ΜΠΑΣΚΕΤ

Μάικλ Τζόρνταν: Το πρώτο συμβόλαιο με τη Nike, τo opt out και οι πωλήσεις

Chicago Bulls Michael Jordan takes a break during action against the Los Angeles Lakers in Game 3 of the NBA finals at the Forum in Inglewood, Calif., June 7, 1991.  (AP Photo/Craig Fuji)
Chicago Bulls Michael Jordan takes a break during action against the Los Angeles Lakers in Game 3 of the NBA finals at the Forum in Inglewood, Calif., June 7, 1991. (AP Photo/Craig Fuji) AP PHOTO/CRAIG FUJI

Το "The Last Dance" έδωσε το έναυσμα για πολλές άγνωστες -στο ευρύ κοινό- ιστορίες που αφορούν τον Μάικλ Τζόρνταν. Μία από αυτές έχει να κάνει με το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Nike.

Όλος ο αθλητικός πλανήτης κινείται στους ρυθμούς το "The Last Dance" από χθες (19 Απριλίου), οπότε ξεκίνησε η προβολή του ντοκιμαντέρ για την τελευταία σεζόν του Μάικλ Τζόρνταν στους Σικάγο Μπουλς. Όπως είναι λογικό, πολλές -άγνωστες στο ευρύ κοινό- ιστορίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και έχουν γραφτεί για τον "Air" τις τελευταίες ώρες, με μία εξ αυτών να αφορά στο πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Nike. Τότε που ξεκίνησε η καριέρα του στο ΝΒΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Darren Rovell, έναν εκ των πλέον γνωστών δημοσιογράφων στον χώρο του αθλητισμού και των επιχειρήσεων, η εταιρεία αθλητικών ειδών είχε τη δυνατότητα να "βγει" από την πρώτη συμφωνία που υπέγραψε με τον Μάικλ Τζόρνταν. Κι αυτό θα γινόταν εφόσον δεν πληρούνταν τρεις βασικές προϋποθέσεις:

1. Να κερδίσει το Rookie of the Year

2. Να γίνει All-Star ή να έχει 20 πόντους μέσο όρο στο ΝΒΑ

3. Να έχει φέρει έσοδα στην εταιρεία που είναι περισσότερα από 4.000.000 δολάρια μέχρι τον τρίτο χρόνο του στο ΝΒΑ

Οι δύο πρώτοι όροι καλύφθηκαν πολύ γρήγορα από τον Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος άμεσα άφησε το στίγμα του στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη και... άνοιξε την όρεξη όλων εν όψει της (σπουδαίας) συνέχειας. Όσο για τον τρίτο; Είχε υλοποιηθεί από το πρώτο κιόλας δίμηνο της συμφωνίας. Βλέπετε, η Nike είχε πουλήσει εμπόρευμα που ξεπερνούσε τα 70.000.000 δολάρια εκείνη την εποχή.

Κι όπως καταλαβαίνετε, δεν υπήρχε ο παραμικρός λόγος να... χαλάσει η συμφωνία και να τεθεί οποιοδήποτε θέμα αμφισβήτησης των εκατέρωθεν κερδών από αυτή.

AP Photo/Craig Fuji

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ