AUSTRALIAN OPEN

Ζενγκ - Σάκκαρη 0-2: Κυριάρχησε απόλυτα η Μαρία και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Australian Open

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του Australian Open
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του Australian Open 2022 HAMISH BLAIR / AP PHOTO

Η Μαρία Σάκκαρη ούσα απόλυτα ουσιαστική στο παιχνίδι της κυριάρχησε στο κορτ, επικράτησε 2-0 σετ της Ζενγκ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Australian Open.

Στον τρίτο γύρο του Australian Open προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην καριέρα της η Μαρία Σάκκαρη. Το Νο8 της Παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε 2-0 της Ζενγκ (Νο111) μετά από μια ουσιαστική εμφάνιση.

Η Σακ εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος της αντιπάλου της και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην πρόκριση στον τρίτο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Νο32). Η Ρωσίδα νίκησε την Έλενα Γκαμπριέλα Ρούσε (Νο72) με 2-0 σετ.

Τα πρώτα game του εναρκτήριου σετ έδειχναν ότι θα είχαμε ένα ντέρμπι. Η Σάκκαρη δημιούργησε δύο break points στο πρώτο game για να κρατήσει τελικά το σερβίς της η Ζενγκ, ενώ στη συνέχεια η Κινέζα πίεσε την Σακ, αλλά και εκείνη με τη σειρά της κράτησε το σερβίς της.

Από εκεί και πέρα το σετ ήταν μια καταιγίδα για την 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Με μεγάλη αποτελεσματικότητα και με ελάχιστα αβίαστα λάθη κατάφερε να πάρει τα επόμενα πέντε games κάνοντας τρια break στο σερβίς της Κινέζας για να φτάσει στην 1-0 με 6-1.

Στο δεύτερο σετ η η Σάκκαρη έκανε το break νωρίς αυτή τη φορά και στη συνέχεια απλά κράτησε το σερβίς της μέχρι και το 5-3. Εκεί η Ζενγκ της έκανε πήρε πίσω το break και μείωσε σε 5-4, όμως η Σάκκαρη με νέο break έφτασε άνετα στο 2-0 με 6-1, 6-4 και μαζί στην πρόκριση στον τρίτο γύρο.

TAGS AUSTRALIAN OPEN WTA ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ