ROME MASTERS

Τσιτσιπάς: Η κλήρωσή του στο Rome Masters, πιθανή μάχη με Αλκαράθ στα προημιτελικά

Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball against Dominic Thiem of Austria during their match at the Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Saturday, April 29, 2023. (AP Photo/Manu Fernandez)
Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball against Dominic Thiem of Austria during their match at the Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Saturday, April 29, 2023. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η κλήρωση του Rome Masters πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τον Στέφανο Τσιτσιπά να έχει απαιτητικό μονοπάτι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πολύ πιθανό να βρει τον Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά του Rome Masters όπως προέκυψε από την κλήρωση της Δευτέρας (8/5), με τους δύο τενίστες ωστόσο να αποφεύγουν τον Νόβακ Τζόκοβιτς μέχρι τον τελικό.

Ο Νο5 του κόσμου έχει περάσει bye από τον 1ο γύρο, ενώ στον 2ο γύρο θα κάνει την πρεμιέρα του στη φετινή διοργάνωση με έναν εκ των Ντούσαν Λάγιοβιτς και Νούνο Μπόργκες. Θυμίζουμε ότι ο Σέρβος πριν από μερικές εβδομάδες είχε κατακτήσει το 250άρι τουρνουά στην Μπάνια Λούκα κερδίζοντας τόσο τον Νόβακ Τζόκοβιτς, όσο και τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό.

Σε περίπτωση πρόκρισης στον 3ο γύρο αναμένεται να αντιμετωπίσει λογικά τον Ιάπωνα Γιοσιχίτο Νισιόκα, ενώ στους “16” τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι, με τον οποίον είχε συναντηθεί και στα ημιτελικά της Βαρκελώνης με τον Τσιτσιπά να επικρατεί παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό.

Στα προημιτελικά, όπως αναφέραμε ενδέχεται να αγωνιστεί απέναντι στον Νο2 του κόσμου Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος με τη σειρά του θα κάνει πρεμιέρα (στον 2ο γύρο επίσης) είτε με τον Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας, κόντρα στον οποίον είχε κάνει μια επική ανατροπή πέρσι στο Roland Garros, είτε με τον Ιταλό Φραντσέσκο Πασάρο.

Στον 3ο γύρο υποψήφιος αντίπαλος του Ισπανού αναμένεται να είναι ο ανερχόμενος Τσέχος Γίρι Λεχέτσκα, ενώ στους “16” πιθανοί αντίπαλοι είναι ο Μπόρνα Τσότριτς και ο Ντάνιελ Έβανς.

Στα ημιτελικά υπάρχουν τα ονόματα των Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με τους Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ να είναι πολύ πιθανόν να τα ξαναπούν μετά από τον επεισοδιακό παιχνίδι στη Βαρκελώνη.

Από την πάνω μεριά του ταμπλό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα κάνει πρεμιέρα στον 2ο γύρο με έναν εκ των Λούκα ΒΑΝ Ας και Τόμας Μαρτίν Ετσεβερί, ενώ στον 3ο γύρο είναι πολύ πιθανό να συγκρουστεί είτε με τον Σταν Βαβρίνκα, είτε με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Στο 4ο γύρο πιθανοί αντίπαλοι του κατόχου του τίτλου είναι οι Άλεξ ντε Μινόρ και Κάμερον Νόρι, ενώ στα προημιτελικά αναμένουμε τη μεγάλη αναμέτρηση με τον Χόλγκερ Ρούνε, ενώ παίζει και ο…ντεφορμέ Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ.

Στα ημιτελικά ο πρώτος υποψήφιος για τον Τζόκοβιτς είναι ο Γιάνικ Σίνερ, ενώ και ο Κάσπερ Ρουντ, αν και σε άσχημο φεγγάρι το τελευταίο διάστημα, υπολογίζεται πάντα και ειδικά στο χώμα.

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά

  • 1R: Bye
  • 2R: Ντούσαν Λάγιοβιτς/ Νούνο Μπόργκες
  • 3R: Γιοσιχίτο Νισιόκα
  • 4R: Λορέντζο Μουζέτι
  • QF: Κάρλος Αλκαράθ
  • SF: Αντρέι Ρούμπλεφ/Ντανιίλ Μεντβέντεφ/Αλεξάντερ Ζβέρεφ
  • F: Νόβακ Τζόκοβιτς/Γιάνικ Σίνερ

Πιθανοί προημιτελικοί

  • Νόβακ Τζόκοβιτς – Χόλγκερ Ρούνε
  • Κάσπερ Ρουντ – Γιάνικ Σίνερ
  • Αντρέι Ρούμπλεφ – Ντανιίλ Μεντβέντεφ
  • Στέφανος Τσιτσιπάς – Κάρλος Αλκαράθ

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ROME MASTERS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ