ROLAND GARROS

Τσιτσιπάς: Τα δεδομένα στην Παγκόσμια κατάταξη για τον Στέφανο

Stefanos Tsitsipas of Greece returns to Nuno Borges of Portugal during their match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Saturday, May 13, 2023. (AP Photo/Antonietta Baldassarre)
Stefanos Tsitsipas of Greece returns to Nuno Borges of Portugal during their match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Saturday, May 13, 2023. (AP Photo/Antonietta Baldassarre) AP

Η ήττα από τον Κάρλος Αλκαράθ ολοκλήρωσε την παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros και έκανε ξεκάθαρα τα πράγματα για τη θέση του στην Παγκόσμια κατάταξη.

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά, αφού ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν εκείνος που πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση επικρατώντας με 6-2, 6-1, 7-6(5).

Σε σχέση με πέρσι ο 24χρονος Έλληνας τενίστας πήγε ένα γύρο πιο μακριά, κάτι που θα τον βγάλει κερδισμένο κατά 145 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Για να έχει αντίκτυπο η πορεία του και στη θέση του στο ranking της ATP τότε θα πρέπει να αποκλειστεί στα ημιτελικά όποιος εκ των Ρούνε και Ρουντ πάρει την πρόκριση για τους "4" του Roland Garros.

Εάν συμβεί αυτό τότε ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κερδίσει μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε σχέση με αυτή που άρχισε το τουρνουά και θα επιστρέψει στο Νο4.

Σε αντίθετη περίπτωση τότε θα παραμείνει στο Νο5 έχοντας όμως μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους.

TAGS ROLAND GARROS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ