας του αντιπάλου.

Το κίνητρο είναι τεράστιο για ακόμα έναν λόγο. Τα ημιτελικά διασταυρώνουν τα δύο ζευγάρια κι έτσι μπορεί να προκύψει ελληνικός "εμφύλιος" αν Ολυμπιακός και Μίλωνας κατορθώσουν να προκριθούν.

Σε ένα τέτοιο σενάριο γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε ακόμα έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που έχει στην κατοχή της το περσινό Challenge Cup.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 31/01 Λίνεμπουργκ (Γερμανία) - Μίλωνας (Ελλάδα)
  • 31/01 Ολυμπιακός (Ελλάδα) - Αρκάς (Τουρκία)
  • 31/01 Ρεσόβια (Πολωνία) - Βάρτα (Πολωνία)
  • 31/01 Μάσεϊκ (Βέλγιο) - Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Μίλωνας (Ελλάδα) - Λίνεμπουργκ (Γερμανία)
  • Αρκάς (Τουρκία) - Ολυμπιακός (Ελλάδα)
  • Βάρτα (Πολωνία) - Ρεσόβια (Πολωνία)
  • Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) - Μάσεϊκ (Βέλγιο)

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Λίνεμπουργκ (Γερμανία) ή Μίλωνας (Ελλάδα) - Ολυμπιακός (Ελλάδα) ή Αρκάς (Τουρκία)
  • Ρεσόβια (Πολωνία) ή Βάρτα (Πολωνία) - Μάσεϊκ (Βέλγιο) ή Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

* Ο τελικός είναι διπλός, με το δεύτερο παιχνίδι να διεξάγεται στις 19 Μαρτίου.

TAGS CEV CUP ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ