WIMBLEDON

Σάκκαρη - Τόμοβα 2-0: Στον τρίτο γύρο του Wimbledon η Μαρία δίχως να χάσει σετ

Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Την ώρα που οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε όσο χρειάστηκε για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βικτόρια Τόμοβα και να προκριθεί στον τρίτο γύρο του Wimbledon.

Το εμπόδιο της Βικτόρια Τόμοβα αποδείχτηκε μικρό για την Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο5) κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, επικράτησε 2-0 σετ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon.

Εκεί η Σακ θα αντιμετωπίσει την Τατιάνα Μαρία από την Γερμανία. Το Νο103 της Παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε 2-1 απέναντι στην Κιρστέα σε μια από τις εκπλήξεις της ημέρας.

Οι δύο αθλήτριες έχουν βρεθεί δύο φορές αντιμέτωπες, μία σε επίπεδο ITF και μία στο τουρ της WTA και μετρούν από μία νίκη. Η Τατιάνα Μαρία είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς το 2014, ενώ η Σάκκαρη στο δεύτερο πριν από μερικούς μήνες στο Australian Open.

Το ματς: Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο αθλήτριες να έχουν θέματα στο σερβίς τους. Μπορεί αρχικά να το κράτησαν, όμως μετά το 1-1 είχαμε τρία διαδοχικά breaks.

Από αυτό τον άτυπο διαγωνισμό νικήτρια βγήκε η Σάκκαρη η οποία έσπασε δύο φορές το σερβίς της αντιπάλου της και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 4-2. Αυτό ήταν αρκετό για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια η οποία εκμεταλλεύτηκε αυτό το προβάδισμά της για να φτάσει στο 1-0 με 6-4.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα εξελίχθηκαν πιο απλά για την Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε το break νωρίς για να προηγηθεί με 2-1 και στη συνέχεια το εξαργύρωσε για να πάρει προβάδισμα 3-1.

Από εκεί και πέρα κράτησε την ψυχραιμία της και μαζί το σερβίς της για να φτάσει στην τελική επικράτηση με δεύτερο break στο ένατο game που διαμόρφωσε το 6-3 και της έδωσε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο.

TAGS WIMBLEDON ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ