AUSTRALIAN OPEN

Τσιτσιπάς: Η ένατη μάχη του με τον Μεντβέντεφ θα κρίνει το εισιτήριο για τον τελικό

Russia's Daniil Medvedev, left, is congratulated by Greece's Stefanos Tsitsipas after winning their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Feb. 19, 2021.(AP Photo/Andy Brownbill)
Russia's Daniil Medvedev, left, is congratulated by Greece's Stefanos Tsitsipas after winning their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Feb. 19, 2021.(AP Photo/Andy Brownbill) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ θα τεθούν για ένατη φορά αντιμέτωποι και το SPORT24 σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για τους μονομάχους στον ημιτελικό του Australian Open.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ θα είναι τελικά ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο δεύτερο ημιτελικό του Australian Open μετά την τεράστια ανατροπή που έκανε απέναντι στον Φίλιξ Οζερ Αλιασίμ.

Ο 24χρονος Ρώσος (Νο2) κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του 21χρονου Καναδού (Νο9) και να πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό.

Έτσι έφτασαν μέχρι εδώ

Ο δρόμος του Μεντβέντεφ μέχρι εδώ μόνο εύκολος δεν ήταν. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε εύκολα τον Λάκσονεν (3-0) και στη συνέχεια ακολούθησε η μεγάλη μάχη του με τον Κύργιο στην οποία επικράτησε δύσκολα με 3-0. Στον τρίτο γύρο υπερκέρασε εύκολα το εμπόδιο του Φαν ντε Ζάντσουλπ με 3-0, ενώ στον τέταρτο γύρο έκαμψε δύσκολα το εμπόδιο του Κρέσι με 3-1.

Στην αντίπερα όχθη ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ιμερ στον πρώτο γύρο (3-0) για να γίνουν πιο δύσκολα τα πράγματα στη συνέχεια απέναντι στους Μπάες (3-1), Περ (3-1) και Φριτζ (3-2).

Ψάχνει τη ρεβάνς για τον περσινό ημιτελικό

Συνολικά οι δύο τενίστες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οκτώ φορές με τον Τσιτσιπά να μετρά δύο νίκες και τον Αλιασίμ έξι.

Σε Grand Slam έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές με τον Ρώσο να επικρατεί τις δύο από αυτές και τον Τσιτσιπά να μετρά μία νίκη πέρσι στο Roland Garros. Φυσικά, οι δυο τους είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και στον περσινό ημιτελικό του Australian Open με τον Μεντβέντεφ να παίρνει τη νίκη.

Οι αναμετρήσεις του Τσιτσιπά με τον Μεντβέντεφ

TAGS AUSTRALIAN OPEN ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ