ΤΕΝΙΣ

Wimbledon: Πρώτη στον τελικό των γυναικών η εκπληκτική Ζαμπέρ

Η Ονς Ζαμπέρ πανηγυρίζει τη νίκη της επί της Μαρία στον ημιτελικό του Wimbledon | 7 Ιουλίου 2022
Η Ονς Ζαμπέρ πανηγυρίζει τη νίκη της επί της Μαρία στον ημιτελικό του Wimbledon | 7 Ιουλίου 2022 © 2022 AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Η Ονς Ζαμπέρ κέρδισε την Τατιάνα Μαρία 3-0 σετ (6-2, 3-6, 6-1) και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon και θα παίξει για παρθενική φορά σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Η Ονς Ζαμπέρ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, κέρδισε την Τατιάνα Μαρία στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του γυναικείου ταμπλό και προκρίθηκε στον σπουδαίο τελικό του φετινού Wimbledon Championships.

Η 27χρονη Τυνήσια, στην 21η συμμετοχή της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, θα αγωνιστεί για παρθενική της φορά σε τελικό, μετά τη δύσκολη νίκη στα τρία sets, επί της 34χρονης Γερμανίδας.

Η Νο3 του ταμπλό, επιβλήθηκε της μεγάλης έκπληξης του τουρνουά και Νο103 τενίστριας του κόσμου, με 6-2, 3-6, 6-1, μετά από μια ώρα και 45 λεπτά αγώνα και στον τελικό θα παίξει με την Έλενα Ριμπάκινα.

Τις 11 συνεχόμενες νίκες στο γρασίδι φέτος έφτασε η Ζαμπέρ, που έχει να ηττηθεί στη συγκεκριμένη επιφάνεια, από τις 6 Ιουλίου του 2021.

Η Νο2 τενίστρια του κόσμου, έβαλε φρένο στην ονειρεμένη πορεία της Μαρία στο Λονδίνο, εκμεταλλευόμενη τους 39 winners και τα 4/11 break points που μέτρησε στο μεταξύ τους ημιτελικό.

Αν και η Γερμανίδα, αντέδρασε στο 2ο κομμάτι του αγώνα, ισοφάρισε σε 1-1 με το μοναδικό break της στο ματς, δεν έδωσε συνέχεια στην αντεπίθεσή της και δεν κατάφερε να φτάσει στην 4η ανατροπή της στο θεσμό.

Με 51/74 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η νικήτρια, που προέρχεται από τον τίτλο στο 500άρι τουρνουά του Βερολίνου και το Σάββατο (9/7) στο All England Club, θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο της καριέρας της και 3ο μέσα στο 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ