ΜΠΑΣΚΕΤ

Μάικλ Τζόρνταν - Ρόι Γουίλιαμς: Η photo με το t-shirt του Κάνσας και μια Harley δώρο

Μάικλ Τζόρνταν - Ρόι Γουίλιαμς: Η photo με το t-shirt του Κάνσας και μια Harley δώρο
COPYRIGHT 2020 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Πως μπορεί να εμπλέκεται ο Μάικλ Τζόρνταν με ένα μπλουζάκι του Κάνσας, ένα τουρνουά γκολφ, μια μερίδα γευστικότητες τηγανιτές γαρίδες και μια μηχανή Harley; Ο Ρόι Ουίλιαμς έχει όλες τις απαντήσεις.

Με αφορμή το "The Last Dance" δεκάδες ιστορίες με πρωταγωνιστή φυσικά τον Μάικλ Τζόρνταν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Και είναι δεδομένο πως μέχρι να δούμε όλα τα επεισόδια ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά. Μια αυτές που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον βγήκε από τη… ναφθαλίνη εξαιτίας μιας φωτογραφίας του «Air» με ένα t-shirt του Κάνσας το 1991 όταν είχε ήδη αρχίσει να μεγαλουργεί στο ΝΒΑ έχοντας κατακτήσει το πρώτο του δαχτυλίδι με τους Σικάγο Μπουλς.

Λεπτομέρειες για το πώς και το γιατί ο Τζόρνταν φόρεσε το συγκεκριμένο μπλουζάκι, έδωσε o Ρόι Ουίλιαμς, ο οποίος πριν αναλάβει τα ηνία του Κάνσας ως πρώτος προπονητής, ήταν επί σειρά ετών βοηθός στο Νορθ Καρολάινα, το κολέγιο δηλαδή που έπαιξε ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών.

« Πράγματι έχω στο γραφεί μου μια φωτογραφία του Μάικλ με ένα μπλε μπλουζάκι μπάσκετ του Κάνσας. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στη Νεμπράσκα για μια εκδήλωση της Coca-Cola και μου την έχει στείλει ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Omaha World-Herald» υπογράμμισε ο Ουίλιαμς και συνέχισε την εξιστόρηση: « Ο Μάικλ είχε δείξει ενδιαφέρον για το καμπ που διοργανώναμε στο Κάνσας και το καλοκαίρι του 1990 ήρθε για πρώτη φορά. Υπήρχε μια ρουτίνα στο τι κάναμε. Τον έπαιρνα από το αεροδρόμιο και πηγαίναμε απευθείας στο γήπεδο του γκολφ. Ήταν ακόμα πιασμένος από την πτήση οπότε τον κέρδιζα. Ακολούθως για περίπου μία ώρα μιλούσε στα παιδιά που συμμετείχαν στο καμπ και έκανε μερικά σουτάκια πριν φύγει.

Τον επόμενο χρόνο ήρθε ξανά. Τον πήρα από το αεροδρόμιο και πήγαμε για γκολφ όπου ήταν και ο επαγγελματίας Ράντι Τάουνερ. Ο Ράντι του έδωσε συμβουλές πώς να χτυπήσει την μπάλα, αλλά ο Μάικλ δεν τα κατάφερε καλά και ήταν εκνευρισμένος. Τότε ο Ράντι τον χτύπησε στο στήθος και του είπε: Μάικλ εδώ δεν είναι το ΝΒΑ, είναι το PGA (η διοργανώτρια αρχή των τουρνουά γκολφ) και όλοι πέσαμε κάτω από τα γέλια. Στη συνέχεια πήγαμε στο γυμναστήριο και άρχισε να μιλάει στα παιδιά αναλύοντας ορισμένες επιθετικές κινήσεις. Όταν τελείωσε και ήρθε στο γραφείο μου του ζήτησα να πάρει ορισμένα μπλουζάκια του Κάνσας και όποτε μπορούσε να τα έβαζε γιατί έτσι θα βοηθούσε πολύ το κολέγιο. Πήρε ένα μπλε και το φόρεσε βγάζοντας το πουκάμισό του. Όταν τον ρώτησα τι κάνει που απάντησε πως θα πήγαινε στην εκδήλωση της Coca Cola στη Νεμπράσκα φορώντας αυτό το μπλουζάκι αν και τον προειδοποίησα ότι μπορεί ο κόσμος να τον αποδοκίμαζε. Θα δείτε ότι φοράει και μια σφυρίχτρα στον λαιμό γιατί έκανε τον διαιτητή σε ένα παιχνίδι επίδειξης. Ο κόσμος δεν τον αποδοκίμασε, αλλά όπως μου είπε είχε αρκετή μουρμούρα».

ΟΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΟΥΑΝΤΑ ΚΑΙ Η ΜΗΧΑΝΗ

Ο Ρόι Ουίλιαμς προχώρησε αναφερόμενος στην Τρίτη παρουσία του Τζόρνταν στο καμπ: « Την τρίτη φορά το 1992 ήρθε στο καμπ αν και του είχα ζητήσει να μην το κάνει και ας μην το έλεγε στον ατζέντη του, αλλά ήταν κάθετος. Αναγκαστήκαμε να προσλάβουμε επιπλέον ασφάλεια γιατί ο κόσμος ήταν πολύς, ενώ στον τέλος του καμπ για να τον αποτραβήξω είπα ότι πρέπει να κάνουμε μαζί μια δουλειά. Πήγαμε στον όροφο πάνω από το γραφείο μου και η γυναίκα μου η Γουάντα του τηγάνισε γαρίδες. Μάλιστα είχε και άλλα δύο κουτιά εκπληκτικές γαρίδες και του είπα να τις πάρει για τους συμπαίκτες του. Τότε γύρισε και μου είπε. Θα τους δίνω την μπάλα όχι όμως αυτές τις γαρίδες»!

Όσο για τη μηχανή; « Για το μηχανή πρέπει να πάμε στο 1999. Ήμασταν σε ένα τουρνουά γκολφ το Jimmy V Celebrity Golf Classic στη Βόρεια Καρολίνα. Με την Γουάντα είχαμε ένα παραθαλάσσιο σπίτι στο Τσάρλεστον και κάθε φορά που πηγαίναμε εκεί, νοικιάζουμε ένα αυτοκίνητο. Στο περιθώριο του τουρνουά υπήρχαν και δημοπρασίες και κάποια στιγμή είπα στον Μάικλ να χτυπήσει ένα κολιέ για να το κάνει δώρο στο γυναίκα του Χουανίτα καθώς πλησίαζε η επέτειός τους. Πράγματι έτσι έγινε, ενώ μετά το κολιέ δημοπρατήθηκε μια Harley. Ήταν ένα μικρό που ονόμασαν Sportster και η Γουάντα εντελώς αυθόρμητα ρώτησε αν θα μπορούσαμε να το αγοράσουμε για να πηγαίνεις το μανάβικο της παραλίας. Τότε ο Μάικλ τη ρώτησε αν οδηγεί μηχανή. Του είπα ότι δεν ξέρει ούτε ποδήλατο, αλλά η ίδια απάντησε ότι μπορούσε να μάθει. Ο Μάικλ τότε είπε στην Γουάντα ότι της αγόραζε την μηχανή και όταν του ζήτησα να μην κάνει καμιά ανοησία τόνισε: «Κόουτς ξέρεις πόσα γεύματα τηγανητών γαρίδων με έχει φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια; Της αγοράζω αυτή τη μοτοσικλέτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ