ΤΕΝΙΣ

Το blog του Φέντερερ

Το blog του Φέντερερ
Φέντερερ-Παγδατής (απονομή)

Διαβάστε τι κάνει ο Φέντερερ και κερδίζει τελικούς, όπως εκείνος στο αυστραλιανό όπεν κόντρα στον Μάρκο Παγδατή

Ο Ελβετός τενίστας κλήθηκε να περιγράψει μία ημέρα από τη ζωή του, μιλώντας στο CNN και από όλες τις μέρες τελικών, διάλεξε τη σημαντικότερη για αυτόν τη χρονιά που μας αφήνει σε λίγο, την κατάκτηση του πρώτου Γκραν Σλαμ τίτλου της χρονιάς.

Η νίκη του με 5-7, 7-5, 6-0, 6-2 επί του Κύπριου... πρωτάρη, χάρισε στον "μαέστρο" από τη Βασιλεία το έβδομο τρόπαιο του.

Την ημέρα του τελικού, ο 25χρονος ξύπνησε έντεκα ώρες πριν τον τελικό, μετά από ύπνο διάρκειας δέκα ωρών, αλλά " ήταν δύσκολο γιατί είχα πολλή ώρα στη διάθεση μου, εφόσον το παιχνίδι είναι βραδινό. Είχα όλη την ημέρα μπροστά μου για να το σκεφτώ και ήταν σίγουρα αγχωτική ημέρα. Ειδικά αφότου ήμουν το μεγάλο φαβορί και γνώριζα ότι όλος ο κόσμος περίμενε πως και πως το ματς. Όπως αποδείχθηκε η αναμέτρηση αυτή ήταν σαφώς δυσκολότερη από όλα τα προηγούμενα παιχνίδια που είχα δώσει".

Οι ώρες περνούν
Ο κορυφαίος τενίστας των τελευταίων ετών πέρασε το υπόλοιπο της ημέρας με τη μνηστή του, Μιροσλάβα Βάβρινετς και τον προπονητή του (δι αλληλογραφίας συνήθως), Τόνι Ρόουτς.

Ο θρυλικός προπονητής (έχει δουλέψει με τον Στέφαν Έντμπεργκ και τον Πατ Ράφτερ στο παρελθόν) έχει κερδίσει τον σεβασμό του καλύτερου μαθητή του. Όσο για τι τρώνε πριν τον τελικό; Μακαρόνια για " να μην πεινάσω κατά τη διάρκεια του αγώνα".

Την ώρα που ο αντίπαλος του, θα έχει λιώσει από την αγωνία, ο Φέντερερ διαλέγει τα ρούχα που θα φορέσει, αφού " η Μίρκα και εγώ πρέπει να αποφασίσουμε τι ρούχα θα φορέσω πριν το ματς. Πρέπει να θυμηθώ να πάρω μαζί μου, όλα τα ρούχα που θα πρέπει να φορέσω πριν, κατά και μετά τον αγώνα για να μην αφήσω παραπονεμένους τους χορηγούς μου. Όμως τα πιο πολύπλοκα πράγματα όπως είναι τα υγρά και οι χορδές στις ρακέτες μου, είναι ήδη τακτοποιημένες. Για την ακρίβεια εγώ δεν κάνω σχεδόν τίποτα συνήθως".

Οι τενίστες συνήθως δεν πατούν πάνω στις γραμμές του κορτ ή χτυπάνε συγκεκριμένες φορές το μπαλάκι πριν κάνουν το σερβίς, όμως το τελετουργικό του Φέντερερ δεν έχει σχεδιαστεί για προληπτικούς λόγους.

" Ακολουθώ μία συγκεκριμένη ρουτίνα, όπως για παράδειγμα την ώρα που θα φτάσω στο "Melbourne Park", πόση ώρα θα κάνω προθέρμανση και τον αριθμό ρακετών (συνήθως έξι, αφού τόσες χωράει η τσάντα) θα πάρω μαζί μου. Δεν πιστεύω ότι όλα αυτά είναι προλήψεις", εκτιμάει ο πλουσιότερος κατά οκτώ εκατομμύρια δολλάρια φέτος αθλητής.

Εμπρός για το γήπεδο

Οι δύο παίκτες μπαίνουν μαζί στον αγωνιστικό χώρο και συναντιούνται έξω από τα αποδυτήρια. Όσο για το τι λένε μεταξύ τους; "τίποτα ιδιαίτερο, λέω γειά, τον ρωτάω (τον Παγδατή) τι κάνει, μία απλή κουβέντα, τίποτα το ιδιαίτερο.

Το παιχνίδι το ακολουθήσαμε LIVE από το SPORT 24, ξέρουμε τι έγινε, εμείς μπορεί να απογοητευτήκαμε, ο Φέντερερ όμως ένιωσε " μετά το ματς πόιντ, ανακούφιση και χαρά. Ήταν περίεργα τα συναισθηματά μου, αφού ο Μάρκος υπέφερε από κράμπες και κούραση και εγώ ετοιμαζόμουν για τη στιγμή που θα κερδίσω. Ένιωσα ανακούφιση όταν έφτασε το τέλος, τα συναισθήματα και η ευτυχία βγήκαν στην επιφάνεια λίγο αργότερα".

Ο Φέντερερ βάζει τα κλάματα όταν ο Ροντ Λέιβερ κάνει την απονομή στον νικητή. Λίγες ώρες αργότερα, αφότου έχει τελειώσει η συνέντευξη Τύπου και οι διάφορες συνεντεύξεις στα ΜΜΕ από ολόκληρο τον κόσμο.

"Θα ξεκουραστώ λίγες ημέρες και μετά θα επιστρέψω ξανά στο πρόγραμμα μου. Προς το παρόν χαίρομαι τις στιγμές παρέα με φίλους, πίνοντας σαμπάνια, συζητώντας και βγάζοντας φωτογραφία. Είναι υπέροχο να βρίσκεσαι σε ένα ιδιωτικό μέρος με φίλους", κατέληξε ο Φέντερερ, που έχει περάσει έτσι την ημέρα του άλλες εννέα φορές.






















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ