ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς 2-1: Πρόκριση για τον Νόλε σε ματς-θρίλερ

Ο Τζόκοβιτς απέναντι στον Τσιτσιπά μετά απ' τα ημιτελικά του Roland Garros
Ο Τζόκοβιτς απέναντι στον Τσιτσιπά μετά απ' τα ημιτελικά του Roland Garros © 2021 ALESSANDRA TARANTINO/ASSOCIATED PRESS

Μετά από ένα παιχνίδι που κράτησε... μια ολόκληρη μέρα λόγω της κακοκαιρίας ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο μεγάλος νικητής στη μονομαχία με τον Στέφανο Τσιτσιπά (4-6, 7-5, 7-5) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης.

Η αναμέτρηση της Παρασκευής (14/05) για τα προημιτελικά του Masters της Ρώμης του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς να άργησε να ολοκληρωθεί, καθώς πήγε από αναβολή σε αναβολή λόγω της κακοκαιρίας στην “αιώνια πόλη”, αλλά ο Τζόκοβιτς ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος το μεσημέρι του Σαββάτου επικρατώντας (4-6, 7-5, 7-5) σ' ένα συγκλονιστικό ματς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στο Foro Italico παρουσιάζεται σταθερά καλός από την αρχή του τουρνουά, θυμίζοντας τις εμφανίσεις που κατέγραψε στο Monte Carlo που κατέκτησε το πρώτο Masters της καριέρας του. Το ματς του Σαββάτου ξεκίνησε με τον Στέφανο μπροστά στην αναμέτρηση και σε θέση ισχύος με σετ και με μπρέικ κόντρα στο Νο1 του ταμπλό (6-4, 2-1).

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξη την Παρασκευή δεν έδειχνε να χάνει τη διαύγεια του στο παιχνίδι κόντρα στο Νο1, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στη συνάντηση, επιστράτευσε το backhand του και έβαλε δύσκολα στον Σέρβο.

Ο Στέφανος είχε καθαρό μυαλό, δεν λύγισε στα mind games, την ώρα που ο Νόβακ Τζόκοβιτς συχνά έχανε το μυαλό του και δεν μπορούσε να σπάσει τα games του 23χρονου αντιπάλου του. Όταν οι δυο αντίπαλοι ξαναπάτησαν το κεντρικό court o Τσιτσιπάς πήρε το game του, ομοίως και ο Τζόκοβιτς και φτάσαμε πολύ γρήγορα στο 3-2.

Πολύ συχνά βλέπουμε αθλητές που μπαίνουν μετά από πολλές ώρες ξανά στο court να χάνουν το μυαλό τους και το μομέντουμ. Αυτό πάντως δεν το είδαμε από τον Τσιτσιπά, που έπαιξε με πολύ γεμάτα χτυπήματα, ήταν σωστά τοποθετημένος έχοντας για σύμμαχο τα forehand χτυπήματα, ενώ ο Τζόκοβιτς παρά την εμπειρία του έδειξε επηρεασμένος και εκτός ρυθμού.

Ο Τζόκοβιτς προσπάθησε να ανακάμψει έκανε το 4-4 σ' ένα καθοριστικό game, παρότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσβησε τρία σερί break points. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ματς γερά νεύρα, στο 6-5 ο Στέφανος έσωσε τρία σετ πόιντς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και ο ανεβασμένος Σέρβος έφερε το παιχνίδια στα ίσια.

Στο τρίτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσίασε την εικόνα του πρώτου σετ. Πιο πειθαρχημένος, κινήθηκε πιο γρήγορα στους χώρους και είχε υπομονή στο παιχνίδι του. Κάτι που του έλειπε προς το τέλος του δεύτερου σετ. Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε δυναμικά το σετ, έκανε μπρέικ στο 2-1 και πήρε και το δικό του γκέιμ για το 3-1. Οσο κυλήσουν τα λεπτά ο Στέφανος προσπαθούσε να πιέσει τον Σέρβο στο forehand, εκεί που ο Νόλε είχε χειρότερες αντιδράσεις σε σύγκριση με το backhand.

Την ίδια ώρα ο Τζόκοβιτς επιδίωξε να παίξει συχνά με το dropshot που ήταν πιο αποτελεσματικό. Επέστρεψε στο ματς, απάντησε στο μπρέικ και βρέθηκε μπροστά με 4-3. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν λύγισε όμως, και έκανε το break κάνοντας το 5-4 μ' ένα αδιανόητο πόντο μάλιστα, σ' ένα game που ήταν εξ αρχής αψεγάδιαστος. Ο Σέρβος όμως επέστρεψε δυναμικά στο ματς στο τέλος και τελικά ήταν αυτός που πήρε την πρόκριση.

Στον ημιτελικό του Masters ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρούμπλεφ - Σονέγκο, μετά τις 19:30 του Σαββάτου. Ο τελικός του Masters είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (16/05) στις 15:00.

Photo Credits: © 2021 Alessandra Tarantino/Associated Press

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ