WTA

Σάκκαρη: Έκτη η Μαρία, χαοτική διαφορά της Σφιόντεκ από τις υπόλοιπες στην Παγκόσμια κατάταξη

Maria Sakkari, of Greece, returns a shot to Wang Xiyu, of China, during the second round of the US Open tennis championships, Wednesday, Aug. 31, 2022, in New York. (AP Photo/John Minchillo)
Maria Sakkari, of Greece, returns a shot to Wang Xiyu, of China, during the second round of the US Open tennis championships, Wednesday, Aug. 31, 2022, in New York. (AP Photo/John Minchillo) AP

Η Μαρία Σάκκαρη έπεσε στην έκτη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, την ώρα που η Ίγκα Σφιόντεκ έχει αποκτήσει χαοτική διαφορά από τις υπόλοιπες.

Το US Open ολοκληρώθηκε και έφερε αρκετές ανακατατάξεις στην Παγκόσμια κατάταξη των γυναικών, εκτός από την κορυφή.

Το μόνο που άλλαξε εκεί είναι η διαφορά που έχει η Ίγκα Σφιόντεκ από τις υπόλοιπες. Η Πολωνή έχει πλέον υπερδιπλάσιους βαθμούς από τη δεύτερη θέση όπου πλέον βρίσκεται η Ονς Ζαμπέ.

Την ίδια ώρα η Μαρία Σάκκαρη υποχώρησε στην έκτη θέση αφού δεν μπόρεσε να επαναλάβει την περσινή της πορεία στο τουρνουά και έχασε αρκετούς βαθμούς.

Επιπρόσθετα δύο αθλήτριες που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα έκαναν νέο προσωπικό ρεκόρ. Η Τζέσικα Πεγκούλα βρίσκεται πια στο Νο5 (η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή της ήταν η έβδομη θέση), ενώ για πρώτη φορά στην καριέρα της η Κόκο Γκοφ βρίσκεται στο Top10.

Στο Top200 βρίσκονται για μία ακόμα εβδομάδα δύο ακόμα Ελληνίδες. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου είναι στο Νο194, ενώ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ στο Νο197.

Η Παγκόσμια κατάταξη

  1. Ίγκα Σφιόντεκ (Πολωνία) 10365
  2. Ονς Ζαμπέ (Τυνησία) 5090
  3. Ανέτ Κόνταβεϊτ (Εσθονία) 4300
  4. Πάουλα Μπαντόσα (Ισπανία) 3980
  5. Τζέσικα Πεγκούλα (ΗΠΑ) 3501
  6. Μαρία Σάκκαρη 3480
  7. Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) 3470
  8. Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ) 3047
  9. Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία) 3025
  10. Καρολάιν Γκαρθία (Γαλλία) 2930


TAGS WTA US OPEN ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ