WTA

Σουάι Πενγκ: Ο πρόεδρος της WTA αμφισβητεί την ελευθερία λόγου της Κινέζας

Η Σουάι Πενγκ σε αγώνα της στο Australian Open
Η Σουάι Πενγκ σε αγώνα της στο Australian Open @2020 ANDY BROWNBILL/AP IMAGES

Ο πρόεδρος της WTA, Στιβ Σίμον, σε δηλώσεις που έκανε αμφισβήτησε ανοικτά το καθεστώς ελευθερίας της Σουάι Πενγκ από τις κινεζικές Αρχές.

Η υπόθεση εξαφάνισης της πρώην τενίστριας, Σουάι Πενγκ φαίνεται ότι θα έχει και άλλα επεισόδια. Η 35χρονη είχε να δώσει σημεία ζωής αρκετές ημέρες, έπειτα από τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Γκαολί Ζανγκ.

Στη συνέχεια τα Μέσα ενημέρωσης της Κίνας έδωσαν video και φωτογραφίες της στη δημοσιότητα, ενώ και εκείνη παρευρέθηκε σε τουρνουά στην Κίνα.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι όμως ικανά να πείσουν του ανθρώπους της WTA ότι είναι όλα καλά με την Σουάι Πενγκ. Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο πρόεδρός της, Στιβ Σίμον στο CNN.

"Η WTA διατηρεί τις ανησυχίες της σχετικά με την ικανότητα της Σουάι Πενγκ να επικοινωνήσει ελεύθερα, ανοιχτά και ευθέως", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της WTA.

Γιατί τα υποστηρίζει αυτά; Όπως εξήγησε όσες προσπάθειες έχει κάνει να επικοινωνήσει μαζί της έχουν πέσει στο κενό ενώ έχει απαντήσει μόνο σε δύο από τα email που της έχει στείλει.

TAGS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ