WIMBLEDON

Τζόκοβιτς - Σίνερ 3-2: Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Νόλε, τεράστια πρόκριση από το 0-2

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη διάρκεια του αγώνα με τον Σίνερ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη διάρκεια του αγώνα με τον Σίνερ AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Τεράστια ανατροπή από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη μάχη του με τον Γιάνικ Σίνερ. Ο Σέρβος έχασε τα πρώτα δύο σετ, αλλά κατέκτησε τα επόμενα τρία και προκρίθηκε στην τετράδα του Wimbledon.

Αν και βρέθηκε με δύο σετ στην πλάτη, στον προημιτελικό του με τον Γιάνικ Σίνερ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει κερδίζοντας τα επόμενα τρία sets και πανηγύρισε μια φοβερή πρόκριση στα ημιτελικά του φετινού Wimbledon.

Ο υπερασπιστής του τίτλου έφτασε τις 26 συνεχόμενες νίκες του στο All England Club κι απέχει ακόμη δύο από την 4η σερί κατάκτηση του τίτλου στο Λονδίνο.

Σε ένα σπουδαίο ματς, που κρίθηκε σε 3 ώρες και 40 λεπτά υψηλής τενιστικής παράστασης, ο 35χρονος Σέρβος επικράτησε του 20χρονου Ιταλού και Νο10 του ταμπλό στο Championships, με 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2 και περιμένει στα ημιτελικά, έναν εκ των Κάμερον Νόρι και Νταβίντ Γκοφάν.

Αυτήν, ήταν η 7η ανατροπή του Νόλε από 0-2 sets πίσω σε Grand Slam. Πριν 17 χρόνια, στον 2ο γύρο του Wimbledon 2005, είχε κάνει την 1η του, κόντρα στον Ισπανό, Γκιγιέρμο Γκαρσία Λόπεζ.

Τώρα, 13 μήνες μετά την πιο πρόσφατη (τελικός Roland Garros κόντρα στον Τσιτσιπά), ο 35χρονος το ξανάκανε. Έφυγε θριαμβευτής από το κεντρικό court του All England Club, κερδίζοντας μετά το 0-2, τα 18 από τα 25 games που παίχτηκαν.

Σπουδαία απόδοση έπιασε ο Νόλε όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και δάμασε τον Σίνερ, κρατώντας ανέπαφο το σερβίς του στα τρία συνεχόμενα sets που κέρδισε.

Μόλις σε δυο break points έφτασε ο Νο10 του ταμπλό σε αυτό το διάστημα. Ο Τζόκοβιτς τα έσωσε κι έκανε πιο εύκολη τη ζωή του, ενώ σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο αποτελεσματικότητας των επιστροφών του, έφτασε στην πρόκριση με επιβλητικό τρόπο.

Με 40 winners και 33 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Νο1 του ταμπλό, που κέρδισε 88/128 πόντους πίσω από το σερβίς του και εκμεταλλεύτηκε 6/15 break point ευκαιρίες.

Από την πλευρά του ο Σίνερ, έπαιξε καταπληκτικό τένις για μεγάλο χρονικό διάστημα, έριξε στα σκοινιά τον Σέρβο κερδίζοντας 12 από τα 15 games του αγώνα, μετά το 4-1 του Νόλε στο 1ο set, όμως δεν κατάφερε να πανηγύσει τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του.

Αυτήν, ήταν η 11η πρόκριση του Νο3 τενίστα του κόσμου, στην ημιτελική φάση του Wimbledon και η 43η συνολικά στην καριέρα του σε Major διοργάνωση.

Πηγή: Tennis24

TAGS WIMBLEDON ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ