AUSTRALIAN OPEN

Τσιτσιπάς - Μεντβέντεφ 1-3: Λύγισε κόντρα στον Ρώσο ο Στέφανος

Stefanos Tsitsipas of Greece wipes the sweat from his face during his quarterfinal match against Jannik Sinner of Italy at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 26, 2022. (AP Photo/Andy Brownbill)
Stefanos Tsitsipas of Greece wipes the sweat from his face during his quarterfinal match against Jannik Sinner of Italy at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 26, 2022. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, αλλά γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ και έτσι ο Ρώσος προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open.

Το εμπόδιο του Ντανίλ Μεντβέντεφ αποδείχτηκε μεγάλο για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Ρώσος (Νο2) επικράτησε 3-1 σετ του 23χρονου Έλληνα και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open όπου και θα αντιμετωπίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Το πρώτο σετ ήταν η πρόγευση για τη μεγάλη μάχη που περιμέναμε όλοι. Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους σχετικά άνετα με εξαίρεση ένα game στο οποίο ο Μεντβέντεφ δημιούργησε τέσσερα break points, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει κανένα.

Έτσι, οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ όπου ο Τσιτσιπάς το ξεκίνησε ιδανικά με μίνι break, ωστόσο η συνέχεια ανήκε στο Ρώσο ο οποίος κατάφερε να το κατακτήσει με 7-6 (5) και να προηγηθεί με 1-0 σετ.

Παρά το θεωρητικό ψυχολογικό πλεονέκτημα του Ρώσου ο Τσιτσιπάς ήταν εκείνος που έκανε το break στο πρώτο game του δεύτερου σετ.

Ο Ρώσος απάντησε και έφερε το σετ στα ίσα στο 3-3 και στη συνέχεια προηγήθηκε με 4-3 κρατώντας το σερβίς του. Ωστόσο, η συνέχεια ανήκε στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε τα επόμενα τρία game κάνοντας δεύτερο break στο σερβίς του Ρώσου και έφτασε στο 1-1 με 6-4.

Με το τέλος του δεύτερου σετ ο Μεντβέντεφ ζήτησε και πήρε toilet break, ενώ νωρίτερα ο Ρώσος είχε ξεσπάσει κατά του διαιτητή διαμαρτυρόμενος για coaching του Απόστολου Τσιτσιπά.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τον 23χρονο Έλληνα να δημιουργεί δύο break points στο πρώτο game, αλλά ο Μεντβέντεφ αυτή τη φορά κράτησε το σερβίς του.

Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν με σχετική άνεση το σερβίς τους μέχρι και το δέκατο game του σετ. Σε εκείνο το σημείο ο Μεντβέντεφ δημιούργησε τριπλό break point και έκλεισε το σετ με 6-4.

Ο Ρώσος πλέον είχε το πάνω χέρι στο ματς με την ψυχολογία να είναι με το μέρος του. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε και έκανε το κρίσιμο break στο τέταρτο game και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-1.

Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος Τσιτσιπάς άδειασε ψυχολογικά και ο Μεντβέντεφ έκλεισε το ματς με 6-1 πανηγυρίζοντας την πρόκριση.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ