MIAMI OPEN

Τσιτσιπάς: Κλήρωση βουνό για τον Στέφανο στο Miami Open

Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns a shot to Jack Sock at the BNP Paribas Open tennis tournament Saturday, March 12, 2022, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns a shot to Jack Sock at the BNP Paribas Open tennis tournament Saturday, March 12, 2022, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) 2022 AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Δύσκολη είναι η κλήρωση του Miami Open για τον Στέφανο Τσιτσιπά η οποία βρίσκεται στο ίδιο μισό με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Βουνό θα πρέπει να ανέβει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μαϊάμι τις επόμενες ημέρες, αν θέλει να διακριθεί στο 2ο Masters της χρονιάς. Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Miami Open, με τον Έλληνα πρωταθλητή να τοποθετείται ως Νο3, στο πάνω μέρος του ταμπλό, παρέα με τον Νο1, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Για να φτάσει όμως, σε μια πιθανή ημιτελική μονομαχία με τον Ρώσο, θα πρέπει να κάνει μερικές σπουδαίες νίκες νωρίτερα, μιας και στις πιθανές διασταυρώσεις του, έχει τόσο τον πολύ φορμαρισμένο, Κάρλος Αλκαράθ Γκάρφια, όσο και τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Ο 23χρονος Έλληνας περνάει bye τον 1ο γύρο, ενώ στον 2ο θα κάνει πρεμιέρα κόντρα στον Γερμανό, Ντάνιελ Αλτμάιερ (Νο69), ή σε έναν τενίστα προερχόμενο από τα προκριματικά.

Αν ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Μαϊάμι, στον 3ο γύρο θα παίξει πιθανότατα με τον Αυστραλό και Νο25 του ταμπλό, Άλεξ Ντε Μινόρ. Εφόσον βρεθεί στους "16", ο Στέφανος θα έχει το πρώτο, πραγματικά πολύ μεγάλο τεστ, μιας και διασταυρώνεται με τον ημιφιναλίστ του πρόσφατου Indian Wells, Κάρλος Αλκαράθ.

Ο 18χρονος Ισπανός, πάντως, νωρίτερα θα πρέπει να έχει αποκλείσει τους Μάρτον Φούτσοβιτς και Μάριν Τσίλιτς.

Με τον Νο7 του ταμπλό, Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ, διασταυρώνεται το ζευγάρι Τσιτσιπάς-Αλκαράθ, στην προημιτελική φάση. Ο Καναδός από την πλευρά του, έχει πολύ δύσκολη πρεμιέρα, κόντρα στον φορμαρισμένο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, ενώ στο ταμπλό του είναι και ο πρωταθλητής στο Indian Wells, Τέιλορ Φριτς!

Με λίγα λόγιο, στο τεταρτημόριο του Τσιτσιπά, είναι μαζεμένοι: Αλκαράθ, Αλιασίμ και Φριτς. Τρεις δηλαδή, από τους κορυφαίους τενίστες του 2022.

Όσον αφορά τον Νο1 του ταμπλό, Ντανίλ Μεντβέντεφ, στην "8άδα" διασταυρώνεται με τον υπερασπιστή του τίτλου και Νο8 του ταμπλό, Χούμπερτ Χουρκάτς. Ο Πολωνός, βέβαια, νωρίτερα διασταυρώνεται με τους Άσλαν Καράτσεφ (R3) και Ντένις Σαποβάλοφ (R4).

Σπουδαίο ντεμπούτο στο Miami Open αναμένεται να κάνει ο Ρώσος, μιας και θα παίξει με έναν εκ των Άντι Μάρεϊ και Φεντερίκο Ντελμπόνις. Πιθανό δηλαδή, το μεγάλο ντέρμπι με τον Βρετανό, πρώην Νο1 κόσμου.

Στον 3ο γύρο ο Μεντβέντεφ διασταυρώνεται με τον ντεφορμέ και Νο27 του ταμπλό, Κριστιάν Γκαρίν, ενώ στους "16" θα βρει μπροστά του έναν εκ των Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, Νικολόζ Μπασιλασβίλι και Τζένσον Μπρούκσμπι, πριν από μια πιθανή μάχη με τον Χουρκάτς στους "8".

Στο κάτω μέρος του ταμπλό, ελαφρώς πιο καθαρά τα πράγματα για τους κορυφαίους seeded.

Ο Νο2, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στον 2ο γύρο θα παίξει με τον ερχόμενο από μακροχρόνιο τραυματισμό, Μπόρνα Τσόριτς, ενώ στη συνέχεια (R3) θα βρει μπροστά του τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Κόντρα στον Νο13 του ταμπλό, Ντιέγκο Σβάρτσμαν, θα βρεθεί ο Γερμανός στον 4ο γύρο, πριν από την πιθανή διασταύρωσή του με τον Κάσπερ Ρουντ στα προημιτελικά.

Ο Νορβηγός, Νο6 του ταμπλό, στον 4ο γύρο πιθανώς να παίξει με τον εξαιρετικό, Κάμερον Νόρι.

Αντρέι Ρούμπλεφ εναντίον Ματέο Μπερετίνι είναι ο άλλος πιθανός ημιτελικός στο κάτω μέρος του ταμπλό. Ο Ρώσος θα κάνει ντεμπούτο κόντρα στον Νικ Κύργιο, σε ένα από τα πιθανά μεγάλα ντέρμπι του 2ου γύρου. Γιάνικ Σίνερ, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, Ράιλι Οπέλκα, Γκαέλ Μονφίς και Φάμπιο Φονίνι βρίσκονται στο συγκεκριμένο τεταρτημόριο.

Πιθανοί προημιτελικοί

Μεντβέντεφ - Χουρκάτς

Τσιτσιπάς - Οζέρ Αλιασίμ

Ρούμπλεφ - Μπερετίνι

Ζβέρεφ - Ρουντ

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS MIAMI OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ