ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς για Μεντβέντεφ: "Δεν σκέφτομαι ποιον έχω αντίπαλο"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Ζερεμί Σαρντί
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Ζερεμί Σαρντί AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Εμφανώς ικανοποιημένος για τη νίκη του επί του Καρένιο- Μπούστα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον επόμενό του αντίπαλο, Ντανίλ Μεντβέντεφ αλλά και τη σωστή διαχείριση των Grand Slam.

Για τον επόμενό του αντίπαλο, Ντανίλ Μεντβέντεφ, τη σωστή διαχείριση των Grand Slam αλλά και την απόφαση του Ρότζερ Φέντερερ να αποσυρθεί από το Roland Garros, μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του επί του Καρένιο- Μπούστα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είπε χαρακτηριστικά για το ματς απέναντι στον Καρένιο- Μπούστα: "Τον είχα αντιμετωπίσει ξανά. Μάθαινα κάτι από κάθε παιχνίδι απέναντί του και αυτό είναι καλό, το να έχεις μεγαλύτερες προσδοκίες από αυτό που ίσως παίξει ο αντίπαλός σου.

Θεωρώ ότι έκανα ένα πολύ καλό ξεκίνημα και δεν τον άφησα να επιτεθεί πολύ. Δεν του άφησα χώρο να κάνει το παιχνίδι του. Το παιχνίδι μου και η εμφάνισή μου ήταν καλή. Ήμουν πνευματικά εκεί καθ' όλη τη διάρκεια του ματς. Είτε είχα το σέρβις είτε όχι, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια. Έκανα το παιχνίδι μου όπως το ήθελα".

Αναφορικά με τον επόμενο αντίπαλό του, Ντανίλ Μεντβέντεφ ο Τσιτσιπάς είπε τα απαραίτητα: "Σερβίρει εξαιρετικά, πρέπει να πω. Έχει βελτιωθεί πολύ στο σερβίς του τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσω. Φυσικά πρέπει εγώ ο ίδιος να παίξω καλά αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να σκέφτομαι ποιον έχω αντίπαλο. Απλά πρέπει να κάνω το παιχνίδι μου και τα υπόλοιπα θα φανούν. Πρέπει να παίξω καλό τένις".

Για την απόφαση του Ρότζερ Φέντερερ να αποσυρθεί από το Roland Garros, ο Στέφανος έδειξε έκπληκτος: "Αρχικά δεν έμαθα τα νέα από πριν, τα μαθαίνω από εσάς. Η αντίδρασή μου είναι "ουάου", δεν ξέρω τι είχε. Δεν ξέρω αν πρόκειται για τραυματισμό ή όχι αλλά...

Ξέρεις, έπαιζε καλά. Είδα λίγο κάποια από τα παιχνίδια του αλλά όχι πολύ. Νομίζω ότι το σώμα του ήταν εκεί και πως μπορούσε να παίξει καλό τένις και να είναι σταθερός. Είμαι έκπληκτος".

Όσο για το αν η πολλή σκέψη κατά τη διάρκεια του αγώνα βοηθάει, ο Τσιτσιπάς είπε: "Καλή ερώτηση. Έχω παίξει κάποια από τα καλύτερά μου παιχνίδια όταν δεν σκέφτομαι πολύ στο γήπεδο, όταν όλα είναι αυτοματοποιημένα. Τότε η απόδοσή μου είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Άρα λιγότερη σκέψη και περισσότερες πράξεις".

Για τις απαιτήσεις των Grand Slams και πώς συνηθίζει τη ρουτίνα αυτών: "Νομίζω απλά συνηθίζεις σε αυτό. Στην αρχή δεν είναι εύκολο να είσαι 100% εκεί, θα έλεγα. Κοιτάς να βρεις τι σου ταιριάζει, η επιφάνεια, οι μπάλες, τα πάντα. Φυσικά βοηθάει και η γνώση που έχεις από τα περασμένα χρόνια που έχεις παίξει εκεί.

Στα Grand Slams όμως, όλα έχουν να κάνουν με το να δείξεις τη δουλειά που μπορείς να κάνεις ανά δύο μέρες και να την κάνεις καλά. Φυσικά, πρέπει να δουλεύεις καθημερινά είτε αυτό είναι στην προπόνηση είτε στον αγώνα.

Είναι απαιτητικό. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πολλή προσπάθεια. Έχω μεγαλώσει με το να αγαπώ αυτή τη διαδικασία και να θέλω να την επαναλαμβάνω. Είναι μία διαδικασία που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απαιτητική αλλά αυτό είναι το άθλημά μας. Αυτό είναι που κάνει το άθλημά μας τόσο εντυπωσιακό".

Δείτε τις δηλώσεις του Τσιτσιπά στην ΕΡΤ:

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ