ΤΕΝΙΣ

Στον δρόμο του Θεού

Στον δρόμο του Θεού
New Image

Η 41χρονη Αμερικανίδα Άντρεα Γιάγκερ εγκατέλειψε τα εγκόσμια για να γίνει καλόγρια.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η διάσημη τενίστρια Αντρέα Γιάγκερ. Η πρώτη παίκτρια-θαύμα ανέβηκε, ενώ βρισκόταν στην εφηβεία στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης (σε μία εποχή που κυριαρχούσαν η Ναβρατιλόβα και η Έβερτ) για να σταματήσει εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού το τένις το 1987.

Η Αμερικανίδα τενίστρια χρησιμοποίησε τα χρήματα που κέρδισε από το τένις για να ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα ονόματι "Little Star Foundation", το οποίο σήμερα βοηθάει 8.000 παιδιά που ταλαιπωρούνται από σοβαρές αρρώστιες ή είναι κακοποιημένα.

Η Γιάγκερ αισθανόταν πάντα της ότι "ο Θεός έχει ένα πλάνο για μένα", μολονότι το έλεγε, κανείς δεν την πίστευε. Μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου όταν και έγινε γνωστό ότι η διάσημη τενίστρια μπήκε σε μοναστήρι και πλέον όλοι τη φωνάζουν αδερφή Άντρεα.

Η ίδια παραδέχεται ότι... δέχθηκε την κλήση του Θεού τους πρώτους μήνες του 2006, γνωρίζοντας ότι το όνειρο της έγινε πραγματικότητα.

Για να αφοσιωθεί στον μοναστικό βίο, έπρεπε πρώτα να τακτοποιήσει τις προσωπικές της υποθέσεις, δηλαδή το ίδρυμα που κάθε χρόνο χρηματοδοτεί προγράμματα ύψους 4.3 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Η προσωπική της φίλη, το διάσημο μοντέλο Σίντι Κρώφορντ εξήγησε " θα έλεγα ότι είναι ακραίο να γίνει καλόγρια, αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί αυτό που είναι".

Όσο για το τένις, το άθλημα που την έκανε διάσημη και η εικόνα της έχει μείνει ιστορία μιας και ως 14χρονη που κέρδιζε τουρνουά, έπιανε τα μαλλιά της σε δύο κοτσίδες, " όταν με ρωτάνε αν μου λείπει, η απάντηση μου είναι ότι δεν μετανιώνω. Ο Θεός ήθελε από εμένα να κάνω κάτι άλλο, να βοηθάω παιδιά με καρκίνο. Μου αρέσει αυτό που κάνω".











ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ