AUSTRALIAN OPEN

Αλιασίμ - Μεντβέντεφ 2-3: Με τον Ρώσο στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς, μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Καναδό

O Ντανίλ Μεντβέντεφ
O Ντανίλ Μεντβέντεφ © 2022 TERTIUS PICKARD/AP IMAGES

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο2) με μια επική ανατροπή, βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, κέρδισε τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ (Νο9) με 3-2 και είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Australian Open που θα διεξαχθεί την Παρασκευή (28/1).

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο2) είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο4) στον ημιτελικό του Australian Open που θα διεξαχθεί την Παρασκευή (28/1). Ο Ρώσος με επική ανατροπή, βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, κέρδισε τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ (Νο9) με 3-2 (7-6, 6-3, 6-7, 5-7, 4-6) σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε σε τέσσερις ώρες και 42 λεπτά και είναι αυτός που θα βρεθεί στο δρόμο του Έλληνα τενίστα προς τον τελικό.

Όσο για τον ημιτελικό της Παρασκευής, εάν ο αγώνας διεξαχθεί πρώτος τότε αναμένεται να αρχίσει περίπου στις 5.30 τα ξημερώματα, σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθήσει αμέσως μετά με την έναρξή του να υπολογίζεται περίπου στις 10.30.

Ο προημιτελικός ανάμεσα στον Αλιασίμ και τον Μεντβέντεφ ήταν μια πραγματική διαφήμιση του αθλήματος. Ο Καναδός μπήκε στο ματς όντας καλύτερος, με πολλές δυνάμεις και κατάφερε να φέρει τον Ρώσο σε δύσκολη θέση καθώς πήρε τα δύο πρώτα σετ. Ο Μεντβέντεφ όμως έδειξε τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης και γύρισε ένα παιχνίδι που λίγοι θα το κατάφερναν επικρατώντας τελικά με 3-2.

Σε ρόλο οδηγού ο Αλιασίμ

Στο ξεκίνημα του αγώνα αμφότεροι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος και έφτασε στο break στο ενδέκατο game για να προηγηθεί με 6-5, όμως ο Μεντβέντεφ απάντησε αμέσως με break back και έτσι οι δυο τενίστες έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Αλιασίμ από την αρχή μπήκε σε ρόλο οδηγού και κατάφερε να κλείσει το σετ με 7-6 (4) μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.

Το δεύτερο σετ ήρθε ακόμα πιο εύκολα για τον 21χρονο Καναδό. Αυτή τη φορά έκανε το break στο δεύτερο game για να προηγηθεί στη συνέχεια με 3-0 και στη συνέχεια δίχως καν να απειληθεί στο σερβίς του από τον Μεντβέντεφ έφτασε στο 2-0 με 6-3.

Αντέδρασε ο Μεντβέντεφ

Στο τρίτο σετ ο Μεντβέντεφ αντιμετώπισε σωστά το μοναδικό break point που του δημιούργησε ο Αλιασίμ και στη συνέχεια αμφότεροι κράτησαν εύκολα το σερβίς τους.

Έτσι, οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ όπου αυτή τη φορά εκείνος που κυριάρχησε ήταν ο Ρώσος φτάνοντας δίχως προβλήματα στο 2-1 σετ με 7-6 (2).

Στο τέταρτο σετ είχαμε και πάλι μια μάχη, όπως το τρίτο, οι δύο τενίστες διατηρούσαν ο καθένας το σερβίς του μετά από γεμάτα γκέιμς. Έτσι φτάσαμε στο 5-5 με τον Αλιασίμ να σερβίρει και τον Μεντβέντεφ να κάνει το μπρέικ για να παίρνει ένα ελαφρύ προβάδισμα για να πάρει το σετ.

Τα κατάφερε έστω και δύσκολα στο 12 γκειμ του τέταρτου σετ, νίκησε, έφτασε στο 7-5 στα γκέιμς και ισοφάρισε σε 2-2 στα σετ με τους δύο τενίστες να οδηγούνται στο πέμπτο και τελευταίο σετ.

Ολοκλήρωσε την επική ανατροπή ο Ρώσος

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ ο Ντανίλ Μεντβέντεφ συνέχισε με τη φόρα των δύο προηγούμενων σετ, έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ, πήρε το κεφάλι και το προβάδισμα στο σετ και μπήκε σε θέση οδηγού. Ο Αλιασίμ έμεινε προσωρινά "ζωντανός" αλλά ο Ρώσος συνέχισε να κρατάει το σερβίς του.

Ο Μεντβέντεφ διατήρησε μέχρι τέλος το σερβίς τους και έφτασε στη νίκη κατακτώντας και το πέμπτο σετ με 6-4 γκέιμ και ολοκλήρωσε την επική ανατροπή του.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ