ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Νιώθω συγκεντρωμένος, είναι κάτι που το δουλεύω"

Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates a point against Andrei Rubliov during their match at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Friday, May 6, 2022. (AP Photo/Manu Fernandez)
Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates a point against Andrei Rubliov during their match at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Friday, May 6, 2022. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό της Μαδρίτης (22:00) και σε δηλώσεις του τόνισε πως η διατήρηση της ψυχραιμίας του είναι κάτι που δουλεύει.

O Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα στον προημιτελικό του κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ, το εμπόδιο του οποίου κατάφερε να ξεπεράσει “σφραγίζοντας” το ραντεβού με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (No3) για μια θέση στον τελικό της Μαδρίτης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, έδωσε τα εύσημα στον Αθλητικό του ψυχολόγο τον Κώστα Περγαντή, ο οποίος βρίσκεται μαζί του στο τουρνουά αυτή την εβδομάδα και τον έχει βοηθήσει να διατηρεί την ψυχραιμία του στις δύσκολες καταστάσεις μέσα στο court:

“Αισθάνομαι συγκεντρωμένος, νιώθω το σώμα μου χαλαρό. Δεν αισθάνομαι σφίξιμο όταν παίζω. Είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύω. Νιώθω απόλυτη συγκέντρωση και δεν σκέφτομαι πραγματικά το μέλλον ή το παρελθόν, κάτι που είναι υπέροχο για εμένα. Αυτό φυσικά έρχεται με τη δουλειά και τις καθημερινές ρουτίνες που κάνω", τόνισε.

Ερωτηθείς για το είδος της δουλειάς που κάνει για να νιώσει συγκεντρωμένος, ο Τσιτσιπάς έδειξε τον Περγαντή, που καθόταν στη συνέντευξη Τύπου στο πίσω μέρος της αίθουσας.

Θυμίζουμε πως περίπου στις 22:00 ώρα Ελλάδας Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ θα μπουν στο κορτ με τον Τσιτσιπά να έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν, ότι του πάει πολύ το συγκεκριμένο matchup. Ενδεικτικό, είναι το 7-3 υπέρ του στο Η2Η με τον Ζβέρεφ.

Βέβαια, αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα από άλλες, μιας και ο Γερμανός αρέσκεται πολύ να αγωνίζεται στη Μαδρίτη. Είναι κάτοχος του τίτλου και δυο φορές πρωταθλητής (2018, 2021) στον θεσμό, ενώ έχει κερδίσει τουλάχιστον ένα set και στις 20 αναμετρήσεις που έχει δώσει στο τουρνουά (έχει ρεκόρ 18-2).

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι στις 10 Μαΐου του 2019, Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ τέθηκαν αντιμέτωποι στα προημιτελικά του Madrid Open, με τον Στέφανο να βγαίνει νικητής στα τρία sets. Στους τρεις αγώνες που έχουν δώσει στο χώμα, ο Έλληνας έχει το απόλυτο στις νίκες (3-0).

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ MADRID OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ