ROLAND GARROS

Τζόκοβιτς: Πέφτει από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μάχη ανάμεσα σε Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ

Ο Νόβακ Τζοκοβιτς στον τελικό με τον Ρούμπλεφ
Ο Νόβακ Τζοκοβιτς στον τελικό με τον Ρούμπλεφ 2022 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Τη 13η Ιουνίου ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα πέσει από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και θα βρεθεί στο Νο3 για πρώτη φορά μετά από 3,5 χρόνια. Μάχη Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ για την κορυφή.

Το πρωί της 13ης Ιουνίου θα έχουμε αλλαγή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αυτό μπορεί να συμβεί και μια εβδομάδα νωρίτερα εάν ο Ζβέρεφ κατακτήσει το Roland Garros. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παραχωρήσει τη θέση του σε έναν εκ των Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ.

Μάλιστα, ο Νόλε θα πέσει για πρώτη φορά μετά από 1344 μέρες στο Νο3! Για να γίνουμε πιο συγκριμένοι αυτό είχε να συμβεί από τις 8 Οκτωβρίου του 2018.

Γιατί θα έχουμε αυτές τις ανακατατάξεις στην Παγκόσμια κατάταξη; Στις 13 Ιουνίου θα αφαιρεθούν οι περσινοί βαθμοί από το Roland Garros (έγινε μια εβδομάδα αργότερα σε σχέση με φέτος) και ο Τζόκοβιτς μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι.

Αντίθετα, Ζβέρεφ και Ναδάλ υπερασπίστηκαν τους βαθμούς που πήραν πέρσι και ένας από τους δύο θα βγει και κερδισμένος.

Τα δεδομένα για την πρώτη πεντάδα

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι θα συμβεί την 13η Ιουνίου. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αυτή τη στιγμή έχει 8770 βαθμούς από τους οποίους θα χάσει τους 2000 που αφορούν την κατάκτηση του περσινού Roland Garros.

Αυτό σημαίνει ότι θα πέσει στους 6770 κάτι που θα τον φέρει στην τρίτη θέση. Τι θα γίνει με την κορυφή; Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Μεντβέντεφ ολοκλήρωσε την παρουσία του στο τουρνουά και μετά τους βαθμούς που θα του αφαιρεθούν θα έχει 7980 βαθμούς.

Εάν ο Ζβερεφ αποκλειστεί στα ημιτελικά θα έχει 7075. Αν περάσει στον τελικό θα φτασει στους 755 πόντους, ενώ εάν το κατακτήσει θα έχει 8355.

Ανεξάρτητα με το τι θα κάνει στη συνέχεια του Roland Garros ο Ραφαέλ Ναδάλ θα βρίσκεται στο Νο4. Στις 13 Ιουνίου ο Ράφα θα υπερασπιστεί θα χάσει 720 βαθμούς οπότε θα βρεθεί κάτω από τον Τζόκοβιτς.

Βέβαια, εάν κατακτήσει το γαλλικό όπεν θα βρεθεί σε απόσταση βολής από τον Νόλε, αφού η διαφορά που θα τους χωρίζει θα είναι 245 βαθμοί. Κάτω από αυτούς τους δύο και στην πέμπτη θέση θα είναι δεδομένα ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο 23χρονος Έλληνας θα χάσει σημαντικό έδαφος αφού θα πέσει στους 4900 βαθμούς χάνοντας τους 1200 βαθμούς από την περσινή συμμετοχή του στον τελικό. Μάλιστα, αυτή η πτώση θα φέρει τον Καρλος Αλκαράθ μια ανάσα από εκείνον αφού θα είναι μόλις 10 βαθμούς πίσω του με 4890.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το Roland Garros θα φέρει πολλές ανακατατάξεις στην Παγκόσμια κατάταξη.

TAGS ROLAND GARROS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ