US OPEN

Αλκαράθ - Τιάφο 3-2: Φοβερός ο Ισπανός, προκρίθηκε στον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας του

Ο Κάρλος Αλκαράθ μετά την πρόκρισή του στον τελικό του US Open
Ο Κάρλος Αλκαράθ μετά την πρόκρισή του στον τελικό του US Open © 2022 CHARLES KRUPA / AP IMAGES

Μετά από μία σπουδαία και δύσκολη μάχη κόντρα στον μαχητικό Φράνσις Τιαφό, ο Κάρλος Αλκαράθ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του US Open και πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας του, επικρατώντας με 3-2 σετ (6-7, 6-3, 6-1, 6-7, 6-3)

Το παιδί θαύμα του Ισπανικού τένις, Κάρλος Αλκαράθ (Νο4), κέρδισε ένα ακόμη 5σετο παιχνίδι στην καριέρα του και προκρίθηκε στον παρθενικό του τελικό σε Grand Slam τουρνουά.

Μόλις στα 19 του χρόνια, ο χαρισματικός τενίστας από τη Μούρθια θα αγωνιστεί στον τελικό του US Open, μετά τη σπουδαία και δύσκολη νίκη επί του μαχητικού Φράνσις Τιαφό (Νο26), στο δεύτερο ημιτελικό της Παρασκευής.

Ο Αλκαράθ, αν και είχε ευκαιρία match point στο 4ο σετ ώστε να τελειώσει νωρίτερα τον ημιτελικό, έδειξε πόσο δυνατός πνευματικά είναι και με 6-7(6), 6-3, 6-1, 6-7(5), 6-3 επί του Αμερικανού, σφράγισε το ραντεβού "ο νικητής τα παίρνει όλα" με τον Κάσπερ Ρουντ (Νο7) στο παιχνίδι τίτλου την Κυριακή (11/9).

Τη Δευτέρα θα έχουμε νέο Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη και αυτός θα είναι ο νικητής του US Open… Για πρώτη φορά στην ιστορία, θα δούμε έναν τελικό Major τουρνουά όπου ο πρωταθλητής θα ανέβει για πρώτη φορά στην κορυφή της ATP Rankings.

"Είναι σπουδαίο να παλεύεις για μεγάλα πράγματα. Θα παίξω πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam. Έχω πλησιάσει πολύ το Νο1 του κόσμου αλλά την ίδια στιγμή είναι μακριά. Θα παίξω με έναν αντίπαλο που παίζει απίστευτο τένις.

Έχει ήδη παίξει σε τελικό Grand Slam. Θα δώσω τα πάντα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Θα προσπαθήσω να το διασκεδάσω και θα δούμε τι θα γίνει" είπε ο Καρλίτο στην on-court συνέντευξή του, μετά το νέο θρίαμβο στη Νέα Υόρκη.

Αυτή ήταν η 8η νίκη καριέρας, σε αγώνα που κρίνεται στα 5 σετ, για τον Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος έχει ρεκόρ 7-1 και 5-0 στο Αμερικανικό Όπεν.

Μάλιστα, ήταν η τρίτη συνεχόμενη 5σετη νίκη του μετά από αυτές κόντρα σε Τσίλιτς και Σίνερ. Μπορεί να συνέχισε το αρνητικό του σερί σε tie break, χάνοντας και τα τέσσερα που έχει παίξει φέτος στη Νέα Υόρκη, ωστόσο ο Ισπανός έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος είναι, παίζοντας με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα.

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ