WIMBLEDON

Wimbledon: Η επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων στο τουρνουά και ο αστερίσκος

Wimbledon: Η επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων στο τουρνουά και ο αστερίσκος

Οι πιέσεις που ασκούνται ώστε να επιτραπεί η συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στο Wimbledon φαίνεται ότι πιάνουν τόπο αφού οι διοργανωτές φέρονται να είναι έτοιμοι να άρουν την περσινή τους απόφαση.

Μπορεί ακόμα να έχουμε μπροστά μας σχεδόν τέσσερις μήνες μέχρι τη διεξαγωγή του Wimbledon, ωστόσο ήδη υπάρχει μεγάλη συζήτηση για τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών.

Πέρσι, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει τη μη συμμετοχή τους ως αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα όσοι αγωνίστηκαν στο τουρνουά να μη βαθμολογηθούν από την ATP και την WTA.

Φέτος, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε όλες τις πλευρές και ασκούνται μεγάλες πιέσεις για να αλλάξει η σχετική απόφαση.

Όπως όλα δείχνουν οι διοργανωτές του ιστορικού τουρνουά αναμένεται να ανάψουν το πράσινο φως στη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών υπό δύο όρους.

Ο πρώτος αφορά το καθεστώς συμμετοχής τους αφού θα αγωνιστούν χωρίς κανένα διακριτικό των χωρών τους, δηλαδή ως ανεξάρτητοι. Κάτι τέτοιο να θυμίσουμε συνέβη και σε άλλες διοργανώσεις.

Οι διοργανωτές του Wimbledon δε θα σταματήσουν εκεί αφού θα αποκλείσουν όσους αθλητές στήριξαν ή θα στηρίξουν την εισβολή στην Ουκρανία. Μάλιστα, υπάρχει ενδεχόμενο να ζητήσουν από τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές να υπογράψουν σχετικό έγγραφο για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να παρθεί μέσα στον επόμενο μήνα και μένει να δούμε ποια θα είναι αυτή. Υπενθυμίζουμε ότι το Wimbledon φέτος είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 3 μέχρι τις 16 Ιουλίου.

TAGS WIMBLEDON ATP WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ