US OPEN

US Open: Ο Αλκαράθ είναι έτοιμος να γράψει ιστορία με Grand Slam και Νο1

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του US Open
Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του US Open © 2022 VERA NIEUWENHUIS / AP IMAGES

Εάν ο Κάρλος Αλκαράθ νικήσει στον τελικό του US Open τον Κάσπερ Ρουντ θα γίνει ο νεότερος τενίστας στην ιστορία που θα ανέβει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Λέιτον Χιούιτ που ήταν 20 ετών όταν ανέβηκε στην κορυφή της ATP Rankings.

Δεν περιμέναμε ούτε αυτό τον ημιτελικό κόντρα στον Τιαφό, ούτε αυτό το US Open για να διαπιστώσουμε ότι ο Κάρλος Αλκαράθ (Νο3) είναι κάτι ξεχωριστό.

Από τα 14 του χρόνια, όταν κέρδισε τον πρώτο του ATP πόντο, όλοι περίμεναν ότι ο νεαρός Ισπανός θα γινόταν ένας μεγάλος παίκτης αλλά αυτό στο οποίο εξελίσσεται ο Αλκαράθ, ξεπερνάει τα ρεαλιστικά όρια και δημιουργεί προσδοκίες για κάτι πραγματικά πολύ μεγάλο.

Ο 19χρονος, πλέον, Αλκαράθ την Κυριακή (11/9) θα αγωνιστεί στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam τουρνουά και σε περίπτωση νίκης επί του φορμαρισμένου Κάσπερ Ρουντ, θα γίνει ο νεότερος τενίστας στην ιστορία που θα ανέβει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Λέιτον Χιούιτ που ήταν 20 ετών όταν ανέβηκε στην κορυφή της ATP Rankings.

Το Νο3 του κόσμου, επικράτησε 3-2 σετ του Φράνσις Τιαφό, πετυχαίνοντας την 3η συνεχόμενη νίκη του στα 5 σετ στη Νέα Υόρκη. Είχε προηγηθεί η επικράτηση επί του Μάριν Τσίλιτς στον 4ο γύρο και η επική νίκη επί του Γιάνικ Σίνερ στα προημιτελικά, σώζοντας μάλιστα και match point του Ιταλού.

"Είναι υπέροχο να παλεύεις για σπουδαία πράγματα. Πέρασα στον πρώτο μου Grand Slam τελικό. Μπορώ να δω το Νο1 αλλά την ίδια στιγμή είμαι τόσο μακριά. Έχω έναν ακόμη αγώνα απέναντι σε έναν απίστευτο αντίπαλο. Του αξίζει να είναι στον τελικό. Έπαιξε τελικό φέτος στο Roland Garros. Εμένα είναι η πρώτη μου φορά", είπε ο Αλκαράθ μέσα από το Arthur Ashe.

Λίγο αργότερα έγραψε στο Twitter: "Ποτέ μην τα παρατάς. Τα λέμε την Κυριακή Νέα Υόρκη", ενώ δεν ξέχασε να αναφερθεί στον άξιο αντίπαλό του: "Μεγάλο σεβασμό σε σένα Φράνσις. Συγχαρητήρια για το τουρνουά".

Ο Αλκαράθ θα αγωνιστεί στον 8ο τελικό της καριέρας του, διεκδικώντας τον 6ο και πιο σημαντικό τίτλο του. Έχει ήδη δύο ATP Masters 1000 στην κατοχή του (Μαϊάμι και Μαδρίτη φέτος).

Ακόμα και ο Σεργκέι Στακόφσκι που δίνει τη δική του μάχη στην Ουκρανία, υποκλίθηκε στους δύο νεαρούς τενίστες για την φοβερή τους μάχη στο Arthur Ashe.

"Δημιουργήσατε κάτι ξεχωριστό σήμερα. Απίστευτο αθλητικό πνεύμα", έγραψε ο Ουκρανός.

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ