ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Καρένιο Μπούστα 3-0: Ασταμάτητος Στέφανος στους "8" του Roland Garros

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει νίκη κόντρα στον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα στους 16 του Roland Garros.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει νίκη κόντρα στον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP/VISUALHELLAS.GR

Κάνοντας ένα σχεδόν αλάνθαστο παιχνίδι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός απέναντι στον Πάμπλο Καρένιο- Μπούστα, επικράτησε με 3-0 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (8/6) τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ασταμάτητος, επικράτησε με 3-0 σετ του Πάμπλο Καρένιο- Μπούστα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο - κακό του δαίμονα - Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε με φόρα στο ματς, έκανε ένα σχεδόν αλάνθαστο παιχνίδι και δεν επέτρεψε στον Ισπανό να κάνει το παιχνίδι του. Χαρακτηριστικό της ανωτερότητας του Έλληνα πρωταθλητή ήταν το μόλις ένα αβίαστο λάθος στο πρώτο σετ την ώρα που ο Καρένιο-Μπούστα έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ο Τσιτσιπάς ήταν αποφασισμένος και απόλυτα προσηλωμένος από την αρχή του αγώνα στο να κάνει το παιχνίδι του και να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γινόταν το ματς, κάτι που έγινε δείχνοντας για ακόμα μία φορά σε πόσο καλή κατάσταση βρίσκεται.

Ο Ισπανός από την άλλη έκανε μεγάλη προσπάθεια στο τρίτο σετ να παραμείνει στην διεκδίκηση του αγώνα, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, όμως ο Τσιτσιπάς έβγαλε άμεσα αντίδραση και έκλεισε το ματς και την υπόθεση της πρόκρισης.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα, προηγήθηκε με 3-0 και 4-1 στα γκέιμ και έκανε ουσιαστικά ό,τι ήθελε απέναντι στον Ισπανό. Ο Καρένιο-Μπούστα έβγαλε αντίδραση, όπως άλλωστε περιμέναμε από την αρχή του αγώνα, μείωσε σε 5-3, όμως ο Έλληνας τενίστας παρέμεινε συγκεντρωμένος, υπερασπίστηκε το σερβίς του και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε και στο δεύτερο σετ με φόρα, έσπασε δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του στο ξεκίνημα, την ώρα που τα αβίαστα λάθη έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους για τον Καρένιο - Μπούστα. Ο Στέφανος ήταν ισοπεδωτικός, έκανε ιδανικό παιχνίδι και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο. Χαρακτηριστικό σημάδι της ανωτερότητας του Τσιτσιπά ήταν το μόλις ένα αβίαστο λάθος στο δεύτερο σετ για να έρθει λίγο αργότερα η κατάκτησή του με 6-2.

Στο τρίτο σετ ο Καρένιο- Μπούστα μπήκε δυνατά, δυσκόλεψε τον Τσιτσιπά και προηγήθηκε με μπρέικ, 3-0 στα γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς παρά το γεγονός ότι δεν χαλάρωσε, είδε τον Ισπανό να ανεβαίνει αγωνιστικά, να μειώνει τα λάθη και να βγάζει πιο αποφασιστικά χτυπήματα. Ο Έλληνας πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε το μπρέικ πόιντ που είχε στη διάθεσή του, μείωσε σε 4-3 στα γκέιμ και ισοφάρισε λίγο αργότερα σε τέσσερα όλα. Ο Τσιτσιπάς ήταν ασταμάτητος στη συνέχεια και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ