AUSTRALIAN OPEN

Σίνερ: "Εμπνέομαι από τον Φέντερερ, δεν πιστεύω ότι θα ισοφαρίσω τους 10 τίτλους του Τζόκοβιτς στο Australian"

Ο Γιάνικ Σίνερ ποζάρει με το τρόπαιο του Australian Open μετά από την επικράτησή του επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ | 29 Ιανουαρίου 2024
Ο Γιάνικ Σίνερ ποζάρει με το τρόπαιο του Australian Open μετά από την επικράτησή του επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ | 29 Ιανουαρίου 2024 @2024 ANDY WONG/AP IMAGES

Ο Γιάνικ Σίνερ έκανε υπερήφανη την Ιταλία με την κατάκτηση του Australian Open και σε συνέντευξή του την επομένη της νίκης του επί του Μεντβέντεφ στον τελικό, τόνισε πως απέχει πολύ από το να φτάσει τα ιερά τέρατα του αθλήματος.

Ο Γιάνικ Σίνερ έκανε το ακατόρθωτο στην ανατολή του 2024 αφού μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδες "ξεπάστρεψε" τρεις τενίστες παγκόσμιας κλάσης - κατά σειρά τους Ρούμπλεφ, Τζόκοβιτς και Μεντβέντεφ- και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα σε ηλικία μόλις 22 ετών: να κάνει δικό του έναν τίτλο Grand Slam.

"Κοιμήθηκα λίγο αλλά είναι μεγάλο συναίσθημα να συνειδητοποιώ σιγά σιγά αυτό που έκανα. Είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα για μένα και την ομάδα μου, είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που είμαι εδώ.

Μετά από τον τελευταίο πόντο που πήρα, υπήρχαν πολλά πράγματα στο μυαλό μου: η σκληρή δουλειά, οι θυσίες που έχω κάνει κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, και το να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με την ομάδα μου ήταν ίσως η ομορφότερη αίσθηση που είχα ως τώρα.

Την Κυριακή δεν είχα καταφέρει ακόμη να πιστέψω τι είχα κάνει, τώρα αρχίζω σιγά σιγά να το συνειδητοποιώ, είναι υπέροχο αίσθημα", τόνισε αρχικά ο νέος κάτοχος του Australian Open, και πρόσθεσε:

Πανευτυχής μετά την κατάκτηση του Australian Open ο Γιάνικ Σίνερ | 29 Ιανουαρίου 2024
Πανευτυχής μετά την κατάκτηση του Australian Open ο Γιάνικ Σίνερ | 29 Ιανουαρίου 2024 @2024 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

"Στην αρχή κάθε σεζόν δεν ξέρεις τι θα συμβεί, αισθανόμουν όμως πως είχα προετοιμαστεί καλά. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα ισοφαρίσω τους 10 τίτλους του Τζόκοβιτς στο Australian Open. Ο Νόλε παίζει σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα.

Είμαι ευτυχισμένος που έχω φέτος το τρόπαιο, θα δούμε τι θα συμβεί μετά. Έχω ακόμη πολλή δουλειά να κάνω, τώρα θα το διασκεδάσω και έπειτα θα δούμε τι θα μπορέσω να κατακτήσω το μέλλον".

Όσο για τον αθλητή που αποτελεί πρότυπο για τον Ιταλό όλα αυτά τα χρόνια, παραδέχτηκε πως αυτός είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, με τον "βασιλιά" να θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος παίκτης που έχει εμφανιστεί ποτέ στα κορτ:

"Το πρότυπό μου είναι ο Φέντερερ, όχι μόνο για την αξία του, αλλά για τον τρόπο που παρουσιάζει τον εαυτό του. Το σημαντικό είναι να περιβάλλεσαι από τους καλύτερους ανθρώπους και να αντιμετωπίζεις τα πάντα με ένα χαμόγελο".

TAGS AUSTRALIAN OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ