MONTE-CARLO MASTERS

Τσιτσιπάς - Νταβίντοβιτς Φοκίνα: Η μάχη δύο κόσμων στον τελικό του Monte Carlo Masters

Stefanos Tsitsipas of Greece, returns the ball to Alexander Zverev, of Germany, during their semifinal match of the Monte-Carlo Masters tennis tournament, Saturday, April 16, 2022 in Monaco. (AP Photo/Daniel Cole)
Stefanos Tsitsipas of Greece, returns the ball to Alexander Zverev, of Germany, during their semifinal match of the Monte-Carlo Masters tennis tournament, Saturday, April 16, 2022 in Monaco. (AP Photo/Daniel Cole) @ 2022 DANIEL COLE / ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα θα τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Monte Carlo Masters εκπροσωπώντας δύο διαφορετικά είδη τένις.

Μία συναρπαστική αναμέτρηση αναμένεται να απολαύσουν οι φίλοι του τένις στον τελικό του Monte Carlo Masters (17/04, 15.30, Cosmotesport 6 και LIVE στο SPORT24).

Το ζευγάρι του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο5) με τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (Νο46) μοιάζει δεδομένο ότι θα προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις με το εντελώς διαφορετικό στιλ παιχνιδιού τους.

Από την μία ο 23χρονος Έλληνας αρέσκεται στο να παίζει επιθετικό και κυριαρχικό τένις, ενώ από την άλλη ο 22χρονος Ισπανός είναι παίκτης που παίρνει δύναμη μέσα από την άμυνά του.

Ένας δεύτερος Σβάρτσμαν

Αν πρέπει να παρομοιάσουμε το στιλ του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με κάποιου άλλου παίκτη στο κορτ θα λέγαμε ότι φέρνει αρκετά σε εκείνο του Σβάρτσμαν.

Αμφότεροι μπορεί να μην έχουν το πρώτο μπόι, ωστόσο καλύπτουν αυτή την αδυναμία τους με ατελείωτο τρέξιμο, επιθετικότητα στις επιστροφές τους και ποικιλία στο παιχνίδι τους.

Ένας από τους βασικούς πονοκεφάλους που θα πρέπει να βρει απαντήσεις ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι τα dropshot του 22χρονου Ισπανού. Είναι ένα χτύπημα το οποίο χρησιμοποιεί αρκετά συχνά είτε για να πάρει πόντο, είτε για να ανατρέψει τη ροή ενός rally.

Από εκεί και πέρα όσοι θα δουν την αναμέτρηση δεν θα πρέπει να ξαφνιαστούν από τα underarm service τα οποία χρησιμοποιεί ο Ισπανός, χωρίς πάντοτε να έχουν επιτυχία.

Το κοινό στοιχείο

Φυσικά, οι δυο τους δεν έχουν μόνο διαφορετικά στοιχεία, αλλά και μια μεγάλη ομοιότητα που μας προδιαθέτει για ένα μεγάλο παιχνίδι. Αμφότεροι είναι τεράστιοι μαχητές μέσα στο κορτ.

Τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όσο και ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, παλεύουν κάθε πόντο και φτάνουν πολλές φορές τους εαυτούς του στα όριά τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι δύο τενίστες αρέσκονται σε βουτιές με αποτέλεσμα να ρισκάρουν ακόμα και έναν πιθανό τραυματισμό για να γυρίσουν ένα χτύπημα.

Τα περίεργα της προϊστορίας τους

Ο Στεφ θα βρεθεί αντιμέτωπος για τρίτη φορά με τον 22χρονο Ισπανό και μετρά ισάριθμες νίκες. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι και στα δύο ματς ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Το πρώτο ήταν πέρσι στο Μόντε Κάρλο όπου ο Ισπανός εγκατέλειψε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σετ, ενώ το δεύτερο ματς ολοκληρώθηκε με τον Τσιτσιπά να επικρατεί με 2-1 σετ πριν από μερικούς μήνες στο Ρότερνταμ.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό της προϊστορίας τους είναι ότι ο Τσιτσιπάς και στα δύο προηγούμενα τουρνουά που αναμετρήθηκαν έφτασε στον τελικό. Μάλιστα, πέρσι κατέκτησε το τρόπαιο στο Μόντε Κάρλο, ενώ έχασε εκείνον του Ρότερνταμ.

Τώρα οι δυο τους θα βρεθούν κατευθείαν στον τελικό, ο οποίος αναμένεται να είναι συναρπαστικός αφού ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα κάνει εντυπωσιακό τουρνουά.

Ο δρόμος μέχρι τον τελικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετρά ένα ματς λιγότερο και γενικότερα μικρότερη χρονική παρουσία μέσα στο κορτ στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο και αυτό ίσως παίξει το ρόλο του.

Ο Στεφ πέρασε δίχως αγώνα τον πρώτο γύρο. Στο δεύτερο ο Τσιτσιπά απέκλεισε με 2-0 σετ τον Φονίνι, ενώ το ίδιο έκανε απέναντι στον Τζέρε. Αντίθετα, η πρόκριση στον ημιτελικό ήρθε μετά από ένα αδιανόητο σε εξέλιξη ματς απέναντι στον Σβάρτσμαν με τον Τσιτσιπά να επικρατεί τελικά 2-1 σετ έπειτα από τρομερή ανατροπή, ενώ στα ημιτελικά επικράτησε εύκολα 2-0 του Ζβέρεφ.

Στην αντίπερα όχθη ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα μπήκε στη μάχη από τον πρώτο γύρο όπου απέκλεισε τον Τζιρόν με 2-0. Στο δεύτερο επικράτησε 2-1 σετ μετά από μεγάλη μάχη απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς και ακολούθησε η άνετη νίκη του με 2-0 απέναντι στον Γκοφάν.

Τόσο στα προημιτελικά, όσο και στα ημιτελικά ο Ισπανός έδωσε μεγάλη μάχη για να ξεπεράσει τα εμπόδια του Φριτζ και του Ντιμιτρόφ στα τρία σετ.

TAGS MONTE-CARLO MASTERS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ