INDIAN WELLS

Σάκκαρη: Ο ημιτελικός της με την Μπαντόσα είναι μια τεράστια ευκαιρία

Η Μαρία Σάκκαρη εξασφαλίζει έναν πόντο κόντρα στην Ριμπάκινα
Η Μαρία Σάκκαρη εξασφαλίζει έναν πόντο κόντρα στην Ριμπάκινα @ 2022 MARCIO JOSE SANCHEZ / AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/03, περίπου στις 05.00) θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Indian Wells και έχει μπροστά της μια τεράστια ευκαιρία για άλμα στην Παγκόσμια κατάταξη.

Για μία ακόμα φορά η Μαρία Σάκκαρη (Νο6) πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία και η παρουσία της στα ημιτελικά του Indian Wells είναι μια τεράστια ευκαιρία για να κάνει ένα μεγάλο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη.

Απέναντί της θα βρει την Πάουλα Μπαντόσα (Νο 7) και όλα δείχνουν ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/03, περίπου στις 05.00) θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μία τεράστια μάχη η οποία όπως θα δούμε και παρακάτω θα κρίνει πολλά στην Παγκόσμια κατάταξη, αλλά και στην μετέπειτα πορεία των δύο αθλητριών.

Μην ξεχνάμε πως όσο πιο ψηλά βρίσκεται ένας αθλητής ή μία αθλήτρια στην Παγκόσμια κατάταξη τόσο πιο εύκολο δρόμο έχει θεωρητικά στα τουρνουά. Για αυτό το γεγονός ότι η μία από τις δύο θα βρεθεί μέσα στην πρώτη τετράδα σημαίνει αυτόματα ότι δεν θα βρει κάποια αθλήτρια του Top4 στο δρόμο της μέχρι τα ημιτελικά στο επόμενο ή και στα επόμενα τουρνουά.

Η ιστορία των αναμετρήσεων και ο δρόμος μέχρι τα ημιτελικά

Οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωπες μόλις μία φορά. Για την ακρίβεια στη φάση των ομίλων του WTA Finals όπου η Μπαντόσα είχε επικρατήσει 2-0 σετ σε ένα κλειστό ματς 7-6 (4), 6-4).

Η Σάκκαρη έφτασε στα ημιτελικά δίχως να χάσει σετ αποκλείοντας διαδοχικά τις Σινιάκοβα, Κβίτοβα, Σάβιλ και Ριμπάκινα. Από την άλλη η 24χρονη Ισπανίδα δεν έχει χάσει ούτε εκείνη σετ στην πορεία της μέχρι τώρα αφήνοντας εκτός τις Μαρτίντσοβα, Σορίμπες Τόρμο, Φερνέντες και Κουντερμέτοβα.

Ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να παίξει το ρόλο του στην αναμέτρηση είναι ότι η Σάκκαρη έχει μείνει σχεδόν δύο ώρες λίγοτερες στο κορτ αφού οι αγώνες της έχουν κρατήσει σχεδόν πέντε ώρες, ενώ εκείνοι της Ισπανίδας σχεδόν επτά.

Τα δεδομένα για τα χρηματικά έπαθλα και την Παγκόσμια κατάταξη

Από εκεί και πέρα πρέπει να εξετάσουμε τι διακυβεύεται στην αναμέτρηση. Το πρώτο από αυτά είναι η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη.

Εάν η Σάκκαρη καταφέρει να προκριθεί στον τελικό την ερχόμενη Δευτέρα (21/03) θα ανέβει τουλάχιστον στο Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης ενώ εάν χάσει θα είναι δεδομένα στην έκτη θέση. Σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο θα ανέβει στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Στην αντίπερα όχθη η Μπαντόσα εάν επικρατήσει θα ανέβει στην τέταρτη θέση, ενώ εάν χάσει θα μείνει στην έκτη. Σε περίπτωση που η Ισπανίδα κατακτήσει το τρόπαιο τότε την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι στην τρίτη θέση.

Σε ό,τι αφορά τα χρηματικά έπαθλα οι δύο αθλήτριες με την παρουσία τους στα ημιτελικά έχουν εξασφαλίσει 343.985 δολάρια. Όποια από τις δύο περάσει στον τελικό θα πάρει σχεδόν τα διπλά (646.110 δολάρια), ενώ η κατάκτηση του τροπαίου θα δώσει στη νικήτρια 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

TAGS INDIAN WELLS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ