WIMBLEDON

Wimbledon: Πρόκριση με ανατροπή για τον Αλκαράθ, εκτός ο Χούρκατς

Spain's Carlos Alcaraz reacts after winning a point against Germany's Jan-Lennard Struff during their men's singles tennis match on day one of the Wimbledon tennis championships in London, Monday, June 27, 2022. (AP Photo/Alberto Pezzali)
Spain's Carlos Alcaraz reacts after winning a point against Germany's Jan-Lennard Struff during their men's singles tennis match on day one of the Wimbledon tennis championships in London, Monday, June 27, 2022. (AP Photo/Alberto Pezzali) AP

Ο Κάρλος Αλκαράθ βρέθηκε να χάνει με από τον Στρουφ, αλλά έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon. Αποκλεισμός έκπληξη για τον Χούρκατς.

Ο Κάρλος Αλκαράθ επέστρεψε δυο φορές από set πίσω και απέκλεισε τον Γιάν Λέναρντ Στρουφ (Νο155) στην πρεμιέρα του στο Wimbledon, πανηγυρίζοντας την 2η νίκη της καριέρας του στο Βρετανικό Major.

Ο 19χρονος Ισπανός, χρειάστηκε πέντε sets για να κάμψει την αντίσταση του έμπειρου Γερμανού, μετά από 4 ώρες και 14 λεπτά μάχης κάτω από την κλειστή οροφή του Court 1, στις εγκαταστάσεις του All England Club.

Μένοντας ψύχραιμος στις κρίσιμες στιγμές του ματς, ο Αλκαράθ προκρίθηκε στον 2ο γύρο της διοργάνωσης για 2η σερί χρονιά, με 4-6, 7-5, 4-6, 7-6(3), 6-4 και περιμένει την αναμέτρηση του Φάμπιο Φονίνι με τον Ταλόν Γκρίκσπουρ, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Εκτός ο Χούρκατς

Ο Χούμπερτ Χούρκατς είναι το πρώτο μεγάλο όνομα που μένει εκτός Wimbledon από τον 1ο γύρο της διοργάνωσης!

Ο Πολωνός, Νο7 του ταμπλό και περυσινός ημιφιναλίστ στο Λονδίνο, αν και προηγήθηκε με 3-5 στο 5ο set της αναμέτρησης με τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (Νο37), ηττήθηκε από τον 23χρονο Ισπανό στο καθοριστικό tie-break και αποχαιρέτησε πρόωρα το τουρνουά.

Μπορεί να κατέβαλλε σπουδαία προσπάθεια για να ανατρέψει το 0-2 του Φοκίνα, κι όλα έδειχναν ότι θα φτάσει στην πολύ μεγάλη ανατροπή, ο Πολωνός… ξεψύχησε στα τελευταία games του αγώνα και πέταξε το προβάδισμά του, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό.

Μετά από 3 ώρες και 34 λεπτά, ο 23χρονος επικράτησε 7-6(4), 6-4, 5-7, 2-6, 7-6(8) και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Γίρι Βέσελι, ο οποίος κέρδισε με straight sets τον Φεντερίκο Κόρια.

Με το δεξί στο Βρετανικό Major ξεκίνησε ο Νο6 τενίστας του κόσμου και φιναλίστ του πρόσφατου Roland Garros, Κάσπερ Ρουντ.

Ο Νορβηγός, απέκλεισε τον Ισπανό, Άλμπερτ Ράμος Βινόλας, με 7-6(1), 7-6(9), 6-2 και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Νο112 τενίστα του κόσμου, Ούγκο Αμπέρ, ο οποίος κέρδισε στα πέντε sets, τον Αργεντινό, Τόμας Μάρτιν Ετσεβέρι.

Ο Νο9 του ταμπλό, Κάμερον Νόρι, επικράτησε του Πάμπλο Αντούχαρ με 6-0, 7-6(3), 6-3 και στον 2ο γύρο θα κοντραριστεί με τον επίσης Ισπανό, Ζαούμ Μουνάρ.

Φράνσις Τιάφο, Νικολόζ Μπασιλασβίλι και Τόμι Πολ, προκρίθηκαν στον 2ο γύρο, με νίκες επί των Αντρέα Βαβάσορι, Λούκας Ρόσολ και Φερνάντο Βερντάσκο, αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ